Partnerskaber på Roskilde Festival
Musik skaber glæde - og kontakter. Gennem Roskilde Festival udveksler virksomheder og organisationer DNA og mission i innovative partnerskaber. Dét fortæller en stærk samling virksomheder mere om d. 8/12 hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg.
CSR LINK sætter fokus på innovative partnerskaber på Roskilde Festival d. 8. december hos Landbrug&Fødevarer.
En gang om året, når dagene er længst og skolerne holder ferie, opstår Danmarks 4. største by kortvarigt på en bar mark i Roskilde. Omtrent 130.000 mennesker fra alle dele af verden mødes til en gigantisk fest med et musikalsk udbud uden lige. Roskilde Festival har over årene arbejdet sig op til at være Danmarks suverænt største og Nordeuropas næststørste musikalske begivenhed.
De fleste ved godt, at festivalen er rocknroll og festglade unge, men på samme måde vil det nok være en overraskelse for mange, at festivalen også lægger jord til nytænkende samarbejde mellem virksomheder. For at få den side længere frem i lyset og ud til de virksomheder, som er rede til at tænke ud af boksen og gå nye veje, afholder CSR LINK sammen med Roskilde Festival og Landbrug & Fødevarer en halvdagskonference d. 8. december. Partner i CSR LINK Jens Prebensen fortæller, hvorfor de tre har ønsket at stille skarpt på partnerskaber:
Innovative partnerskaber handler om, at virksomhederne nedlægger deres hegn og ser sig selv i en større sammenhæng. Når en virksomhed indgår i partnerskab, forlænger den sin størrelse og får en blodindsprøjtning med nye ressourcer. Samtidigt får den et mentalt skub i en ny retning. Forudsætningen er selvfølgelig, at virksomheden er klar til at blive ført et nyt sted hen. Men har man modet vil man hurtigt kunne se, at der ligger en enorm innovationskraft i partnerskaberne, der kan udvikle ens egen virksomhed og alle ens bundlinjer samtidig. Hos Roskilde Festival, Landbrug & Fødevarer og os i CSR LINK har vi hver vores vinkel på de innovative partnerskaber, og når vi sætter dem sammen, får vi et stærkt fundament til et godt arrangement.
Bar marks-projekter i verdensperspektiv
På arrangementet d. 8. december vil man opleve meget stor bredde mellem de medvirkende, hvad enten det gælder størrelsen, produkterne, den innovative tilgang eller virksomhedskulturen, fortæller Jens Prebensen og understreger, at lige dét var en kvalitet, arrangørerne var på udkig efter, da de sammensatte programmet.
Roskilde Festival har vist sig at være en særdeles velegnet platform for virksomheder til at afprøve nye veje og samarbejder, og den har stillet sine arealer til rådighed for en lang række virksomheders innovative legelyst. Det sidste skal ses som et sindbillede. For op af den bare mark er skudt nogle vidt forskellige blomster. Mange af dem for det har jo en stor del med festivalen at gøre handler om mad og drikke, men der er også forskningsprojekter og projekter, der ser produktudviklingen i et verdensperspektiv, siger Jens Prebensen og nævner med et smil Landbrug & Fødevarers meget synlige kampagne Dont waste your piss som et eksempel på det sidste:
Alene det projekt siger jo mere end ord, at ser man verden som fyldt med muligheder, er det kun fantasien, som sætter grænserne for innovationen. Det er det, vi med de mange virksomhedscases ønsker at statuere et eksempel på med Roskilde Festival som rugekasse.
Jens Prebensen slutter af med at tilføje, at deltagerne udover at blive berigede med inspiration og praktiske eksempler på innovation vil få masser af kulinariske oplevelser med sig hjem.
Halvdagskonferencen afholdes på 8. sal på Axelborg d. 8. december kl. 13 18. Det endelige program bliver offentliggjort inden for de næste par uger. Men i bedste Roskilde Festival stil oplyser CSR LINK dog, at følgende virksomheder står på bandlisten nu: CBS, Det Runde Bord, Lovespring, Naturmælk, Husbryggeriet Jacobsen, Hansen Is, Rockwool og Landbrug & Fødevarer.
Flere vil komme til følg med på CSR LINKs hjemmeside, www.csr-link.dk