Nyt samarbejde skal sikre bæredygtig produktion af rejer i Vietnam

Ved at etablere kooperativer mellem familieejede opdræt i Vietnam vil WWF Verdensnaturfonden i et nyt samarbejde med Northcoast Seafoods DK sikre en bæredygtig produktion af rejer.

Med en etablering af kooperativer bliver det nemmere for de vietnamesiske rejeopdrættere at opnå en ASC-certificering. Det er både godt for naturen og for deres indtjening. Arkivfoto..

01.08.2017

CSR.dk

For nylig kunne WWF Verdensnaturfonden lancere et nyt samarbejde med den danske importør af rejer fra Vietnam Northcoast Seafoods DK.

Ved at etablere såkaldte kooperativer mellem familieejede opdræt i Vietnam, er det deres hensigt, at flere små reje-opdrættere kan få en mere bæredygtig produktion af rejer, skriver Globalnyt.

Læs også: Klimapartnerskab sparer CO2 og milliarder af kroner

Med en etablering af kooperativerne bevæger de små reje-opdrættere sig imod at opnå en ASC-certificering, der giver mulighed for at sælge varer til nye markeder og til en højere pris.

Samtidig bliver opdrætternes produktion mere skånsom overfor naturen, da der bliver udledt mindre forurenende spildevand, ligesom rejeopdrætternes risici for at miste deres høst i relation til sygdomsudbrud og klimaforandringer mindskes.

Behov for finansiering
I Vietnam er lokale myndigheder og civilsamfundsorganisationer i øjeblikket ved at implementere WWF’s model, men der er brug for mere finansiering, for at man kan få det hele til at gå op i en højere enhed:

”Via vores partnerskab højner vi fattige familiers leveforhold, imens vi fremmer mere bæredygtig produktion og tager vare på naturens ressourcer", siger Jacob Fjalland, der er international programchef i WWF Verdensnaturfonden, til Globalnyt.dk og fortsætter:

"Vi er gået sammen om en ny finaniseringsmodel, hvor Norhcoast Seafoods DK er med til at muliggøre, at flere fattige reje-bønder får mulighed for at opnå en ASC-certificering”.

Læs også: Lego udvider partnerskab med WWF

Bæredygtighed prioriteres i højere grad
Også hos Northcoast Seafoods DK er man glade for, at bæredygtighed i stigende grad fylder mere hos forbrugerne, hvorfor det også er en tendens, man ønsker at fremme:

”For os handler det også om at sikre vores forretning på sigt. Derfor går vi nu skridtet videre, fra at føre en ansvarlig indkøbspolitik, til aktivt at tage ansvar for den grønne omstilling af rejeproduktionen blandt de små producenter i Vietnam”, siger Nicolai Møller Karlshøj, der er adm. direktør, til Globalnyt.dk og fortsætter:

”Ved at dele udgifterne forbundet med ASC-certificering ud på hele varekæden gør vi det muligt for små-producenterne at blive certificeret til gavn for dem selv, miljøet samt bæredygtigheden af vores forretning – det skulle gerne blive et såkaldt ’win-win-win’.

Læs også: Carlsberg og WWF går sammen i kampen for rent drikkevand

Ud over at give familierne mere sikkerhed og bedre levevilkår har etableringen af kooperativerne også medført, at flere kvinder har fået en større styrket position i familien og i et erhverv som traditionelt set er meget mandsdomineret, skriver Globalnyt.dk.

- EL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k