Nyt projekt skal styrke dansk cleantech-eksport

Danske virksomheder og organisationer er gået sammen i projektet Clean Solutions for at styrke og udvikle eksporten af danske cleantech-løsninger.

Clean Solutions vil gennem partnerskaber øge danske virksomheders eksport af grønne løsninger på i den internationale arena. Foto: State of Green. .

07.02.2017

CSR.dk

Projektet Clean Solutions vil styrke eksporten af danske løsninger inden for cleantech-området.

De danske virksomheder og organisationer, som står bag projektet, har skabt en platform for projektmuligheder inden for vand, energieffektivisering, fjernvarme og affald. Idéen er, at et projektevalueringsudvalg, bestående af erfarne virksomhedsrepræsentanter, skal være med til at danne de bedste partnerskaber og bagefter støtte med udviklingen af projekterne.

Projektpartnere i Clean Solutions

Aarhus Kommune, Amager Ressourcecenter, Dansk Industri, Syddansk Universitet, Dansk Energi, Dansk Fjernvarme, Danva, DBDH, Dansk Affaldsforening, HOFOR, Danish Water Technology Group (Danish Export Association), Udenrigsministeriet og State of Green.

Projektet er blevet sat i værk med et ønske om i højere grad at implementere samlede og skræddersyede løsninger til udenlandske kunder. Danmark er i forvejen førende eksportør inden for cleantech, men eksporten er primært baseret på komponenter, selvom det oftest bedst kan betale sig for kunderne at investere i en samlet systemløsning.

”Udlandet efterspørger ofte de produkter og teknologier, vi har i Danmark. For udenlandske kunder er det dog langt mere fordelagtigt at modtage en samlet løsning frem for at købe enkeltkomponenter fra flere forskellige underleverandører”, siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond, som er en del af projektet. Han fortsætter:

”Projektet Clean Solutions skal derfor demonstrere hvordan man i fællesskab med kunden, ud fra en partnerskabstankegang, får skabt en skræddersyet løsning, der er nem at implementere hos kunden”.

Læs også: Dansk selskab knækker koden til lagring af klimavenlig strøm

Konkret består organisationen bag Clean Solutions i dag af 14 projektdeltagere, der i løbet af det næste halvandet år skal arbejde sammen med udenlandske kunder med forskellige udfordringer, de ønsker at få løst med dansk teknologi.

En af projektpartnerne er Dansk Affaldsforening, der blandt andet ser projektet som en innovativ motor:

”Vi ser et offentligt-privat samarbejdsprojekt om Clean Solutions som afgørende for, at Danmark for alvor kan få gang i systemeksport på forsyningsområdet. Som kommuner og affaldsselskaber skal vi ikke selv ud og sælge og bygge, men vi kan være katalysator for danske virksomheders løsninger. Derudover er den velfungerende danske forsyningssektor et flot udstillingsvindue for, hvad danske virksomheder kan”, siger Jacob Hartvig Simonsen, direktør i Dansk Affaldsforening. Han tilføjer:

”Vi ønsker det bedst mulige grundlag for at kunne hjælpe de gode, danske virksomheder med hurtigere at få skabt grobund for systemeksport af danske løsninger. Det vil være til gavn for Danmark”.

Læs også: Ny rapport peger på biogas til tung transport

Clean Solutions er støttet af Industriens Fond og udviklet i samarbejde med Clean. Projektet løber frem til 2018. Læs mere om projektet her

-CHM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet