Nyt accelerator-program vil over grænsen

SMV’er med bæredygtige løsninger og trang til eksport behøver ikke lede længere. Med et nyt program tilbyder Udenrigsministeriet tæt sparring med rådgivere fra ambassader på udvalgte markeder.

Udenrigsminsiteriet står bag et nyt tilbud til SMV'er, som skal give eksport med verdensmålsfokus..

07.04.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

”I bund og grund er det jo et virkelig godt tilbud,” siger Christina Freddie.

”Man får solidt input og et fuldstændig håndholdt sparringsforløb med markedsfolk på Danmarks ambassader. For 10.000 kr!,” fortsætter hun.

CSR.dk har spurgt Christina Freddie, som er ansvarlig for Udenrigsministeriets nye SDG Business Accelerator, om der er noget, hun gerne vil sige til Danmarks travle SMV’er. For acceleratoren er hverken den første eller det eneste tilbud der findes til SMV’erne. Men den har noget, som ingen andre har: et klart fokus på eksportsalg, et sektorfokus og adgang til de betragtelige vidensressourcer, som den danske udenrigstjeneste ligger inde med.

Det handler om eksport
Det er også det, der bliver lagt vægt på i de ansøgninger fra SMV’er, som programmet allerede har modtaget.

Christina Freddie er ansvarlig for SDG Business Accelerator i Udenrigsministeriet. .

”De vil gerne i gang eller videre med eksport og er interesserede i at få kvalificeret hjælp til at få adgang til mulighederne på et givent marked,” fortæller Christina Freddie.

Det, ambassadens medarbejdere kan tilbyde, er et grundigt kendskab til de lokale dagsordener, måden man taler om bæredygtighed på i det marked, hvordan det udmønter sig i krav og regler, hvilke nationale programmer og politiske flagskibe, man med fordel kunne lægge sig op ad, for at være relevant i det land osv.

Ideen er at finde den lykkelige fællesmængde mellem SDG-dagsordenen, nationale dagsordner og regulering og de deltagende virksomheders produkter og løsninger – og så slå til!

Det ender i en handlingsplan
SDG Business Accelerator-programmet har fire forløb rettet mod virksomheder inden for fire sektorer: sundhed, energi, vand og fødevarer. De løber alle af stablen inden udgangen af 2023. Første forløb begynder på denne side af sommerferien og er målrettet virksomheder med aktiviteter inden for sundhed og life science.

Hvert forløb strækker sig over tre måneder med fire workshops, en-til-en sparring mellem disse og et markedsbesøg i midten. (Hvor virksomheden selv skal dække rejseudgifter).  Man kan finde mere information om at deltage i den vedhæftede pdf nederst på siden.

Kravene til virksomheden er, at dens produkter og løsninger har eksportpotentiale og potentiale til at adressere de udfordringer som verdensmålene sætter fokus på. Desuden skal der være motivation (også på ledelsesplan) til at arbejde strategisk med bæredygtighed of verdensmål. I løbet af processen finder virksomheden til gengæld ud af, hvilke verdensmål der er relevante for dem, hvordan de kan sætte mål og dokumentere fremskridt inden for miljø og socialt ansvar, og hvad de kan (og ikke kan) kommunikere omkring virksomhedens bæredygtige engagement.

Det samlede forløb skal resultere i en handlingsplan inklusive et ”roadmap for change”. Men også lidt mindre konkrete målsætninger om, at de deltagende virksomheder skal være på forkant med krav til bæredygtighed, at det bliver synligt hvordan og hvilke døre, der kan åbnes med et fokus på bæredygtighed og opbygningen af et netværk på det udvalgte marked.

Man kan ansøge om at deltage her: http://sdgbusinessaccelerator.dk/ 

Skal vise at Danmark har meget at byde på
Udenrigsministeriets SDG Business Accelerator er også på andre områder ikke som alle de andre acceleratorforløb. F.eks. udspringer den af en lovmæssig forpligtelse etableret med den nationale handlingsplan for verdensmålene. De fire sektorer, den arbejder med, er dem, Danmark allerede har etableret som sine styrkepositioner og har særligt fokus på i arbejdet med erhvervsfremme.

Acceleratoren kan i den forbindelse også fungere som springbræt til at deltage i andre af Udenrigsministeriets tilbud til virksomheder, som f.eks. Verdensmålsfremstød, som er en særlig pulje til erhvervsfremstød, hvor fokus er på at vise verdensmålsløsninger frem. Dem kan man læse mere om her.

”Vi skal være med til at vise, at ikke bare er verdensmålene god forretning, danske virksomheder har også virkelig meget at byde på i det regi. Udenrigsministeriet har tidligere regnet på, at der kan ligge 400 milliarder kroner og vente på danske virksomheder i 2030. Det er nogle af dem, vi skal hjælpe SMV’er i de fire sektorer med at komme ud og hente,” siger Christina Freddie.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

11.10.2024CSR.dk

Bæredygtighed er også genbrug af gode ideer

11.10.2024CSR.dk

Festen er forbi. Det er crunch time

11.10.2024MäRK

Sponseret

Erhvervslivets illusion om fremskridt

10.10.2024BSR

Sponseret

Sustainability Strategy in the Age of Regulation: Don’t Lose the Plot

09.10.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Deltag i ESG Efterårsskole: Få viden og værktøjer i din efterårsferie

09.10.2024CSR.dk

Trævirksomhed har hjulpet 25 langtidsledige unge gennem jobtræningskoncept

09.10.2024MäRK

Sponseret

Hvorfor bliver bæredygtighed ikke en succes i erhvervslivet?

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Webinar: Lær at tale ESG

Selv erfarne fagfolk roder rundt i begreberne. Få overblik og indblik i de centrale nøgleord og bogstavsforkortelser. Så du kan forstå og tale med om, hvordan virksomheder kan skabe værdi for både samfund og bundlinje.

Dato

14.10.2024

Tid

10:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 14. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

14.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 21. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

21.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Grøn omstilling i praksis

Når vi taler om grøn omstilling i værdikæden er det vigtigt, at bæredygtighed tænkes ind i en helhed i hele værdikæden. Det får du styr på med kurset 'grøn omstilling i praksis'. 8 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J