Nye virksomheder certificeret i CSR

Syv nye danske virksomheder har fået papir på deres arbejde med ansvarlig forretningsførelse gennem Green Network. For virksomhederne handler det om konkrete værktøjer til arbejdet.

Syv nye virksomheder modtog i starten af december deres beviser for gennemførelsen af Green Networks CSR-træningslejr. Her er det Provas, repræsenteret ved kvalitetschef Henrik Juhl Nielsen (nr. 2 fra venstre) og adm. direktør John Hartvig Mølgaard (i midten), der får overrakt sit diplom af Torben Vartenberg fra Green Network i selskab med Trine Mønsted, VIA University College Horsens og Louise Koch, CSR Chef i Dansk Erhverv. Foto: Green Network.

21.12.2015

Anders Kampmann, CSR.dk

Danmark har fået en række nye, CSR-certificerede virksomheder. Syv af erhvervsnetværket Green Networks medlemmer, Provas, Centrum Pæle, Mølholm Privathospital, Flonidan, EUC Syd, Middelfart Sparekasse og Nopa Nordic, fik den 9. december officielt papir på deres arbejde med ansvarlig forretningsførelse efter have gennemført et kursus i CSR-ledelsessystemet e4.

Siden september har 14 ledere og medarbejdere fra de syv virksomheder gennemført fem intensive træningsdage i forretningsdrevet samfundsansvar, og med eksamen vel overstået og certifikaterne i hånden har deltagerne nu et synligt bevis på, at de kan arbejde systematisk og strategisk med samfundsansvar på en måde, der gavner både forretningen og verden omkring dem.

”Forretningsdrevet samfundsansvar er for alvor ved at komme på danske virksomheders dagsorden, ikke mindst på grund af øget kundekrav både herhjemme og ikke mindst på det europæiske marked. De syv virksomheder har fremlagt overbevisende og gennemarbejdede CSR-programmer og strategier, der sikre dem et solidt arbejdsgrundlag i den videre proces med at sikre bæredygtig vækst på deres respektive markeder”, siger uddannelsesansvarlig hos Green Network, Torben Vartenberg.

Undervisningen på de fem kursusdage tog udgangspunkt i virksomhedernes egne situationer og virkeligheder, og med det udgangspunkt har de gennem de tre måneders forløb opbygget en CSR-strategi og -handlingsplan, der er klar til implementering i virksomheden.

Strategi og værktøjer
Undervejs i forløbet har deltagerne lært om konkrete strategier og tilgange i forhold til både økonomi, miljø, forretningsetik og arbejdsmiljø. Netop den brede, operationelle tilgang har været givtig, fortæller underdirektør i Middelfart Sparekasse, Rikke Dresing.

”Med e4 har vi fået nogle værktøjer, der i højere grad gør os i stand til at arbejde med samfundsansvar som en forretningsdisciplin i hele organisationen. Og det er vigtigt. Vi ønsker ikke, at samfundsansvar skal isoleres til en afdeling eller en ansvarlig. Vi ønsker, at hele vores organisation tager samfundsansvar og udnytter de forretningsmæssige muligheder, som e4 har været med til at afdække”, siger hun.

Hun bliver bakket op af adm. direktør i Centrum Pæle, Lars G. Christensen.

”Forløbet hos Green Network har hjulpet os til at blive mere bevidste om vores arbejde med CSR, og gøre vores strategi mere målrettet. Vi har altid gerne ville være en vigtig del af samfundet og være med til at få det til at fungere bedre, så det er ikke nye områder som sådan, men vi har fået skabt klarhed over vores indsats, så det ikke bare er spredt fægtning”, siger han og uddyber:

”Vi står stærkt med nogle konkrete værktøjer i baghånden, der gør os i stand til at tage vores arbejde med socialt ansvar i en mere strategisk retning, hvor vi også kan bruge det i brandingsammenhæng. En stor del af vores fremtidige CSR-indsats kommer til at handle om integration og uddannelse, og i den forbindelse er det godt at have noget ekstra for at kunne tiltrække ung og kvalificeret arbejdskraft”, siger Lars G. Christensen.

Bedre kommunikation
Også hos Provas, der er samlingen af forsyningsselskaber inden for vand, spildevand og affald i Haderslev, kan adm. direktør, John Hartvig Mølgaard, nikke genkendende til det brugbare udbytte af tiden hos Green Network.

”Vi har haft et meget positivt forløb, der har hjulpet os til at få stillet endnu mere skarpt på vores samfundsmæssige ansvarlighed. Som kommunalt ejet er vi essentielt non-profit og ’født’ ansvarlige, og med kurset har vi fået underbygget vores strategi, så vi kan blive bedre til at synliggøre vores arbejde og værdier. Vi beretter allerede om vores indsats i vores årsberetninger, og nu har vi så fået en række værktøjer, der kan gøre vores kommunikation endnu bedre”, siger han.

Næste hold virksomheder starter i CSR-træningslejr hos Green Network i foråret 2016.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

13.06.2024CSR.dk

Nu er 30 procent af Carlsbergs ledelse kvinder

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online