Ny uddannelse i madspild

En ny uddannelse sætter madspild på dagsordenen og uddanner fagfolk og interesserede i at undgå madspild i gastronomi og storkøkkener.

Hotel og Restaurantskolen vil med den nye uddannelse 'food coordinator' sætte fokus på minimering af madspild. .

12.03.2015

CSR.dk

Hotel og Restaurantskolen i København sætter fokus på madspild i gastronomi og storkøkkener, og vil med uddannelsen ’food coordinator’ sætte det på dagsordenen.

Dermed samler de tråden op fra den store samfundsdebat, der har været om madspild de senere år, og skolen vil fokuserer på hele værdikæden op til, under og efter tilberedning. Det første hold starter allerede i april 2015.

Selina Juul, forkvinde i frivilligorganisationen Stop Spild Af Mad, er positiv overfor tiltaget, og ser det som i god tråd med tidsånden:

”Jeg hilser Hotel- og Restaurantskolens nye Food Coordinator uddannelse velkommen, da det netop er vigtigt at sætte fokus på forebyggelse af madspild på et tidlig stadie og hos mennesker, der fremadrettet vil arbejde med gastronomi og storkøkkener”, siger hun.

Læs også: Northside opruster på økologifronten

Mange aspekter i fokus
Uddannelsen sætter fokus på alle de aspekter, som madspild berører; fra samfund, til økonomi, landbrug og transport foruden selvfølgelig madlavning og konservering.

Uddannelsen henter meget support uden for skolens rammer, og her peger flere på vigtigheden af et opbrud med konventionel gastronomi.

”Food Coordinator-uddannelsen er relevant, fordi den sætter spot på de tankegange og vaner, som vi gerne vil udfordre og få folk til at forholde sig til - ikke kun forbrugere og spisende gæster, men også branchens fagfolk”, siger Irina Bothmann, køkkenleder i spisehuset Rub & Stub.

Læs også: Danmarks første sociale supermarked

Samme toner høres fra Marie Fønss, project officer for Daka Refood, en Kolding-baseret virksomhed, der samler og genanvender organiske biprodukter.

”Det kan være givende at slippe de eksisterende tankemønstre og se på problemet fra en helt ny vinkel, og det tror vi den nye Food Coordinator-uddannelse kan hjælpe med, gennem konkrete værktøjer og ved at se på værdikæden mere samlet, så øvelsen ikke bliver ’bare at skubbe problemet videre til den næste'", siger hun.

Uddannelsen vil bestå af en række kurser og vil koste cirka 3.000 kr. for folk i restaurationsbranchen, og 8.150 kr. for folk uden for branchen.

-JPN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle