Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet

Ny løsning gør det muligt at måle klimaaftrykket helt ned på produktniveau. Løsningen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet i regi af projektet Afkobling 2030.

22.05.2025

CSR.dk

Et nyt digitalt produkt gør det muligt for fremstillingsvirksomheder at overvåge produktionen så nøjagtigt, at klimaaftrykket pr. produktenhed kan beregnes. Produktudviklingen er sket med hjælp fra Alexandra Instituttet i projektet Afkobling 2030, der hjælper virksomheder med at reducere deres klima- og miljøudledninger. 

Ranlev Industri Automation i Haderslev lever af at højne kvaliteten og effektiviteten af deres kunders produktion. Siden virksomheden begyndte at arbejde med FN’s verdensmål i 2021, har de især haft fokus på at gøre deres kunder i stand til at overvåge bl.a. energiforbruget, men også, hvor effektivt kunderne udnytter maskinerne (OEE, Overall Equipment Effectiveness).

Derfor var administrerende direktør Lasse Ranlev noget forbeholden, da han først hørte om Afkobling 2030.

”Vi kan næsten ikke energioptimere mere, hvis vi stadigvæk skal kunne tænde lyset,” joker han.

Men da det viste sig, at projektet kunne hjælpe ham med at hjælpe hans kunder med at optimere og effektivisere deres produktion, blev hans interesse alligevel vakt.

Tilpasset industriens behov for dataopsamling

Samarbejdet med Alexandra Instituttet har gjort Ranlev Industri Automation i stan til at udvikle en softwareplatform, så deres kunder kan opsamle data, som de kan bruge til at overvåge og forbedre deres produktion af hensyn til klimaet og økonomien, fortæller Lasse Ranlev:

”Vi har haft dataopsamlingsprojektet liggende i skuffen længe, og Alexandra Instituttet hjalp os med at få det i gang og sat i system.”

Alexandra Instituttets eksperter rådgav Ranlev Industri Automation om udformning og arkitektur, så InduSolve – som løsningen hedder – passer til kundernes behov. Målet var at skabe en robust og enkel platform til små og mellemstore produktionsvirksomheder, hvilket kræver en god balance mellem funktionalitet, sikkerhed og pris.

Desuden skulle løsningen være let at bruge og vedligeholde og være et kompatibelt supplement til kundens eksisterende systemer, understreger Lasse Ranlev. Det kræver mange overvejelser og afvejninger, og Alexandra Instituttets eksperter har været en stærk sparringspartner under hele udviklingsprocessen, oplever han.

”De rådgav os om, hvordan vi skulle gribe det an, og hvilke faldgruber vi skulle være opmærksomme på. Det har de bare været rigtig skarpe til, ” udtaler Lasse Ranlev. ”Det har været meget positivt,” forklarer han.

Læs mere om projektet Afkobling 2030 her: Projektet, der skal hjælpe 4.250 danske produktionsvirksomheder gennem rådgivning, kompetenceløft og meget mere

/EHS

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Bæredygtighed og digitalisering

Digitale teknologier og bæredygtighed går på den ene side hånd i hånd for at sikre grøn omstilling og effektivisering. På den anden side driver nye løsninger et øget energiforbrug. CSR.dk undersøger, hvordan man kan høste fordele og minimere ulemper. 

Relateret indhold

22.05.2025CSR.dk

Frej skyder nyt partnerskab i gang: Vi skal sikre Danmark en førerposition i regenerativt landbrug

22.05.2025CSR.dk

Plastprisen 2025 går til genanvendelse af stikkontakter

22.05.2025CSR.dk

Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet

20.05.2025Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Kaffens værdi overstiger langt fra det den koster

20.05.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Den 4-dobbelte bundlinje

16.05.2025CSR.dk

Danica skruer bissen på overfor energisektoren

16.05.2025CSR.dk

Ny AI skal nudge dig til at spise grønnere

16.05.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis er udvalgt til Børsen Bæredygtig for tredje år i træk med fokus på genanvendte tekstiler

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dakofa
Webinar
Affaldsforbrændingens nye afgifter, kvoter og prislofter

– hvad betyder de nye rammebetingelser for anlæggene, affaldsproducenterne og input til anlæggene?

Dato

22.05.2025

Tid

12:30

Etisk Handel Danmark
Webinar
Onboarding i ESG i værdikæder – Sådan griber du det an (2025)

Webinar: Introduktion til bæredygtighedslovgivning og ansvarlig handel i globale værdikæder

Dato

27.05.2025

Tid

09:00

Sted

Online

SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - København

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

27.05.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dakofa
Seminar
HYBRID-SEMINAR Problematiske adgangsveje - giver flere spande flere problemer?

Hvad er de gængse udfordringer med problematiske adgangsveje og har udrulningen af de 10 fraktioner skabt nye problemer? Deltag og bliv klogere på mulige løsninger.

Dato

27.05.2025

Tid

10:00

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V

SUSTAINX ApS
Webinar
Strategisk ESG kommunikation: Har du dokumentationen på plads?

Vær med når vores senior ESG-rådgiver, Oscar Haumann tirsdag d. 27. maj kl. 13.05 giver sine anbefalinger til, hvordan I sikrer forretningsværdien af jeres bæredygtighedsarbejde gennem veldokumenteret og lovgivningsmæssigt funderet ESG-kommunikation.

Dato

27.05.2025

Tid

13:05

Sted

Online

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

28.05.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby