Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet
Ny løsning gør det muligt at måle klimaaftrykket helt ned på produktniveau. Løsningen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet i regi af projektet Afkobling 2030.
Et nyt digitalt produkt gør det muligt for fremstillingsvirksomheder at overvåge produktionen så nøjagtigt, at klimaaftrykket pr. produktenhed kan beregnes. Produktudviklingen er sket med hjælp fra Alexandra Instituttet i projektet Afkobling 2030, der hjælper virksomheder med at reducere deres klima- og miljøudledninger.
Ranlev Industri Automation i Haderslev lever af at højne kvaliteten og effektiviteten af deres kunders produktion. Siden virksomheden begyndte at arbejde med FN’s verdensmål i 2021, har de især haft fokus på at gøre deres kunder i stand til at overvåge bl.a. energiforbruget, men også, hvor effektivt kunderne udnytter maskinerne (OEE, Overall Equipment Effectiveness).
Derfor var administrerende direktør Lasse Ranlev noget forbeholden, da han først hørte om Afkobling 2030.
”Vi kan næsten ikke energioptimere mere, hvis vi stadigvæk skal kunne tænde lyset,” joker han.
Men da det viste sig, at projektet kunne hjælpe ham med at hjælpe hans kunder med at optimere og effektivisere deres produktion, blev hans interesse alligevel vakt.
Tilpasset industriens behov for dataopsamling
Samarbejdet med Alexandra Instituttet har gjort Ranlev Industri Automation i stan til at udvikle en softwareplatform, så deres kunder kan opsamle data, som de kan bruge til at overvåge og forbedre deres produktion af hensyn til klimaet og økonomien, fortæller Lasse Ranlev:
”Vi har haft dataopsamlingsprojektet liggende i skuffen længe, og Alexandra Instituttet hjalp os med at få det i gang og sat i system.”
Alexandra Instituttets eksperter rådgav Ranlev Industri Automation om udformning og arkitektur, så InduSolve – som løsningen hedder – passer til kundernes behov. Målet var at skabe en robust og enkel platform til små og mellemstore produktionsvirksomheder, hvilket kræver en god balance mellem funktionalitet, sikkerhed og pris.
Desuden skulle løsningen være let at bruge og vedligeholde og være et kompatibelt supplement til kundens eksisterende systemer, understreger Lasse Ranlev. Det kræver mange overvejelser og afvejninger, og Alexandra Instituttets eksperter har været en stærk sparringspartner under hele udviklingsprocessen, oplever han.
”De rådgav os om, hvordan vi skulle gribe det an, og hvilke faldgruber vi skulle være opmærksomme på. Det har de bare været rigtig skarpe til, ” udtaler Lasse Ranlev. ”Det har været meget positivt,” forklarer han.
Læs mere om projektet Afkobling 2030 her: Projektet, der skal hjælpe 4.250 danske produktionsvirksomheder gennem rådgivning, kompetenceløft og meget mere
/EHS
Denne artikel er del af et tema:
Tema: Bæredygtighed og digitalisering
Digitale teknologier og bæredygtighed går på den ene side hånd i hånd for at sikre grøn omstilling og effektivisering. På den anden side driver nye løsninger et øget energiforbrug. CSR.dk undersøger, hvordan man kan høste fordele og minimere ulemper.