Ny klyngeorganisation skal styrke et bæredygtigt Danmark til søs

Det Blå Danmark og logistik går sammen i en ny klyngeorganisation, der skal gøre Danmark stærkere inden for bæredygtighed, logistik og innovation på havene.

Med den blå havøkonomi, der fortsat stiger, skal Det Blå Danmark kunne følge med på områder inden for bæredygtighed, innovation og logistikudvikling..

10.06.2020

CSR.dk

Med knap 100.000 beskæftigede og omkring en fjerdedel af den samlede danske eksport har Det Blå Danmark og logistik en væsentlig national position. Og der skal ikke kun udelukkende måles på økonomi og eksporttal, men konkurrencemæssige fordele inden for maritim bæredygtighed, innovation og fremme af logistik, er også relevante. Det skriver Maritimt Center for Optimering og Drift (MARCOD) på sin hjemmeside.

Det er netop derfor, man har valgt at igangsætte et samarbejde med klyngeorganisationen ‘Maritime & Logistics Innovation Denmark’ (MARLOG). For at understøtte indsatsten for innovation og logistikudvikling i den maritime industri, har organisationen endvidere ansøgt om 16 millioner kroner af Erhvervsfremmebestyrelsen samt Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Læs også: Afskibere vil have politisk fokus på grøn omstilling efter coronavirus

"Kerneopgaven bliver at understøtte de mange dygtige virksomheder og aktører inden for det maritime område og logistik med tværgående projekter, som bidrager til, at Danmark er en førende søfartsnation. Målet er, at Danmark også i 2030 har et af verdens stærkeste maritime erhverv, som går forrest med at finde vejen til den CO2-neutrale skibsfart. Samtidig har vi integreret logistik som en del af klyngen med henblik på at sikre innovation i hele transportkæden," siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør hos Danske Rederier og interim-formand for klyngeorganisationen til MARCOD. 

Lokale initiativer skal understøtte globale ambitioner
OECD forventer en fordobling af den globale blå havøkonomi frem mod 2030, og hvis Danmark skal kunne følge med, mener MARCOD, at en målrettet og konkret indsats er afgørende for opnåelse af dette. 

"I arbejdet skal vi både tænke lokalt og globalt. De gode ideer, udviklingen og produktionen sker i høj grad lokalt og giver arbejdspladser herhjemme. Men det store marked for shipping, maritime løsninger og end to end logistik er globalt, og derfor skal vores indsats sikre, at vi også er førende udenfor landets grænser”, siger Anne H. Steffensen til MARCOD.

Læs også: Det blå Danmark mangler arbejdskraft, men har svært ved at tiltrække kvinder

MARLOG er stiftet af MARCOD, Fyns Maritime Klynge, Maritime Development Center, Danske Rederier, Danske Havne, Danske Maritime og Dansk Transport og Logistik.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

02.10.2024CSR.dk

50 mio. kr. skal ruste SMV’er til at dokumentere bæredygtighed

02.10.2024CSR.dk

Elbilers dråbe i det danske bilhav vokser igen

01.10.2024CSR.dk

Grønne kompetencer: Efterspørgslen stiger i hele verden

30.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Kæmpe stigning i antallet af svanemærkede produkter – men forbrugerne ønsker endnu flere

30.09.2024Denteks A/S

Sponseret

Turister foretrækker bæredygtig overnatning

30.09.2024BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Sponseret

Hvordan tæller skovbrug med i dit klimaregnskab?

27.09.2024CSR.dk

Danskerne skal have hjælp til at spise mere grønt.

27.09.2024CSR.dk

Flyselskaber kæmper for at sikre sig brændstof til fremtiden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aalborg Kommune
Event
Aalborg 2024 - Vores Byer. Vores ansvar

1. til 3. oktober 2024 er Aalborg Kommune vært for den 10. europæiske konference for bæredygtige byer og lokalsamfund. Konferencen er i Aalborg Kongres & Kultur Center, mens Kildeparken bliver fyldt med grønne aktiviteter for alle interesserede.

Dato

01.10.2024

Tid

10:00

Sted

Aalborg

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
SBT Achievers: How Flying Tiger stays on track with its climate targets

In this webinar and Q&A we’ll take a deep dive into Flying Tiger’s climate strategy and how the retailer has managed to deliver on its science-based climate targets.

Dato

03.10.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Valified
Webinar
VALIFIED MASTERCLASS: 'God Kommunikation & Troværdig Bæredygtighedsrapport'

Det er sidste mulighed for tilmelding til Valifieds Masterclass, som du nu kan spare 50% på! Vi giver dig dybdegående vejledning til udarbejdelse af din bæredygtighedsrapport.

Dato

03.10.2024

Tid

14:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 4. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

04.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online