Ny efteruddannelse skal få B Corp-certificeringer endnu bredere ud i Danmark

Til efteråret lancerer Erhvervsakademi Aarhus sammen med B Corp Nordic et uddannelsesforløb der klæder virksomheder på til at opnå en af de mest krævende og omtalte certificeringer i verden.

Foto: Erhvervsakademi Aarhus.

10.08.2023

CSR.dk

Med det nye diplomfag ‘Impact Manager’ vil Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde med B Corp Nordic klæde små og mellemstore virksomheder på til det omfattende arbejde med at opnå en B Corp-certificering. Certificeringen kan ifølge partnere bag diplomfaget sammenlignes med en Michelinstjerne indenfor ansvarlig virksomhedsdrift.

Forløbet varer syv undervisningsdage plus eksamen og har studiestart første gang 25. oktober 2023.

B Corp-eksperter underviser
På verdensplan er der 7.100  B corp-certificerede virksomheder og  i Danmark mere end 75. Det er blandt andre OKNygaard, Fredericia Furniture, Horn Bordplader, Meyers, Aarstiderne, TAKT, Rudolph Care, Sinatur Hoteller, Ganni og Too Good To Go. Flere end 50 andre danske virksomheder er netop nu i gang med certificeringen.

B Corp Nordic underviser allerede i B Impact Assessment, der er udgangspunkt for B Corp-certificering, og ved at udbyde forløbet i samarbejde med en statsgodkendt, akkrediteret uddannelsesinstitution vil flere kunne blive opkvalificeret på et højere niveau.

”Ambitionen er nå endnu bredere ud i dansk erhvervsliv, så endnu flere kan komme i gang med at måle og validere social, klima- og miljømæssig impact og arbejde med veje til forbedring, der øger værdiskabelse for mennesker, samfund og planet,” siger grundlægger og direktør i B Corp Nordic Nille Skalts.

”I fremtiden skal virksomheder arbejde meget mere struktureret med ansvarlighed. De skal bygge forretningsmodeller, der skaber impact for samfund og planet. De skal måle og veje den værdi, de skaber for alle interessenter, ikke blot aktionærerne. De skal validere den, de skal skabe løbende forbedringer og de skal være transparent om både hvor de skaber og hvor de forringer værdi for samfund og planet,” siger hun.

Nille Skalts og organisationens Head of Impact & Growth Steffen Kallehauge vil undervise på forløbet sammen med virksomhedsledere, bl.a. impact manager Mia Møgelgaard fra Fritz Hansen, der alle har arbejdet med den krævende certificering.

Kørekort til effektive værktøjer 
På uddannelsen lærer man om forskellige produktcertificeringer og får det store kørekort til at arbejde med det såkaldte ’B Impact Assessment’. Det er et omfattende, effektivt værktøj, udviklet af B Corp-bevægelsen, til at måle en virksomheds positive værdiskabelse for alle interessenter og arbejde med løbende forbedring.

”Ofte har virksomhederne allerede en god praksis på flere områder, men vi kigger med et 360 graders blik som gør, at det ofte er nødvendigt at ændre ikke blot politikker og processer, men dele af forretningsmodellen for at imødekomme de høje standarder for B Corp-certificering,” fortæller Nille Skalts.

”At blive B Corp er ikke let, undervejs i processen forpligter alle i organisationen sig til at skabe en virksomhed, der er centreret omkring at gøre en positiv forskel,” tilføjer hun.

Åbent hus til september
Tirsdag den 12. september 2023 fra kl. 16-18 i Aarhus inviterer Erhvervsakademi Aarhus og B Corp Nordic interesserede indenfor til en introduktion til B Corp-certificeringen og arbejdet med ansvarlig virksomhedsdrift. Læs mere og tilmeld dig her.

Der er studiestart den 25. oktober 2023.

Læs mere og tilmelding her:
 

- EHS

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V