Novo Nordisk når 100 procent VE i 2020 og lancerer cirkulær miljøstrategi

Medicinalgiganten Novo Nordisk opnår sit mål om at bruge udelukkende vedvarende energi i sin globale produktion i 2020. Samtidig lancerer selskabet en ny, ambitiøs miljøstrategi, der med cirkulær økonomi i centrum skal sikre nul CO2 fra drift og transport i 2030.

I starten af 2020 vil Novo Nordisks produktionssite her i Clayton i staten North Carolina i USA få al sin strøm fra en 2,7 km2 stor solenergipark, og dermed vil alle selskabets globale produktionsfaciliteter køre på vedvarende energi. Foto: Novo Nordisk.

30.04.2019

CSR.dk

Det er resultatet af en investering i en 2,7 km2 stor solenergipark i North Carolina i USA, som vil levere grøn strøm til hele Novos amerikanske produktion fra primo 2020. Det gør Novo til det første medicinalfirma i sammenslutningen RE100, der opnår 100 procent vedvarende energi, sådan som det er netværkets målsætning.

Samtidig med den udmelding lancerer Novo Nordisk, som endnu et skridt i sit CSR-arbejde, en ny, ambitiøs miljøstrategi, 'Circular for Zero', der har som ultimativt mål at eliminere Novos aftryk på miljøet fuldstændig, bl.a. ved at opnå nul CO2-udslip fra drift og transport i 2030.

”Ved at lægge et cirkulært mindset ned over hele vores forretning, arbejder vi frem mod en dag, hvor vi kan sige, at Novo Nordisk er en virksomhed uden et miljømæssigt aftryk”, siger CEO Lars Fruergaard Jørgensen. Foto: Novo Nordisk.

Strategien indebærer, som navnet antyder, en cirkulær tilgang, hvor Novo vil arbejde på at minimere sit forbrug og forvandle affald til ressourcer, designe og fremstille produkter, så de kan blive indsamlet og genbrugt, og samarbejde med leverandørerne for at integrerer cirkulær økonomi i sin forsyningskæde.

Tre cirkulære fokusområder
Udover nuludledningsmålet omfatter den nye strategi tre områder, hvor Novo vil ’foretage et markant skifte i retning af en cirkulær tankegang’, som det hedder.

  1. Cirkulær virksomhed: Novo Nordisk vil fortsætte med at reducere det miljømæssige fodaftryk fra sin produktion ved at arbejde henimod en eliminering af affald, der bliver sent på deponi, og nul tab af vand, energi og ressourcer.
  2. Cirkulær forsyning: Novo vil reducere det miljømæssige fodaftryk fra sin forsyningskæde ved at samarbejde med leverandørerne for at fremme cirkulære forretningsmodeller og ved at øge indkøbet af genbrugte og CO2-neutrale materialer og ressourcer.
  3. Cirkulære produkter: Novo vil opgradere sine eksisterede produkter og designe nye, der er baserede på cirkulære principper, og arbejde i retning af en bæredygtig produktionsløsning for genbrug og genanvendelse af produkter.

For at understøtte det cirkulære arbejde vil Novo Nordisk indgå i et partnerskab med Ellen MacArthur Foundation, der har den cirkulære økonomi som omdrejningspunkt.

Elektricitet fra solpaneler er centralt for Novo i arbejdet med at omstille til nul udledning af CO2 fra produktionen, sådan som det er målet i 2030, hvor også transporten skal være neutral. Foto: Novo Nordisk.

”Vi er glade for, at Novo Nordisk som den første medicinalvirksomhed er gået med i CE100, der er verdens førende netværk for cirkulær økonomi. Novo kommer med en historik for at leve op til sine mål, med skiftet til 100 procent vedvarende energi i sin produktion som seneste eksempel”, siger CE100 Lead for Ellen MacArthur Foundation, Joe Murphy, og fortsætter:

”Med sin 10 årsplan om at implementere cirkularitet på tværs af virksomheden tilhører Novo Nordisk nu en udvalgt gruppe af førende organisationer, der vinder nyt terræn i omstillingen til en cirkulær økonomi.”

Læs også: Cirkulær økonomi 2.0: Økosystemer og partnerskaber – og rigelig belønning

Novo Nordisks produktion i Tianjin i Kina får i dag 100 procent af sin strøm fra vindmøller, i Montes Claros i Brasilien bruger man udelukkende vandkraft, og i Europa kører alle produktionssites på vindenergi. I Danmark får både produktion og kontorer 100 procent vedvarende energi.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

06.09.2024CSR.dk

De største temaer på CSR.dk i 2024

06.09.2024CSR.dk

Syv bud på de bedste biodiversitetsindsatser

04.09.2024CSR.dk

Pensionsselskaberne rykker på den grønne omstilling

02.09.2024Industriens Fond

Sponseret

Virksomheder bliver nødt til at forsøge at forudsige fremtiden

30.08.2024VIA University College

Sponseret

For få danskere har den indre bæredygtighed der er nødvendig for at nå klimamålene

30.08.2024CSR.dk

DI vil have biosolutions på finansloven

28.08.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Grøn andelskasse giver fridag til medarbejdere på bagkant af historisk halvårsregnskab

27.08.2024Sustainor

Sponseret

10 gode råd til at vælge den rette IT-løsning inden for ESG

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
PERSONLIGT LEDERSKAB

På kurset arbejdes der med deltagernes ”personlige lederskab” som en ledelseskapacitet, der kan udvikles på et individuelt grundlag, og som sikrer værdien af de menneskelige kvaliteter i en organisering. Undervisningsforløbet vil være tilrettelagt ud fra deltagernes egen personlige udviklingsproces, så de efter endt forløb kan træde i karakter med det personlige lederskab.

Dato

13.08.2024

Sted

Dalgas Have, 2000 Frederiksberg

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

CBS Executive Fonden
Kursus
GLOBAL BOARD LEADERSHIP 2024

The Global Board Leadership program is aimed at experienced board members working in a global and international setting with the purpose of strengthening competencies and fostering a general professionalization of board work. During five days, participants will engage with relevant cases focusing on management, strategy, and value creation in board work.

Dato

29.08.2024

Klimakampen ApS
Show
Klimakampen - September 2024

Styrk fællesskabet på din arbejdsplads gennem 4 ugers venskabelig klimakonkurrence 🌍

Dato

02.09.2024

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

09.09.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K