Nobelprismodtagere angriber Greenpeace

107 nobelprismodtagere er i et åbent brev gået til angreb på miljøorganisationen Greenpeace. Videnskabsfolkene kræver, at organisationen opgiver sin modstand over for genmodificerede fødevarer.

En lang række nobelprismodtagere er i et åbent brev gået imod Greenpeace, som udviser modstand over for genmodificerede organismer. Billedet er fra Nobelpris-overrækkelsen 2015 i Stockholm. Foto: © Nobel Media AB, Pi Frisk..

04.07.2016

CSR.dk

I et åbent brev går i alt 107 nobelprismodtagere til angreb på miljøorganisationen Greenpeace. Det sker efter, at Greenpeace og andre unavngivne NGO’er har udvist modstand over for brugen af genmodificerede organismer (GMO’er), skriver Politiken.

I alt har over en tredjedel af de 300 nulevende nobelprismodtagere således skrevet under. Ifølge videnskabsfolkene er GMO et af de vigtigste redskaber til at bekæmpe sult og fejlernæring, og modstanden er derfor en katastrofal fejl, der kan koste mange menneskeliv, mener de.

Læs også: Greenpeace: friluftstøj er fyldt med giftig kemi

I brevet nævnes blandt andet en genmodificeret ristype, som går under navnet Golden Rice. Ristypen er specialfremstillet til at hjælpe kroppen med at få mere A-vitamin, og den kan derfor hjælpe med at forebygge livstruende fejlernæring. Det er en af de GMO’er, som ifølge de underskrivende nobelprismodtagere ikke bør være genstand for modstand fra Greenpeaces side.

Om GMO’er

Genmodificerede organismer er afgrøder og fødevarer, der er forbedret gennem bioteknologi. De skabes i et laboratorium ved for eksempel at blande gener fra to organismer. Dermed kan man tage egenskaber fra en art og overføre dem til en anden.

En forbrydelse mod menneskeheden
Nobelprismodtagerne kræver, at Greenpeace opgiver modstanden og accepterer, at GMO’er er lige så sikre, eller muligvis mere sikre, end naturens egne fødevarer.

”Der har aldrig været et eneste bekræftet tilfælde af et negativt sundhedsresultat for mennesker eller dyr som følge af at have indtaget dem (GMO’er, red.). Deres miljøpåvirkning har gentagne gange vist sig at være mindre skadelig, og de har været en velsignelse for den globale biodiversitet”, skriver de i brevet, som fortsætter:

Læs også: Fødevarer med god samvittighed

”Hvor mange fattige mennesker i verden skal dø, før vi anerkender dette som en forbrydelse mod menneskeheden?”.

Utvivlsomme resultater
Greenpeace er imod GMO, da organisationen mener, at resultaterne ved processen er tvivlsomme. Desuden er de af den holdning, at der kan opstå en risiko for større skade ved at introducere en ny art, hvis konsekvenser ikke er kendte.

”Gmo'er kan spredes gennem naturen og krydse sig med naturlige organismer, hvorved de forurener ikke-genetisk modificerede miljøer og fremtidige generationer på en uforudsigelig og ukontrollerbar måde”, skriver Greenpeace ifølge Politiken på sin hjemmeside.

Læs også: Forbruget af økologiske fødevarer stiger fortsat

Desuden mener miljøorganisationen, at der ikke er bevis for, at de såkaldte Golden Rice har de fordele, som fortalerne hævder, de har.

De 107 underskrivere har blandt andet modtaget nobelpriser i medicin, fysik, kemi, økonomi og litteratur. Det åbne brev kan læses her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

05.07.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk hjælper krigsskadede ukrainere

26.06.2024CSR.dk

Rapport: Forbrugere vælger oftere genbrugstøj

26.06.2024Dagrofa aps

Sponseret

Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet