NGO og JustEat sammen om mindre madspild

Den danske humanitære organisation Folkekirkens Nødhjælp og onlinetjenesten Just Eat har netop indgået et samarbejde, der skal være med til at mindske madspild.

11.04.2024

CSR.dk

Alene i Danmark smider en gennemsnitsfamilie 20 procent af deres madindkøb ud. Det viser tal fra Fødevarestyrelsen. Et nyt samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp's Wefood-butikker og udbringningstjenesten Just Eat vil opfordre forbrugerne til at hjælpe med at begrænse madspild.

Samarbejdet starter som et pilot-projekt i Wefood-butikken på Amager i København, hvor forbrugerne får mulighed for at bestille værdiposer med overskudsmad direkte gennem Just Eat-appen med navnene "Fredagsbar", "Fredagshygge" og “Surprise Me.” Ordrerne vil blive leveret af et Just Eat-bud, eller kunderne kan selv vælge at afhente i butikken. 

“Vi lever i en verden, hvor vi smider alt for meget ud, og hos Just Eat vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe vores kunder med at mindske madspild. Derfor er jeg ekstra stolt af dette samarbejde, og jeg er begejstret for, at forbrugere i København nu vil kunne bruge vores app til at bestille overskudsmad direkte fra Wefood, en fantastisk organisation dedikeret til at støtte planeten og samfundet,” siger Ann-Sophie Adamsen, landedirektør i Just Eat Denmark.

 Samarbejdet bliver større

Ifølge Folkekirkens Nødhjælp er der behov for at nytænke og videreudvikle måden, vi ser på madspild, og derfor hilser de det nye samarbejde velkommen.

“Hos Wefood giver vi virksomheder en mulighed for at tage ansvar for deres madspild. Flere og flere virksomheder kontakter os, og vi hjælper dem med at sælge varerne til nedsat pris i vores butikker og giver overskuddet til mennesker i nød. Det er win-win for alle parter,” siger Jan-Martin Mikkelsen, ansvarlig for Wefood, og fortsætter: 

“Men endnu flere skal med på vognen, hvis vi for alvor skal ændre noget. Derfor er det vigtigt, at det ikke kun bliver trendy, men også nemt at mindske madspild. Nu kan man via en Just Eat-app være med til at bekæmpe madspild, samtidigt med man støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde ude i verden. Det er endnu mere win-win."

Folkekirkens Nødhjælp har drevet Wefood siden 2016, med butikker der sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet dato for holdbarhed og sæsonvarer. Overskuddet fra Wefood-butikkerne går til mennesker i nød.

- EHS

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

25.11.2025Etisk Handel Danmark

Sponseret

Grøn energi: Nye ressourcer i Videncenter om oprindelige folks rettigheder

20.11.2025CSR.dk

DTU Skylab modtager Diversitetsprisen 2025

18.11.2025Dansk Erhverv

Sponseret

Sådan måler du S’et i ESG: Nyt værktøj gør det lettere at arbejde strategisk med social bæredygtighed

18.11.2025CSR.dk

Ny undersøgelse: Kvinder forbedrer kulturen i mandsdominerede fag

17.11.2025CSR.dk

Mangel på netværk og erfaring holder kvinderne ude af bestyrelserne

14.11.2025CSR.dk

Idrætten vil hjælpe virksomheder med at tage socialt ansvar

12.11.2025CSR.dk

På trods af øremærket barsel rammes kvinders karrierer fortsat hårdest

05.11.2025Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Lokal keramiker forvandler ler til 32.000 kroners nødhjælp

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle