NGO og JustEat sammen om mindre madspild

Den danske humanitære organisation Folkekirkens Nødhjælp og onlinetjenesten Just Eat har netop indgået et samarbejde, der skal være med til at mindske madspild.

11.04.2024

CSR.dk

Alene i Danmark smider en gennemsnitsfamilie 20 procent af deres madindkøb ud. Det viser tal fra Fødevarestyrelsen. Et nyt samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp's Wefood-butikker og udbringningstjenesten Just Eat vil opfordre forbrugerne til at hjælpe med at begrænse madspild.

Samarbejdet starter som et pilot-projekt i Wefood-butikken på Amager i København, hvor forbrugerne får mulighed for at bestille værdiposer med overskudsmad direkte gennem Just Eat-appen med navnene "Fredagsbar", "Fredagshygge" og “Surprise Me.” Ordrerne vil blive leveret af et Just Eat-bud, eller kunderne kan selv vælge at afhente i butikken. 

“Vi lever i en verden, hvor vi smider alt for meget ud, og hos Just Eat vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe vores kunder med at mindske madspild. Derfor er jeg ekstra stolt af dette samarbejde, og jeg er begejstret for, at forbrugere i København nu vil kunne bruge vores app til at bestille overskudsmad direkte fra Wefood, en fantastisk organisation dedikeret til at støtte planeten og samfundet,” siger Ann-Sophie Adamsen, landedirektør i Just Eat Denmark.

 Samarbejdet bliver større

Ifølge Folkekirkens Nødhjælp er der behov for at nytænke og videreudvikle måden, vi ser på madspild, og derfor hilser de det nye samarbejde velkommen.

“Hos Wefood giver vi virksomheder en mulighed for at tage ansvar for deres madspild. Flere og flere virksomheder kontakter os, og vi hjælper dem med at sælge varerne til nedsat pris i vores butikker og giver overskuddet til mennesker i nød. Det er win-win for alle parter,” siger Jan-Martin Mikkelsen, ansvarlig for Wefood, og fortsætter: 

“Men endnu flere skal med på vognen, hvis vi for alvor skal ændre noget. Derfor er det vigtigt, at det ikke kun bliver trendy, men også nemt at mindske madspild. Nu kan man via en Just Eat-app være med til at bekæmpe madspild, samtidigt med man støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde ude i verden. Det er endnu mere win-win."

Folkekirkens Nødhjælp har drevet Wefood siden 2016, med butikker der sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet dato for holdbarhed og sæsonvarer. Overskuddet fra Wefood-butikkerne går til mennesker i nød.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025BSR

Sponseret

Earth Day: Centering Health Equity in Climate Action

24.04.2025Red Barnet

Sponseret

Partnerskab med socialt ansvar: Brøndby IF og Red Barnet viser vejen

10.04.2025Læger uden Grænser

Sponseret

Partnerskaber med Læger uden Grænser kan styrke den globale sundhed

08.04.2025CSR.dk

Kampagne vil gøre op med giftig alkoholkultur

08.04.2025Lübech Living ApS

Sponseret

De bedste 15.000 kr. Lübech Living har brugt

04.04.2025CSR.dk

Naturfrisk Group kan se at Cola-boykot rammer B2B-markedet senere: Restauranter og caféer ser mod alternativer

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

28.03.2025CSR.dk

Fra frontløber til bundplads: Lego ramt af Trump-chok?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle