NettoCare ambassadører sætter sikkerheden på dagsordenen

I 2008 opfandt Netto, i et bredt samarbejde på tværs af organisationen, NettoCare for at imødegå den stigende udfordring med især røverier. Sloganet ”NettoCare – pas godt på dig selv og dine kolleger” blev lanceret sammen med en årlig kampagne, når det begyndte at blive efterår og mørkt udenfor, og antallet af røverier steg.

18.05.2015

CSR.dk

Kampagnerne omfattede bl.a. plakater til frokoststuerne, armbånd til medarbejderne, artikler i personalebladet samt et krav om, at butikschefen afholdt personalemøde, hvor NettoCare kom på dagsordenen og alle fik repeteret reglerne.

I takt med stigningen af røverierne blev andre elementer inkorporeret – fx teknisk udstyr, Safepay, og tidsforsinkelse på pengeskabe, mv. Netto fik også produceret en ny film om både røveri, tyveri og konflikter med kunder  i øjenhøjde med medarbejderne, og hvor en del af rollerne blev spillet af Netto- medarbejdere.

Disse tiltag viste sig efterhånden ikke tilstrækkelige, så derfor nytænkte Netto konceptet i starten af 2014. En udfordring i en stor virksomhed er altid at nå ud til alle medarbejdere.

NettoCare  skal sikre medarbejdernes tryghed
Der var engang, hvor antallet af røverier steg i takt med, at temperaturen faldt og det blev mørket om aftenen. Sådan er det ikke længere.  

Det er ikke kun i den mørke vintertid, at der sker røverier i detailhandlen. Der sker desværre mange røverier året rundt nu, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at der hele tiden er fokus på sikkerhedsprocedurer i det daglige arbejde. Det gør Netto med en NettoCare ambassadør i hver butik.

”Vi oplever for tiden flere udfordringer, når det til kommer røverier. Antallet stiger, og problemet er spredt over hele året. Samtidig har de udvidede åbningstider gjort det sværere at komme ud med vores budskaber på butikkernes personalemøder, da det er svært at samle alle medarbejderne. Derfor udpegede vi en NettoCare ambassadør i hver butik med henblik på at fastholde fokus og sørge for, at alle ved, hvordan man skal passe på sig selv og sin kollega,” fortæller Jess Pedersen, sikringskonsulent i Dansk Supermarked og Birgitte Oredson, miljøkonsulent i Netto.

Fokus året rundt
Initiativet blev implementeret i alle Netto-butikker, og NettoCare ambassadøren har flere forskellige opgaver.

”Ambassadøren skal være butikkens rollemodel og holde fokus på vores sikkerhedsprocedurer over for sine kolleger – hele året – gennem løbende dialog i butikken i det daglige. Ligesom ambassadøren får til opgave at stå for vidensdeling med andre ambassadører i en lukket Facebook-gruppe, hvor der også er mulighed for at stille spørgsmål. Sikkerhed skal ikke længere ’bare’ være et punkt på personalemødet. Det skal tænkes ind som et fast punkt i vores daglige arbejde,” fortæller Jess og Birgitte. 

Butikkens NettoCare ambassadør står også for oplæringen af nye medarbejdere i NettoCare, så vi sikrer en ensartet og grundig indføring i Nettos sikkerheds-procedurer. Inden det sker, bliver ambassadøren klædt på til rollen af Intern Sikkerhed og Miljøafdelingen.

Sikrer bedre forhold
Ambassadøren står ikke alene med ansvaret. Butikschefen er fortsat ansvarlig for, at medarbejderne overholder alle regler. Ambassadøren kan i højere grad betragtes som en hjælpende hånd, så det daglige fokus fastholdes.

Det er umagen værd
NettoCare er blevet en del af Nettos CSR-arbejde, og det er umagen værd, fortæller HR-chef i Netto, Christian Dahl. Udover at Netto blev belønnet med Arbejdsmiljøprisen 2014 i kategorien psykisk arbejdsmiljø, betyder NettoCare, at vi har et koncept til at håndtere voldsomme hændelser, og det er vigtigt i en tid med udfordringer med både røverier og et stigende antal tyverier. 

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

22.04.2024BSR

Sponseret

Beyond 2025: Setting Credible Sustainability Goals for Long-Term Impact

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

19.04.20242030 Builders

Sponseret

The Importance of Employee Engagement in Corporate Sustainability

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus