Musikbranchen vil tackle diskrimination med nyt kodeks

Undersøgelser har længe påvist, at kvinder, ikkeciskønnede og etniske minoriteter oplever at blive diskrimineret i den danske musikbranche. Det vil nogle af branchens største spillere nu komme til livs gennem et nyt kodeks.

Sara Indrio, forperson i Dansk Artist Forbund, mener, at kodekset skal hjælpe små og store virksomheder med at fremme diversitet og inklusion i musikbranchen. PR-foto..

26.01.2023

CSR.dk

Kodeksets seks principper

1. Bias-bevidste ledere og medarbejdere - I forpligter jer til at træne ledere og medarbejdere i at arbejde med og udfordre egne stereotyper og fordomme for at modvirke indgroede og begrænsende overbevisninger

2. Bred repræsentation i gatekeeper-roller - I tilstræber bred repræsentation i de stillinger og beslutningslag, der fungerer som gatekeepers og udøver en særlig magt ift. bedømmelser, uddelinger, bookinger og ansættelser

3. Rollemodeller og forbilleder - I forpligter jer til at arbejde med mangfoldige rollemodeller og forbilleder i jeres interne og eksterne virke

4. En tryg og inkluderende kultur - I forpligter jer til at definere og udbrede en tryg og inkluderende kultur og et arbejdsmiljø, hvor ingen møder usaglig forskelsbehandling

5. Professionalisering af organisationen eller virksomheden -I forpligter jer til at arbejde med at etablere, implementere og vedligeholde de nødvendige processer og retningslinjer for at styrke professionalisering af ledelseslag, processer, strukturer og drift.

6. Data og transparens - I forpligter jer til at gøre indsatsen målbar og til årligt at følge op på og kommunikere om aktiviteter og resultater for at sikre fremdrift og transparens

Kilde: Musiklivets Partnerskab for Bæredygtig Udvikling.

Musikbranchen skal være et sted for alle.

Sådan lyder ambitionen bag et nyt kodeks, som en nogle af musikbranchens største spillere har udarbejdet i forbindelse med samarbejdet ’Musiklivets Partnerskab for Bæredygtig Udvikling’. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Flere undersøgelser – blandt andet en fra foreningen Another Life i 2021 – har vist, at personer med minoritetsbaggrund, kvinder og ikke ciskønnede – folk, der ikke identificerer sig med deres biologiske køn – i højere grad oplever at blive diskrimineret sammenlignet med mandlige musikere.

Læs også: Stort nyt studie: Kvinder tjener stadig mindre end mænd selv i samme job

En problematik, som branchen erkender, fortæller Sara Indrio, forperson i Dansk Artist Forbund og repræsentant fra partnerskabets styregruppe.

”Danske og internationale undersøgelser har bekræftet, at musiklivet har markante udfordringer med at sikre, at alle talenter har mulighed for at udfolde deres fulde professionelle og kunstneriske potentiale. Og vi ved også fra nylige rapporter, hvor vi skal sætte ind,” siger hun.

I partnerskabet indgår flere af branchens mest indflydelsesrige aktører, heriblandt Koda, Vega, Live Nation, Dansk Artist Forbund og IFPI.

Læs også: Kun én kvindelig direktør tilbage i Danske Bank

Sammen har de med kodekset – ’Musiklivets kodeks for Lige Adgang’ – udarbejdet seks principper, som skal fungere som håndfaste muligheder for at få branchen til at se indad, tilføjer Sara Indrio.

”Kodekset er en opfordring til handling og et bud på, hvordan musiklivets mange små og store aktører helt konkret kan komme i gang med at fremme den sociale bæredygtighed,” siger hun.

I kodeksets opfordres branchens virksomheder blandt andet til at træne medarbejdere i at udfordre indgroede stereotyper, implementere diverse rollemodeller og definere en inkluderende, tryg arbejdskultur.

- HCL

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

27.11.2023CSR.dk

Forskningsprojekt skal gøre modeindustrien mere bæredygtig

24.11.2023CSR.dk

Polestar har fokus på misinformation om klimaet før COP28

24.11.2023CSR.dk

Investorer advarer kemigiganter om drøndyre PFAS-retssager

23.11.2023CSR.dk

Debat hos IKEA satte forbrug og bæredygtighed på agendaen

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Viegand Maagøe

Konsulent til livscyklusvurderinger, cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder

Er du skarp på LCA’er og EPD’er, og vil du være med til at løfte den grønne omstilling? Så er det dig, vi leder efter. Viegand Maagøe søger nemlig en civilingeniør, cand.scient. eller lignende, som brænder for at arbejde med livscyklusvurderinger (LCA), cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder i Danmark og udlandet.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

29.11.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Etisk Handel Danmark
Seminar
The Landscape Approach

Achieving sustainable supply chains and regulatory compliance through the landscape approach

Dato

29.11.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationswebinar om UN Global Compact og det danske netværk

Vil du høre mere om Global Compact, de Ti Principper og verdensmålene? Har du endnu ikke tilsluttet dig Global Compact og har du interesse for, hvordan man kan komme i gang med at arbejde med ansvarlig virksomhedsledelse?

Dato

29.11.2023

Tid

10:00

Sted

Online via Zoom

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Forandringskommunikation

God kommunikation fra ledelsen er guld værd under organisationsforandringer i forhold til de involverede og implementeringen.

Dato

30.11.2023

Tid

10:00

Sted

Emdrupvej 72, 2400 København, Danmark

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K