Min vej til CSR-jobbet, Mikkel Klausen, KMD

CSR-chef i it-virksomheden KMD Mikkel Klausen tænder på mulighederne for at skabe resultater gennem samarbejde mellem virksomheder, NGO’er og myndigheder.

Mikkel Klausen, CSR-chef i KMD- Uddannelse:Cand. Comm. fra RUC 2000 - Tidligere job:Head of CR, TDC 2009-10Reputation Manager, TDC 2007-2009Specialkonsulent, Forbrugerstyrelsen 2005-2007.

19.12.2011

CSR.dk

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg er uddannet cand. comm. fra RUC, og den uddannelse har givet mig en grundlæggende forståelse for processer og udgangspunkter hos forskellige stakeholdere. Derudover har jeg gennem min karriere arbejdet for både NGO’er, brancheorganisationer, staten og private virksomheder. Det har givet mig en god ballast til at kunne integrere samfundshensyn og en stakeholderbaseret tilgang i arbejdet med CSR.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Helt grundlæggende har vi nogle store udfordringer, som accelererer i takt med globaliseringen. Det giver os samtidig nogle muligheder, men kun hvis vi samarbejder på tværs af de traditionelle sektorer. Det er afgørende, at vi anerkender, at virksomheder, myndigheder og NGO’ere kan nå meget langt, hvis vi arbejder sammen og anerkender hinandens udgangspunkter. At skabe de muligheder og høste de gevinster er det, som tændte mig, og stadig tænder mig.

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har ikke tænkt særlig meget i personlig branding i forhold til stillinger. Jeg har gennem mit arbejde for nogle større virksomheder oparbejdet et netværk, og været så heldig at blive inviteret med i netværk og til at holde oplæg til konferencer. Det betyder naturligt, at flere mennesker kender mig, og da CSR-branchen i Danmark stadig er forholdsvis lille, er vi mange, der kender hinanden.

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
I dag er CSR blevet en mere selvstændig disciplin med en lang række specifikke vidensområder. Det er vigtigt at få et indblik i standarder og principper for CSR-området. Virksomhederne har behov for at få struktur på deres CSR-arbejde, og her kan standarder og retningslinier være værdifulde. Samtidig skal man skabe sig et netværk blandt CSR-professionelle for at få etableret en vidensbase på det praktiske plan – men vigtigst af alt er engagementet og lysten til at arbejde med mange forskellige grupper af mennesker.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

25.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

25.04.2025CSR.dk

Grønne startups boomer: Men investorerne tøver

24.04.2025CSR.dk

Ny måling: Klimakrisen rasler ned på danskernes bekymringsliste

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

23.04.2025CSR.dk

Tilbagetog? Bilproducenter går efter alternativer til elbilen

23.04.2025CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

22.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle