Maersk og DB Schenker samarbejder om at nedsætte CO2-udslippet

Den danske containergigant Mærsk og SCM-virksomheden DB Schenker fra Tyskland arbejder sammen om at mindske forureningen af verdenshavene og nedsætte kulstofudledningen.

Maersk og DB Schenker har samarbejdet om blandt andet at reducere CO2-udledningen per fragtet container. Målet på 20 procent opnåede man i 2018. Foto: Maersk.

04.06.2019

CSR.dk

Maersk har sat ekstra fokus på bæredygtighed de seneste år og har siden 2014 samarbejdet med den tyske SCM-virksomhed DB Schenker om at sikre mindre forurening på verdenshavene og samtidig nedsætte kulstofudslippet.

Læs også: Maersk klar til biobrændstoftest

”Vi er på samme side med transportvirksomhederne, der stræber efter højere niveauer af miljømæssig bæredygtighed og mindre forurening. Vi arbejder sammen for at holde flaget og sætter vores hoveder sammen for at komme med bedre brændstofprodukter som ikke-fossile og lavt svovlblandinger”, siger DB Schenkers Corporate Climate Protection Manager, Andreas Schön.

Målet for samarbejdet var oprindeligt at nedsætte CO2-udslippet per transporteret container med 20 procent i 2020, hvilket blev opnået allerede sidste år, altså to år før planlagt.

Bæredygtig målsætning kræver innovation
CO2-neutrale fragtskibe skal laves kommercielle inden 2030, hvis Maersk skal nå sit bæredygtige mål, forklarer Senior Sustainable Advisor fra Maersk, Mads Stensen. Derudover skal der også ske en acceleration rent innovativt med nye opfindelser og tilpasning af nye teknologier, der begge kan hjælpe shippingindustrien med at nå i mål.

”Vi har fokuseret på at forbedre brændstofeffektiviteten og reducere forureningen i mere end ti år nu takket være højere brændstofpriser og større vægt på bæredygtighed og kulstof”, siger Mads Stensen, der vurderer, at Maersk næsten har halveret emissionerne per container.

Foruden samarbejdet med Maersk arbejder DB Schenker også med andre transportvirksomheder, som gerne vil opnå en mere bæredygtig forretningskæde.

”Ocean shipping transporterer omkring 85 procent af verdens last og genererer stor forurening undervejs. Det åbner dørene op for, at søfartsselskaber og logistikudbydere justerer og reducerer disse tal sammen med alle aktører og interessenter i forsyningskæden”, siger Andreas Schön.

Læs også: Volvo leverer sine første fuldt ud elektriske lastbiler i Sverige

Han forklarer videre, at transportsektoren vil fortsætte med at vokse, og det derfor er vigtigt, at industrien sætter sig grundigt ind i, hvad der kan gøres, og involverer sig i hele forsyningskæden.

- SDN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Det er verdens grønneste virksomhed, og de måler alt: - Det er dumt at lade være

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

07.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer skræddersyet løsning til SMV’ers bæredygtighedsarbejde

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle