Mad med mening

At støtte andre er det 6. krydderi for Frokost.dk, og så betyder det mindre, om det er lige rundt om hjørnet eller mere end 7.000 kilometer væk. For cateringvirksomheden handler det om nærhed - også i det fjerne.

God mad giver mening - lokalt og globalt.

06.10.2015

Lars Münter, CSR.dk

I en situation hvor det nære og det fjerne sættes i kontrast i en debat om hjælp til flygtninge kontra udsatte i Danmark, giver det perspektiv, når virksomheder bare handler og viser vejen. For i et rigt samfund som det danske er ressourcerne mange og nok til ikke kun at ændre egne forhold, men også gøre en forskel derude i verden, hvor selv lidt tæller.

Frokost.dk er en af disse virksomheder. Virksomheden er en forholdsvis stor aktør på cateringmarkedet og leverer frokost fortrinsvist i Storkøbenhavn og det centrale Jylland. Det blev i 2014 til over 2 mio. måltider leveret gennem mere end 40 køkkener.

Frokost.dk ejer ikke selv køkkenerne, men har indgået samarbejde med dem. Menuerne er derfor varierede og byder på alt fra pizza og is til stenalderkost og sushi – fra almindelig frokost til lækkerier for den kræsne gane. Det er dog ikke kun firmabetalte buffeter, maden ender på, fortæller Marie-Louise Hinz-Holdt, marketingansvarlig i Frokost.dk: ”Vi er meget opmærksomme på, at en del af det mad, vi leverer til kantiner og frokostbuffeter, ender som madspild, og det spild arbejder vi aktivt på at gøre så lille som overhovedet muligt. Flere gange om ugen donerer vi overskydende mad til natcafeen ved Mændenes Hjem. Hos Mændenes Hjem er der mennesker, der lever på kanten af samfundet, og med vores bidrag er vi med til at give dem en lidt bedre hverdag. Det er vigtigt.”

Med sit store fokus på netop frokost er der dog grænser for, hvor meget mere Frokost.dk kan sende videre. Frokost.dk leverer nemlig varm mad, som efter en tur på bordet falder for den såkaldte 3-timers regel, så maden enten skal den varmes op til over 75 °C igen eller kasseres. Men Frokost.dk har for nylig lanceret en app, som yderligere mindsker madspildet, ved at frokostspiserne med få klik kan til- og afmelde sig frokosten fra dag til dag.

Mere end 7.000 kilometer væk

Frokost.dk besluttede i starten af 10erne at dele nogle af deres ressourcer med mennesker i egne fjernt fra Danmark. Pengene skulle gå til nogen, som ikke har så meget at gøre godt med. De skulle gå til et nært projekt, som Frokost.dk selv kunne være med til at udvikle med egne kræfter - ikke som blind donation. Valget faldt med hjælp fra NGO’en Periamma på en lille skole uden for landsbyen Gingee i Sydindien. Den indsats er siden blevet udvidet med et gadekøkken i samme område, og begge projekter har flyttet hegnspæle - ikke bare hos Frokost.dk selv men hos virksomhedens kunder og samarbejdspartnere.

”Vi oplever hver dag, at kunder og samarbejdspartnere reagerer positivt på vores sociale indsats, og mange er især glade for vores støtte til Mændenes Hjem og skoleprojektet i Indien. Det er vi glade for, for vores kunder er automatisk med til at støtte det: for hver frokostkuvert vi sælger, donerer vi 5 øre til skolen,” siger Marie-Louise Hinz-Holdt og fortæller, at mange bække små vitterligt gør en stor å: ”Alle kan undvære 5 øre, og pengene går direkte til skolen. Det har gjort, at den i dag er en veldrevet skole med 65 elever og 4 lærere, en køkkendame og en skoleleder. Da jeg og en kollega tidligere i år besøgte skolen, oplevede vi med egne øjne den store udvikling bare over de sidste to år. Flere gange om ugen har jeg kontakt med skolelederen, så ønsket om den tætte kontakt er også blevet opfyldt” slutter hun.

Gadekøkkenet er i samme del af Indien som skolen, og som madprojekt ligger det lige til højrebenet for Frokost.dk. Køkkenet drives af to søstre, som er afhængige af at kunne forsørge sig selv og deres børn, og med et mikrolån fra Frokost.dk på 2.000$, kan de nu servere god, krydret mad, lavet med kærlighed.

At Frokost.dk også leverer mad med god samvittighed og kærlighed kan deltagerne på CSR LINK’s konference Responsible Food forvisse sig om. På konferencen serverer Frokost.dk nemlig lækkerier fra deres samarbejdspartnere. Foruden den velsmagende mad byder konferencen på paneldebat, gæstetaler, breakout sessions, markedsplads og masser af stærke cases på, hvordan virksomhederne arbejder med ansvarlighed og fødevarer. Læs mere og tilmelding på www.csr-link.dk

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

10.12.2025CSR.dk

Fra mayonnaise til hudcreme: Forskere opdager vandmændenes store potentiale

10.12.2025CSR.dk

Innovationsprojekt skal skære 15 procent af procesindustriens CO2-udledning inden 2030

08.12.2025CSR.dk

Usikre rammer står i vejen for CO2-fangst: Seks ud af ti selskaber trækker sig fra milliardpulje

05.12.2025CSR.dk

Millioner til cirkulære løsninger i SMV’er skal skabe bæredygtig vækst

05.12.2025CSR.dk

IEA: De næste år bliver afgørende for verdens energifremtid

04.12.2025Dansk Standard

Sponseret

ISO 14001:2026 på vej: Nye dokumentationskrav og integrering af klima og biodiversitet

04.12.2025CSR.dk

Tre vigtige nøgletal: Så langt er Danmark fra sine egne klimamål

04.12.2025CSR.dk

Ny investeringsfond vil redde udpint landbrugsjord

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Online morgenmøder: Få mere værdi ud af dine aktiver med et ledelsessystem

Hvordan kan organisationer systematisk og bæredygtigt få mere værdi ud af sine aktiver og samtidig sikre, at det sker i overensstemmelse med de strategiske mål og krav fra interessenter? Svaret kan ligge i et velfungerende asset management-ledelsessystem som du kan høre mere om på to kommende morgenmøder.

Dato

10.12.2025

Tid

09:00

Sted

Online

SustainImpact ApS
Webinar
Drop-in webinar om National ESG undersøgelse - få hjælp

Har du et spørgsmål du har brug for at få afklaret om privatlivspolitik eller hvordan dine data bliver brugt, eller hvilke typer af svar undersøgelsen kan give så dropper du bare ind i det åbne webinar på fredag.

Dato

12.12.2025

Tid

11:30

Sted

Virtuelt Teams Møde

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 12. december: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

12.12.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Kursus
Fra strategi til handling - ESG Masterclass (2,5-dage) December 2025

Er din organisation klar til at tage de næste skridt mod større bæredygtighed? Med stigende krav fra kunder, medarbejdere og lovgivning bliver det stadig vigtigere at integrere bæredygtighed i hjertet af forretningen. På dette kursus lærer du, hvordan du kan skabe en konkret og målrettet bæredygtighedsstrategi, der omsætter ambitioner til handling.

Dato

15.12.2025

Tid

09:00

Sted

København

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Briefing on Regulatory Trends in the European Union and at the International Level

A joint initiative of the Global Compact Country Networks in Europe and the USA.

Dato

15.12.2025

Tid

14:00

Sted

Online via Zoom

Dansk Standard
Kursus
Intern audit af et miljø- og kvalitetsledelsessystem

Få redskaber til at planlægge og udføre intern audit af din organisations ledelsessystem indenfor kvalitet og/eller miljø! På kurset får du styrket din forståelse af audit som værktøj til evaluering og forbedring af ledelsessystemet samt trænet din grundlæggende værktøjskasse som auditor.

Dato

17.12.2025

Sted

Comwell H.C. Andersen Odense