Mad med mening

At støtte andre er det 6. krydderi for Frokost.dk, og så betyder det mindre, om det er lige rundt om hjørnet eller mere end 7.000 kilometer væk. For cateringvirksomheden handler det om nærhed - også i det fjerne.

God mad giver mening - lokalt og globalt.

06.10.2015

Lars Münter, CSR.dk

I en situation hvor det nære og det fjerne sættes i kontrast i en debat om hjælp til flygtninge kontra udsatte i Danmark, giver det perspektiv, når virksomheder bare handler og viser vejen. For i et rigt samfund som det danske er ressourcerne mange og nok til ikke kun at ændre egne forhold, men også gøre en forskel derude i verden, hvor selv lidt tæller.

Frokost.dk er en af disse virksomheder. Virksomheden er en forholdsvis stor aktør på cateringmarkedet og leverer frokost fortrinsvist i Storkøbenhavn og det centrale Jylland. Det blev i 2014 til over 2 mio. måltider leveret gennem mere end 40 køkkener.

Frokost.dk ejer ikke selv køkkenerne, men har indgået samarbejde med dem. Menuerne er derfor varierede og byder på alt fra pizza og is til stenalderkost og sushi – fra almindelig frokost til lækkerier for den kræsne gane. Det er dog ikke kun firmabetalte buffeter, maden ender på, fortæller Marie-Louise Hinz-Holdt, marketingansvarlig i Frokost.dk: ”Vi er meget opmærksomme på, at en del af det mad, vi leverer til kantiner og frokostbuffeter, ender som madspild, og det spild arbejder vi aktivt på at gøre så lille som overhovedet muligt. Flere gange om ugen donerer vi overskydende mad til natcafeen ved Mændenes Hjem. Hos Mændenes Hjem er der mennesker, der lever på kanten af samfundet, og med vores bidrag er vi med til at give dem en lidt bedre hverdag. Det er vigtigt.”

Med sit store fokus på netop frokost er der dog grænser for, hvor meget mere Frokost.dk kan sende videre. Frokost.dk leverer nemlig varm mad, som efter en tur på bordet falder for den såkaldte 3-timers regel, så maden enten skal den varmes op til over 75 °C igen eller kasseres. Men Frokost.dk har for nylig lanceret en app, som yderligere mindsker madspildet, ved at frokostspiserne med få klik kan til- og afmelde sig frokosten fra dag til dag.

Mere end 7.000 kilometer væk

Frokost.dk besluttede i starten af 10erne at dele nogle af deres ressourcer med mennesker i egne fjernt fra Danmark. Pengene skulle gå til nogen, som ikke har så meget at gøre godt med. De skulle gå til et nært projekt, som Frokost.dk selv kunne være med til at udvikle med egne kræfter - ikke som blind donation. Valget faldt med hjælp fra NGO’en Periamma på en lille skole uden for landsbyen Gingee i Sydindien. Den indsats er siden blevet udvidet med et gadekøkken i samme område, og begge projekter har flyttet hegnspæle - ikke bare hos Frokost.dk selv men hos virksomhedens kunder og samarbejdspartnere.

”Vi oplever hver dag, at kunder og samarbejdspartnere reagerer positivt på vores sociale indsats, og mange er især glade for vores støtte til Mændenes Hjem og skoleprojektet i Indien. Det er vi glade for, for vores kunder er automatisk med til at støtte det: for hver frokostkuvert vi sælger, donerer vi 5 øre til skolen,” siger Marie-Louise Hinz-Holdt og fortæller, at mange bække små vitterligt gør en stor å: ”Alle kan undvære 5 øre, og pengene går direkte til skolen. Det har gjort, at den i dag er en veldrevet skole med 65 elever og 4 lærere, en køkkendame og en skoleleder. Da jeg og en kollega tidligere i år besøgte skolen, oplevede vi med egne øjne den store udvikling bare over de sidste to år. Flere gange om ugen har jeg kontakt med skolelederen, så ønsket om den tætte kontakt er også blevet opfyldt” slutter hun.

Gadekøkkenet er i samme del af Indien som skolen, og som madprojekt ligger det lige til højrebenet for Frokost.dk. Køkkenet drives af to søstre, som er afhængige af at kunne forsørge sig selv og deres børn, og med et mikrolån fra Frokost.dk på 2.000$, kan de nu servere god, krydret mad, lavet med kærlighed.

At Frokost.dk også leverer mad med god samvittighed og kærlighed kan deltagerne på CSR LINK’s konference Responsible Food forvisse sig om. På konferencen serverer Frokost.dk nemlig lækkerier fra deres samarbejdspartnere. Foruden den velsmagende mad byder konferencen på paneldebat, gæstetaler, breakout sessions, markedsplads og masser af stærke cases på, hvordan virksomhederne arbejder med ansvarlighed og fødevarer. Læs mere og tilmelding på www.csr-link.dk

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

22.04.2024BSR

Sponseret

Beyond 2025: Setting Credible Sustainability Goals for Long-Term Impact

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

19.04.20242030 Builders

Sponseret

The Importance of Employee Engagement in Corporate Sustainability

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams