Logistik er den største kilde til CO2-forbedringer
Initiativer fra logistik- og transportsektoren udgør 60 procent af de potentielle CO2-reduktioner i forsyningskæden, viser rapport fra World Economic Forum (WEF).
Logistik og transport-sektoren har det største potentiale for CO2-reduktioner i forsyningskæden, viser World Economic Forums (WEF) rapport Supply Chain Decarbonization. Ifølge rapporten udgør initiativer fra logistik- og transportsektoren 60 procent af de potentielle 1,44 megaton CO2-reduktioner. Det skriver supplychainbrain.com.
Rapporten undersøger den rolle, logistik- og transportsektoren spiller for en reduktion af emissioner, både i forhold til egne aktiviteter, men også i forhold til at påvirke speditører og indkøbere til at lave vitale supply chain CO2-forbedringer. Konklusionen er, at de største forbedringer opnås ved samarbejde i end-to-end forsyningskæden omkring optimering.
Rapporten viser også, at logistikken i dag udgør cirka fem procent af de 50.000 megaton (50.000 millioner ton) CO2-emissioner årligt, som udledes af alle menneskelige aktiviteter. Rapporten, som er lavet i samarbejde med det globale konsulentfirma Accenture, er den første, der kvantificerer og lister muligheder for at reducere forsyningskædens CO2-emissioner.
Tallene er beregnet fra OECDs og Greenhouse Gas Protocols emissionsdata og inkluderer ikke indbyggede emissioner fra lager og sorteringsfaciliteter samt passagertransport.
Se WEFs anbefalinger i faktaboksen herunder.