LOCA Gruppen vil gøre sig selv og branchen bedre til bæredygtighed

LOCA Gruppen, der står bag en række kendte restauranter samt LOCA Kantiner, har skruet op for sine i forvejen høje ambitioner for bæredygtighed.

Foto: De to ejere og stiftere af LOCA Gruppen, Merete Holst og Dorte Østergaard, der står bag en række kendte restauranter samt LOCA Kantiner. Foto: LOCA Gruppen.

07.04.2022

CSR.dk

Med sin nyligt publicerede bæredygtighedsrapport har LOCA Gruppen benyttet lejligheden til at offentliggøre nye mål og værktøjer, som er udviklet for at få retning og fremdrift i virksomhedens arbejde med bæredygtighed.

Arbejdet tager udgangspunkt i et LOCA Manifesto, som de to ejere og stiftere, Merete Holst og Dorte Østergaard, udformede i 2021. Manifestet fokuserede på fem søjler: Maden, Menneskerne, Organisationen, Branchen samt Verden & Verdensmål. Nogle af de vigtigste resultater opnået i 2021 er:

  1. Maden: Cirka tre fjerdedele af mad og drikke er ikke-animalske. Derudover viser en gennemgang af syv typer råvareindkøb et klart relativt størst CO2-udslip fra okse- og kalvekød, mens kød fra svin og kyllinger er mere klimavenlige. Lige under 40 pct. af fødevarerne er økologiske og den procentdel skal op i 2022 og fremover. Næsten halvdelen af råvarer er danske og kategoriseres dermed som lokale, og det er et område der skal arbejdes videre på. Derudover arbejder man med faktorer som dyrevelfærd, fangstmetoder af fisk og skaldyr samt madspild. Den målrettede fokus på kvaliteten af maden bliver vel modtaget af kunderne, hvor hele 86 pct. vil anbefale LOCAs Lunchroom (kantinerne) til andre.
  2. Menneskerne: LOCA Gruppen har målrettet personalepolitik der lægger vægt på trivsel, kommunikation, karriereudvikling, videreuddannelse og ligestilling. Strategien virker, og 9 ud af 10 siger, at de er stolte af at arbejde i LOCA Gruppen og der støttes også op om, at virksomheden arbejder målrettet for bæredygtig gastronomi.
  3. Organisationen: Ud fra mottoet "En bæredygtig forretning starter hos os selv", ser man indad og ser blandt andet på bæredygtigheden i de byggerier, hvor LOCA Gruppen holder til samt på områder som linned, kemi og plast.
  4. Branchen: Her ses der på konkurrenceforhold i branchen og deraf følgende prispres, der også kan slå igennem på f.eks. madkvalitet og lønninger. Her vil man arbejde for branchen som helhed og søge taletid og politisk indflydelse, og forsøge at forbedre grundvilkårene i branchen.
  5. Verden & Verdensmål: På dette område har LOCA Gruppen valgt at sponsorere et barn for hvert årsværk, man beskæftiger i Danmark, gennem PlanBørnefonden i verdens fattigste lande. LOCA Gruppen har i 2022 desuden forpligtet sig til FN's Global Compact og deltager i Global Compact Network Denmark.

Læs også: CSR Agendaen #9 om kunder som partnere (med deltagelse af bl.a. Merete Holst)

"Vi arbejder efter mantraet "kan man måle det - kan man styre det", og vi har i løbet af 2021 udarbejdet processer og værktøjer, der gør det muligt for os at måle på en lang række af de kriterier, som vi i LOCA Manifesto har identificeret som værende vigtige for bæredygtigheden i vores branche,” siger siger Merete Holst.

"Men vores ledestjerne på vejen mod en mere bæredygtig gastronomi er dog i sidste ende ikke tørre tal, men bæres af vores kærlighed til mad - og ikke mindst mennesker," fortsætter hun og påpeger, at for branchen som helhed er det menneskelige fokus blevet mere vigtigt end nogensinde før:

"Restaurationsbranchen er ramt af en historisk stor mangel på hænder, og hvis branchen skal tiltrække og fastholde de rigtige mennesker, så kræver det, at branchen samlet luger ud i de forældede traditioner og kulturer, der skræmmer folk væk fra vores fag," slutter Merete Holst.

Læs LOCA Gruppens bæredygtighedsrapport her, hvor tal og fakta viser, hvor langt man er kommet i forhold til de mål, der blev udstukket i manifestet og sætter nye mål for, hvor LOCA Gruppen fremover skal øge indsatsen.

- EHS

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

12.02.2024Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

08.02.2024CSR.dk

Genbrugssten får et ordentligt markedsskub med ny aftale

08.02.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC er klar med nyt klimaregnskab

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Feb. 21

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

21.02.2024

Tid

12:15

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.