Lise Kingo: Jeg hylder de ledere, der afviser racisme og intolerance

UN Global Compacts danske direktør, Lise Kingo, er ikke overrasket over de topchefer, der fordømmer diskrimination og vold; de ved at forskellighed og social sammenhæng forbedrer forretningsresultatet.

Virksomhedsledere der støtter op om lighed, menneskerettigheder og ansvarlighed, viser den rette vej, mener Lise Kingo..

28.08.2017

CSR.dk

”Erhvervsledere ved at diversitet og inklusion er vejen frem. Det understøtter vækst og innovation, fører til bedre beslutninger, fremmer medarbejdernes engagement og forbedrer virksomhedens overordnede præstation. Derudover, så ved lederne at deres medarbejdere, kunder og aktionærer forventer det af dem”.

Læs også: MS: Pensionsselskaber bør få bedre indblik i menneskerettigheder

CEO & Executive Director, UN Global Compact, Lise Kingo, kan se frem til at få styrket sin organisation yderligere i de kommende år. Foto: Eva Harpøth Skjoldborg.

Sådan skriver den danske CEO og executive director for UN Global Compact, Lise Kingo, i et blogindlæg på navnkundige Huffington Post, hvor hun adresserer forrige uges uroligheder i forbindelse med demonstrationerne i den amerikanske by Charlottesville.

Med udgangspunkt i den tidligere amerikanske førstedame Eleonor Roosevelts arbejde med udformningen af den universale menneskerettighedserklæring og hendes ”store spørgsmål” om, hvor disse rettigheder begynder.

Lise Kingo tager dette spørgsmål et skridt videre og spørger, hvor virksomhedernes rolle begynder i denne sammenhæng. Hun noterer sig, at den taktik og ideologi, som de hvide højreradikale repræsenterede, er blevet fordømt vidt og bredt af CEOs og forretningsfolk i USA. Samtidig er den manglende afstandtagen fra den amerikanske regering blevet mødt at kritik fra en række erhvervsledere, herunder topchefer fra det nu nedlagte US economic council.

Vigtigt at bidrage til forandring
Udviklingen overrasker imidlertid ikke Kingo, der efter mange år som koncerndirektør i Novo Nordisk indtog chefstolen i UNGC for godt to år siden, og derfor har erfaring med adskillige typer strategier når det kommer til virksomheders håndtering af eksempelvis spørgsmål om menneskers basale rettigheder.

”Jeg hylder de erhvervsledere der både offentligt og privat støtter op om menneskerettighederne ved at afvise racisme og intolerance. Mindst lige så vigtigt, så underviser de også deres publikum i disse emner, samtidig med at de integrerer løsninger med deres forretningsmodeller. I stedet for bare at kritisere, så bidrager de faktisk til den forandring, vi har brug for”, skriver hun.

Læs også: Lego: Virksomheder skal bidrage til beskyttelse af børns rettigheder

Lise Kingo understreger, at ”vi lever i en tid, hvor samfundet forventer, at erhvervslivet gør mere”, og at hendes egen organisation spiller en central rolle i den sammenhæng. Derfor vil UNGC udvide sin kapacitet til at støtte virksomheder over hele verden, som bakker op om menneskerettighederne, og i forlængelse heraf også organisationens 10 generelle principper om såvel menneskerettigheder som arbejdsforhold, miljø og anti-korruption.

For som Lise Kingo bemærker afslutningsvis: ”Vi er alle sammen nødt til at gøre vores del af arbejdet for at forstærke anti-diskrimination og lighed, og at lede som levende svar på dette tidløse spørgsmål”.

-AK

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

09.05.2024BSR

Sponseret

Driving Forward Human Rights in Transport & Logistics

08.05.2024Semler Gruppen A/S

Sponseret

Semler Gruppen certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads

08.05.2024CSR.dk

Supermarkedsgigant får ny pensionsaftale med fokus på klima og sundhed

02.05.2024BSR

Sponseret

Building an Effective Supply Chain Data Ecosystem to Prevent Forced Labor

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online