Lidegaard: Godt udspil fra Kommissionen

EU-kommissionen har fremlagt sine klima- og energimål frem mod 2030. De bliver positivt modtaget hos klima- og energiminister Martin Lidegaard, der forventer en styrket dansk position i den grønne omstilling på europæisk og globalt plan.

EU-kommissionen fremlagde onsdag sine klima- og energimål frem mod 2030. Foto: EU-Kommissionen..

24.01.2014

CSR.dk

Klima- og energiminister Martin Lidegaard ser positivt på EU-Kommissionens nye udspil klimamål frem mod 2030. Foto: Klima-, energi- og bygningsministeriet. .

EU-kommissionens udspil til en fælles klima- og energipolitik frem mod 2030, bliver taget godt imod hos klima- og energiminister, Martin Lidegaard.

Udspillets 2030-mål omfatter blandt andet en 40 procent reduktion af CO2-udledningen i forhold til 1990-niveau og en ændring af det europæiske system for handel med klimakvoter (ETS).

”Målet om 40 procents CO2-reduktion sikrer, at EU fastholder en ambitiøs klima- og energipolitik til glæde for virksomheder og borgere, der får stabile rammer for de investeringer, de laver. Det vil betyde, at Europa begrænser sin afhængighed af importerede fossile brændsler. Og det vil sikre, at EU troværdigt kan indgå i de globale klimaforhandlinger i Paris i 2015.”, siger Martin Lidegaard.  

Læs også: Her er den nye vækstplans fem indsatsområder

Den danske regering ønsker som udgangspunkt bindende mål for vedvarende energi og energieffektivitet - dog betinget af grundige analyser af de konkrete instrumenter til at nå målene.

I Kommissionens udspil er der et bindende mål for vedvarende energi på 27 procent for EU som helhed, og Kommissionen nævner, at energieffektivisering også i fremtiden vil spille en væsentlig rolle.

Styrket dansk position
”Den grønne omstilling i Danmark er i høj grad båret af vores nationale udbygning af vedvarende energi. Det har givet Danmark en styrkeposition på europæisk og globalt plan. Det er godt, at Kommissionen spiller ud med et bindende mål for vedvarende energi, da det betyder, at vi kan fastholde og udbygge den styrkeposition. Vi vil nu kigge grundigt på udspillet fra Kommissionen. Vi vil vurdere målet, og hvordan det bør implementeres for at have den ønskede effekt", siger Martin Lidegaard.

Læs også: København bliver Europas miljøhovedstad 2014

Det er også væsentligt for Danmark, at alle EU-lande tager del i omstillingen, så vi får en fair byrdefordeling, der blandt andet tager højde for de initiativer, de enkelte lande allerede har taget.

Forhandlingerne om EU’s klima- og energipolitik frem mod 2030 begynder med det samme. Planen er, at de europæiske stats- og regeringschefer i løbet af foråret vil kunne indgå en aftale om 2030-målene.

-TK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle