Konsulenthus vil træne sine 415.000 medarbejdere i bæredygtighed

Ikke alle skal være bæredygtighedsrådgivere, men alle skal kunne tale med kunderne om dagsordenen. Det skal skabe afsæt for en acceleration af indsatsen for bæredygtig omstilling.

07.10.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

I sidste uge lancerede rådgivervirksomheden Deloitte sit nye globale ”Sustainability & Climate learning program”, som over den næste tid skal klæde samtlige 415.000 medarbejdere i virksomheden bedre på til at tale bæredygtighed og klima med deres kunder.

For ifølge Deloittes administrrerende direktør, Punit Renjen, er der stor efterspørgsmål fra kunder, som har brug for ”…bedre information og rådgivning på bæredygtighedsemner, hvordan de forholder sig til klimakrisen og god corporate governance,” som han sagde til ESG Today.

Lanceringen var samtidig en del af startskuddet til første dag i Deloittes første globale ”Sustainability and Climate Learning Week”.

"Vi skal sørge for at alle kan tale naturligt om bæredygtighed med vores kunder og andre stakeholdere," fortæller Partner i Deloitte, Helena Barton, om den nye træningssatsning. Foto: Deloitte.

Den nye træningsindsats bygger videre på virksomhedens WorldClimate learning-program fra 2021, hvor mere end 300.000 medarbejdere gennemførte online undervisning, som gjorde dem klogere på klimakrisen generelt, hvordan Deloitte arbejder med denne - og på hvordan man selv kan fortage ansvarlige valg både hjemme og på arbejde. Dette forløb var udviklet i samarbejde med WWF.

Alle skal tale det nye sprog
Begge træningsindsatser indgår i Deloittes beslutning om at investere en milliard dollar i sin Global Sustainability & Climate-afdeling.

”Vi vil skabe det, vi internt kalder ”ESG fluency”, så alle kollegaer er klædt på til at italesætte et bredere risikobillede og sæt af forretningsmuligheder over for de kunder, de normalt arbejder med. Dermed ikke sagt, at alle med et slag er bæredygtighedsrådgivere. Men det er med til at fortælle, at vi i Deloitte insisterer på at være med til at skabe den nødvendige forandring, levere løsningerne, få andre med på rejsen og mobilisere vores økosystem, så vi kan få den nødvendige skalering, forklarer Helena Barton som er Partner i Deloitte med fokus på klima og bæredygtighed.

”Når de fleste af vores kunder møder medarbejdere, der kan tale naturligt om bæredygtighed og forretning, så kan vi gøre det klart, at det her er en dagsorden, vi vil skabe, drive, lede og finde løsninger på,” fortsætter hun.

Hvor er vendepunkterne?

En anden del af milliardinvesteringen i bæredygtighed har været etableringen af  Deloitte Center for Sustainable Progress (DCSP)  som tidligere i 2022 udgav rapporten ”The Global Turning Point”. Rapporten regner på, hvad henholdsvis manglende klimahandling vil koste og gode, kollektive løsninger kan skabe af værdi – globalt og fordelt på Asien, Europa, Nord- og Sydamerika og ”Afrika/Mellemøsten og øvrige”.

Hvor betydningsfuld det nye læringsprogram end er i Deloitte, så er det et godt gæt, at dets lancering trods alt blev overstrålet af noget der skete ugen før. I hvert fald hvis man er en af Deloittes 500 øverste chefer.

I den uge gav Paven for første gang audiens til en privat virksomhed. Det gjorde han, så han kunne fortælle, at i hans optik bør Deloitte, som er verdens største konsulenthus, og andre rådgivere bruge deres store indflydelse til at ”pege på valgmuligheder, der efterlader en bedre verden for fremtidige generationer”.  

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

19.06.2024CSR.dk

Flere SMV’ere tjener ikke penge på klimavenlige produkter

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)