Konference med et stænk af Fairtrade

Fairtrade Mærket og fødevarer har over de seneste årtier været tæt forbundne. Responsible Food konferencen d. 26/11 sætter fokus på fødevarer med et godt stænk Fairtrade ind over.

04.09.2015

Lars Münter, CSR.dk

Alle som kerer sig om forholdene i udviklingslandene, og som gerne vil købe fødevarer, der sætter menneskerettigheder og miljø- og arbejdsforholdene i de lande i højsædet, har grund til at kippe en ekstra gang med flaget. For i år fejrer Fairtrade Mærket med det karakteristiske grøn-sort-blå mærke 20-års fødselsdag. Fairtrade Mærket har som medarrangør af Responsible Food d. 26. november helt naturligt sat et stort aftryk på programmet, men det har ikke gjort, at det hele går op i Fairtrade. Tværtimod. Og det er der en god grund til ifølge Jonas Giersing, direktør i Fairtrade Mærket:

”Fødevarebranchen er i disse år i gang med en reel omstillingsproces til mere bæredygtighed. Det ser vi rigtig mange flotte eksempler på. Derfor er det helt naturligt, at vi ved  et arrangement om ansvarlighed og fødevarer, ser på både Fairtrade og andre muligheder for at skabe en bæredygtig fødevarekæde fra mark til genbrugsstation,” siger Jonas Giersing og fortæller at programmet har opdelt forsyningskæden i leddene Oprindelse, Forarbejdning og Forbrug og overskud for at kunne gabe over det hele:

”Jeg synes, vi har fået et spændende program, som dækker godt i bredden, men som samtidigt giver mulighed for at gå i dybden. Så for den, der går op bæredygtighed inden for fødevareområdet, vil der være masser af guldkorn at hente, både inden for egen faggrænse, og for emner, som måske ikke ligger lige for, men som rummer masser af ny viden og inspiration.”

Nye græsmarker
Selv vil Jonas Giersing være en af dem, der opsøger ny viden på nye græsmarker, og det glæder han sig til:

”I vores egne øjne har Fairtrade Mærket den vigtigste sag i verden, og det bliver interessant at se, hvad der driver de andre, som jo også brænder for deres sag. Jeg er helt sikker på, at konferencen vil give mig et nyt lys at se fairtrade i og sætte det ind i nogle nye perspektiver, som kan gøre vores arbejde for bæredygtighed i nogle af de fattigste lande i verden endnu bedre,” siger Jonas Giersing:

”Programmet byder ikke bare på mange spændende emner. Der er rigtig mange aktører med også, og vi er altid på udkig efter gode partnerskaber og indgå i nye konstellationer, der kan fremme den gode sag, vi kæmper for.

Jonas Giersing er selv vært for et panel hvor Thise Mejeri, Unilever Food Solutions og COOP på skift giver gode eksempler på, hvordan de har fremmet ansvarligheden i praksis i deres dele af fødevarekæden.

Ud over paneldebatter byder Responsible Food på miniseminarer, gæstetaler og markedsplads, så der både er noget at hente for den, der søger viden, og den, der gerne vil netværke. Konferencen finder sted i KVL’s smukke festauditorium på Frederiksberg.

Se flere detaljer om dagen og tilmelding på www.csr-link.dk

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

19.11.2025CSR.dk

Business casen for bæredygtighed – hvad betyder det?

19.11.2025CSR.dk

Trods lettere regler investerer kommunerne stadig ikke i solceller

18.11.2025CSR.dk

Danmark står uden for ny grøn koalition for skat på privatfly

18.11.2025Klimaklar

Sponseret

Klimaregnskab førte til 40 tons mindre plastspild om året hos CK Produktion

18.11.2025Valified

Sponseret

Bestyrelsens blinde vinkel: ESG er ikke så komplekst, som mange tror

17.11.2025CSR.dk

Danske virksomheder vil koble klima med sikkerhed og uafhængighed på COP30

14.11.2025CSR.dk

Grøn strøm fra den rådne banan: Der skal være mere inddragelse

14.11.2025CSR.dk

Ørsted fuldender sin grønne omstilling: 98 procent lavere CO2-udledning

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
OHSMS ISO 45001:2018 Lead auditor arbejdsmiljø (CQI and IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret OHSMS ISO 45001:2018 Lead Auditor Arbejdsmiljøkursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af arbejdsmiljøledelsessystemer i henhold ISO 45001:2018 og i overensstemmelse med ISO 19011 og ISO 17021 standarderne.

Dato

17.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
ESG-kommunikation: Fra strategi til stærke fortællinger

Du lærer at se og forstå det kommunikative potentiale i ESG og samfundsansvar. Dine undervisere Mette Gert Boldt og Line Schmeltz sørger for, at du efter kurset kan arbejde mere strategisk og kreativt med ESG-fortællinger i din organisation.

Dato

19.11.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

UN Global Compact Network Denmark
Workshop
Kom godt i gang med ESG og arbejdet med bæredygtighed i praksis - Århus

Dette arrangement har til formål at hjælpe små og mellemstore virksomheder, der gerne vil i gang med at lave en ESG-opgørelse eller allerede har taget de første skridt mod bæredygtighed, men har behov for konkrete værktøjer, viden og sparring for at komme videre i praksis.

Dato

19.11.2025

Tid

12:00

Sted

Rytoften 3, 8210 Aarhus, Danmark

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO/IEC 27002:2022 Foundation - Certificeret af PECB

Vores ISO/IEC 27002 Foundation giver dig det nødvendige overblik over de nye sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af informationer. Kurset afvikles som fysisk klasseundervisning og giver adgang til at tage online-eksamen og opnå den tilhørende ISO/IEC 27002 Foundation certificering hos PECB.

Dato

20.11.2025

Sted

København Ø

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001:2025 Lead Auditor Refresher

Opdater din viden om ISO 9001:2015

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia