Kommuner skærer i CO2-udledningen

Flere kommuner har sparet kraftigt på CO2-udledningen og er blevet skarpere til affaldssortering. De gode erfaringer er kun begyndelsen, vurderer formand for initiativet bag.

02.07.2015

CSR.dk

Albertslund, Allerød og København er alle Green Cities-kommuner, der har nedbragt deres CO2-udslip markant og indfriet ambitionen om 25 procent mindre CO2-udledning. Det peger en rapport fra de deltagende kommuner i Green Cities-initiativet på.

De tre kommuner har nedbragt CO2-niveauet med henholdsvis 32 procent i Albertslund, 31 procent i København og 29 procent i Allerød. Det sker på trods af at antallet af borgere er vokset i flere af kommunerne samtidig, med Københavns Kommune i front der har set en vækst på 14 procent siden 2005. 

Læs også: København og New York deler grønne erfaringer

Og kommunerne er ikke kommet sovende til resultaterne, forklarer formand for Green Cities Henriette Gedde (A) fra Allerød Byråd.

”At vi nåede så langt med vores CO2-mål i 2014 kan langt hen ad vejen tilskrives en grønnere elforsyning, da sidste år var et godt vindår. Men succesen er samtidig også resultatet af vores mangeårige strategiske samarbejde med vores forsyningspartnere og energispare-projekter sammen med erhvervslivet og borgere”, siger hun.

CO2 handler også om affald
Rapporten for Green Cities peger derudover på, at der er et stort potentiale i genanvendelse af affald. Blandt andet har kommunerne i Green Cities haft held med at reducere mængden af husholdningsaffald ved at fokusere på genanvendelse af plast og metal. Det har ført til en besparelse på 21.000 tons CO2. 

Læs også: Grøn energi i hjertet af København

Derfor vil affaldssortering kun blive mere og mere almindeligt, vurderer formand for Green Cities Henriette Gedde.

”Tallene viser tydeligt, hvor vigtigt det er, at vi sætter fokus på affaldssortering, genanvendelse, og cirkulær økonomi. Hvis vi skal nå de ambitiøse klimamål, er vi nødt til at vende hver en sten for at reducere vores CO2-udslip. Her rummer hele affaldsområdet et stort potentiale, som vi skal indfri de kommende år med vores nye affaldsplaner ”, siger hun og fortsætter:

”Jo flere kommuner, der forpligter sig til ambitiøse miljømål, jo mere kan vi for alvor rykke. Vi åbner gerne døren for flere kommuner, der ønsker at være med i Green Cities og som kan se potentialet i at tænke bæredygtig udvikling på tværs af fagområder”.

-JPN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle