KLM: Vi er så store, at vi skal støtte en grønnere industri

Flyselskabet KLM har afviklet en større CSR-informationskampagne omkring sin indsats for at gøre flyindustrien mere bæredygtig. ”Vi kan ikke bare sidde på sidelinjen”, siger salgschef Anita Wagner Feddersen om kampagnen, som i høj grad sigter efter selskabets erhvervskunder.

Biobrændstof er et af de vigtigste fokuspunkter i KLM’s klimastrategiske arbejde. Her er et team samlet i Oslo Gardermoen. Foto: KLM.

15.10.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Som det vil være de fleste bekendt, så er den internationale flytrafik en af de store bidragydere til CO2-udslippet og dermed den globale opvarmning. Samtidig er branchen i vækst, hvilket yderligere understreger behovet for en indsats fra industriens aktører.

”Vi føler bestemt, at vi er i toppen på det her område, og vi vil selvfølgelig også gerne være øverst”, siger salgschef for KLM i Danmark og Island, Anita Wagner Feddersen, om selskabets CSR-indsats. Foto: KLM.

Læs også: KLM vil have miljøvenlige fly

”Vi er så store, at vi skal støtte op om den her agenda, vi kan ikke bare sidde på sidelinjen”, siger salgschef for KLM i Danmark og Island, Anita Wagner Feddersen, da CSR.dk spørger ind til baggrunden for kampagnen.

Selve budskabet i kampagnen var delt ud på seks emner; biobrændstof, maden ombord, forretningsrejsende, klimakompensation, vægtreducering og fremtidens fly. Specielt biobrændstoffet er et område med potentiale, både i miljømæssige og kommerciel forstand.

”Når det kommer til CO2-udslippet fra selve flyvningerne, så er biofuel lige nu den bedste løsning til at reducere udledningerne. Biobrændstoffet er dyrere, men vi arbejder på at udvide produktionen, så med tiden vil det blive billigere og give bedre forretningsmæssig mening”, siger Anita Wagner Feddersen og fortsætter:

”Konkret vil vi gerne etablere produktion i Växjö (i Sydsverige, hvortil KLM for nylig har åbnet en rute fra Amsterdam, som flyver på 5 procent biobrændsel, red.), og det vil gøre tilgængeligheden bedre. Det vil også kunne få flere virksomheder og flyselskaber til at committe sig biofuel, og det er nødvendigt, for vi skal have hele industrien med for at gøre en forskel.”

Erhvervskunder vil gerne have biofuel
Den højere pris på biobrændstoffet gør indtil videre, at de private er ”svære at få med”, som Anita Wagner Feddersen siger, men på erhvervskundefronten ser det anderledes ud.

”Vores corporate-klienter kan bruge tilslutningen til vores biofuelprogram til promovering og de kan selv vælge omfanget af deres støtte, så det er ikke svært at engagere dem”, understreger hun.

Med øgede krav fra EU og en voksende produktion, håber man fra KLM’s side på en ’burægeffekt’, hvor holdningen til biobrændstof tipper i takt med at prisen falder, og andelen derfor vil blive højere i de kommende år – måske 50 procent om 10 år.

Generelt føler Anita Wagner Feddersen at KLM med sin indsats på ansvarlighedsscenen ligger solidt placeret i feltet af globale flyselskaber, hvilket man samtidig håber at kunne bruge til at hive industrien med.

”Vi føler bestemt, at vi er i toppen på det her område, og vi vil selvfølgelig også gerne være øverst. Når det er sagt, så vil vi også gerne have konkurrenterne med for at kunne pushe agendaen. Og det er der også mange, der gerne vil; jeg vil da eksempelvis tro, at SAS også rykker med her”, siger hun.

Arbejder med stor dansk virksomhed
Når det gælder forventningerne til fremtiden og det fortsatte arbejde med CSR, så fortæller Anita Wagner Feddersen at man ”investerer overordnet” på en række områder inden for de seks kampagneemner, ligesom man forfølger strategien om at få flere store virksomheder ombord.

”For de store selskaber, som rejser meget, så vil det tilknyttede CO2-udslip i gennemsnit være omkring 36 procent af virksomhedens samlede transportaftryk, så de er vigtige at få med, også fordi det er lidt en elefant i rummet for mange virksomheder, som ellers arbejder meget med den grønne dagsorden”, som hun påpeger.

Den 3. oktober vandt KLM prisen som Bedste Europæiske Ruteflyselskab til Danish Travel Award i Cirkusbygningen i København. Foto: KLM/Standby.dk.

Læs også: Luftfragtselskab siger nej til jagtrofæer

Endelig fortæller Anita Wagner Feddersen også, at man fra KLM’s side arbejder med en ”stor dansk virksomhed med global tilstedeværelse”, og at man ser frem til at kunne melde noget ud senere på året.

Den 3. oktober vandt KLM i øvrigt prisen som Bedste Europæiske Ruteflyselskab til Danish Travel Award. Anita Wagner Feddersen var på scenen i Cirkusbygningen i København for at modtage prisen, og brugte sin taletid på at fortælle om selskabets grønne ambitioner, og selvom det ikke var noget, der kom til at fylde i rejsemedierne efterfølgende, så sætter man ifølge Anita Wagner Feddersen stor pris på, at det er noget, i hvert fald dele af markedet har fokus på.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)