Klimasmarte byer konkurrerer om grønt kæmpemarked

Borgmestre i alverdens byer skal konkurrere om at blive fremtidens miljøhelte. Og de miljøteknologiske virksomheder, der hjælper byerne med at nå deres miljømål, får til gengæld hjælp til at få solgt deres løsninger uden for de svenske grænser.

Stockholm er af EU udnævnt som Europas miljøhovedstad 2010..

03.05.2010

CSR.dk

I de næste 30 år bliver der ifølge en ny rapport fra WWF investeret 350 billioner dollars i byers infrastruktur. Hvis de store investeringer bliver foretaget på en klimasmart måde, bliver både byerne og de teknologivirksomheder, der udvikler løsningerne, til gigantiske succeshistorier. Det skriver WWF Sverige i en pressemeddelelse, der har til formål at sætte ekstra skub i miljødebatten i Sverige blandt landspolitikere, lokalpolitikere, virksomhedsledere, ngo’er og borgere. Alle skal engageres, og der skal tjenes penge hjem til de svenske virksomheder, hvis det står til WWF.

”Et stærkt hjemmemarked er vigtigt for at kunne skabe konkurrencedygtige løsninger. Vi har alt at vinde ved at lade de svenske byer gå forrest i udviklingen af fossilfrie systemer. Mange virksomheder er på forkant med klimaløsninger, men der er mangel på risikovillig kapital. Med den rette støtte fra staten er der mulighed for, at vi kan skabe den største eksportfremgang nogensinde i svensk historie,” udtaler Lasse Gustavsson, generalsekretær i WWF Sverige.

Byer udleder 80 procent
Det spiller en helt central rolle for det fremtidige liv på planeten, at byudviklingen kommer til at gå den rette vej fra nu af, mener Lasse Gustavsson og WWF. Det gør det, fordi mindst 80 pct. af verdens CO2-udledninger kommer fra byerne.

Teknologi er løsningen
Dette er baggrunden for, at WWF Sverige har udskrevet en ny by-konkurrence – Earth Hour Challenge - hvor vinderen modtager hædersbevisningen: Earth Hour Capital 2011. Hæderen går til den by, der udarbejder den mest troværdige, ambitiøse og inspirerende plan for en by med en CO2-udledning på nul inden for de nærmeste årtier. Men der er ifølge WWF Sverige meget mere på spil end prestigen. For det drejer sig også om, at de teknologiske virksomheder, der kan skabe forudsætningerne for at reducere miljøbelastningen, får en hånd med på vejen, så de også tjener penge og dermed skaber økonomisk vækst i deres land – her specifikt Sverige.

”Dagens byer er problemet, men morgendagens byer kan være løsningen. Den smarte planlægning og den nyeste teknologi skal anvendes meget aktivt, mener Lasse Gustavsson og fortsætter med en støtteerklæring til teknologivirksomhederne: Virksomheder som er dygtige til at udvikle teknik til miljøforbedringer, har historisk gode muligheder for både at erobre store markedsandele og at bidrage til en klimavenlig by-infrastruktur.

Staten kan gøre gavn
Som inspiration til det fremtidige miljøarbejde i byerne har WWF taget initiativ til udarbejdelse af rapporten ”Reinventing the city”. Det er sket i samarbejde med analysevirksomheden Booz Allen Hamilton fra England. I rapporten bliver de fremtidige investeringer i infrastruktur kortlagt. Desuden har WWF Sverige udgivet en rapport om svenske kommuners CO2-fodaftryk. Det er sket ved at fokusere på fire hovedområder: mad, bolig, transport og andet forbrug. Rapporten kan bruges som baggrundsviden og inspiration til de byer, som vil gøre en aktiv indsats for at reducere miljøbelastningen og deltage i konkurrencen om at blive den bedste miljøby i 2011

”Vi har ikke råd til at komme for sent til toget. Så hvis Sverige skal beholde og videreudvikle sin nuværende førerposition, er det nødvendigt at regeringen yder mere støtte til de virksomheder, der eksporterer klimavenlige løsninger,” fastslår Lasse Gustavsson.

- LL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

19.06.2024CSR.dk

Flere SMV’ere tjener ikke penge på klimavenlige produkter

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)