Klimasikring er en voksende industri

Siden 2019 har Mærsk kortlagt de risici, som klimaet udgør for sine aktiver. På den baggrund investerer rederiet i klimasikring af både havne, bygninger og terminaler. Samme tendens ser man på tværs af forskellige industrier, hvor klimaødelæggelser vil være katastrofale.

I sommeren 2011 blev København oversvømmet og det fik efterspørgslen på klimasikring til at stige i Danmark. Foto: scherbinator/123RF.

13.08.2021

CSR.dk

I denne uge udkom den nyeste klimarapport fra FN’s klimapanel IPCC. Den har vagt opsigt hos politikere og klimaaktivister, men også i erhvervslivet, hvor flere og flere virksomheder kortlægger sine klimarisici.

“Vi har fokus på klimasikring og har allerede kortlagt fem klimarelaterede risikoområder for perioden 2020-2040 i forhold til vores forretningsaktiver. Det vil sige havne, terminaler, bygninger og andre strategiske besiddelser, hvor vi forbereder os på den nødvendige tilpasning”, siger Lene Bjørn Serpa, der er chef for corporate sustainability i A.P. Møller-Mærsk til Børsen og fortsætter:

Læs også: Vil verdens regeringer slukke for klimaets bimlen og bamlen?

“Næste skridt er at færdiggøre en bredere kortlægning af, hvordan klimaforandringerne vil påvirke handelsmønstre og den fremtidige forretning gennem vores kunders værdikæder. I den forbindelse vil den nye IPCC-rapport indgå i vores arbejde”.

Ikke et spørgsmål om hvis, men hvornår

Mærsk er en blandt mange virksomheder, der ovenpå en række år med ekstreme vejrforhold investerer i at klimasikre sig. Det oplever ingeniørvirksomheder som Cowi:

“Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt tørke, skybrud og stormflod kommer. Det er bare et spørgsmål om, hvor det rammer næste gang. Vi ser i højere og højere grad, at der bliver efterspurgt løsninger og tiltag, som kan imødekomme de udfordringer, fremtidens klima bringer med sig”, udtaler udviklingschef for klimatilpasning & byudvikling Carsten Fjorback til Børsen.

Det er både i Danmark såvel som i udlandet, at der er kommet fokus på sikring overfor udsving i klimaet - og kunderne spænder på tværs af en række forskellige brancher.

Læs også: Virksomheder skal forstå klima som risiko

“Det kan være alt – blandt andet infrastruktur som Metroselskabet eller Letbanen. Det kan også være de farmaceutiske virksomheder, der for alt i verden ikke må blive oversvømmet, fordi de kan miste mange års forskning. Derudover er der også de sædvanlige kunder i form af byerne og forsyningsselskaber,” fortæller direktør for klimatilpasning hos ingeniørkoncernen Rambøll, Christian Nyerup Nielsen.

Men da København blev oversvømmet i 2011, satte det skub i en efterspørgsel herhjemme. Det har givet en særlig erfaring hos de danske ingeniørselskaber, noterer Carsten Fjorback: “Det gode er, at vi har viden og tingene i værktøjskassen, og vi har allerede udviklet og skabt de gode eksempler. Det er et marked, der er i vækst i hele verdenen”.

- KCP

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

28.05.2024CSR.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

23.05.2024Foxway A/S

Sponseret

In-store vs online trade-ins: which one is better for your business?

22.05.2024CSR.dk

Nyt grønt råd skal identificere muligheder på tværs af den grønne omstilling

22.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Her tæller de medarbejderne for klimaets skyld

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online