Iværksættere og unge i gang med Verdensmålene

Alle gode kræfter skal bidrage, hvis Verdensmålene skal opfyldes, og i sidste uge blev skytset rettet mod iværksættere og unge studerende. En konkurrence om gode ideer til verdensmål og forretning tager imod forslag indtil 3. december 2018.

21 unge på tværs af uddannelser blev i sidste måned valgt som de første sustainability influencers i et projekt drevet af Student and Innovation House. .

19.11.2018

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Det startede med Danmarks Iværksætteruge, som ved dens åbning d. 12. november ikke efterlod nogen tvivl overhovedet om at nu skulle der tales verdensmål.

”Jeg håber, at flere af de nye danske iværksættere vil fokusere på at bidrage til, at Danmark opfylder Verdensmålene. Ikke mindst, fordi der er et stadigt voksende forretningspotentiale i Verdensmålene. Internationale analyser peger på forretningsmuligheder for mindst 12.000 milliarder dollars frem mod 2030, og herhjemme kan vi se, at sparepengene i højere grad bliver investeret i puljer, der har en bæredygtig eller etisk profil. Det er en tendens, der nok kun vil vokse i fremtiden,” sagde erhvervsminister Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.”

Vis os hvad I kan!
Ved åbningsceremonien lancerede erhvervsministeren så en idekonkurrence, ‘Impact Challenge - Business with Purpose’, som skal inspirere både startups og børn og unge i hele landet til at arbejde med Verdensmålene.

www.challenges.dk kan iværksættere eller andre med gode ideer sende deres idé ind og få chancen for at præsentere den foran en professionel jury. I konkurrencen er der også en kategori for skoleelever og studerende under 35 år (Young Talents), der skal inspirere morgendagens iværksættere til at tænke Verdensmål og forretningsmål sammen. Alle ideer skal være sendt ind senest d. 3. december, og vinderne kan se frem til både en pengepræmie og et mentorforløb.

Læs også: Bæredygtig virksomhed for alle 15.00 penge

“Challenges … giver os mulighed for at sætte fokus på en samfundsudfordring, som ofte er kompleks. Og derfor kræver, at så mange som muligt - både virksomheder og borgere - tænker med i forhold til at finde løsninger til gavn for os alle. På den måde udvikler vi i flok, får flere ideer på bordet og finder frem til de bedst mulige løsninger”, sagde erhvervsministeren, da han lancerede konkurrencen.

Sustainability Influencers - kort fortalt

Sustainability Influencers er initieret og støttet af: 

  • Student & Innovation House, en forening som over de seneste år rejst over 100 mio. kr. til at ombygge den nedlagte politistation på Frederiksberg og drive engagerende aktiviteter af forskellig karakter. Foreningen består udelukkende af unge studerende og alumner fra forskellige uddannelsesbaggrunde – universiteter såvel som professionsskoler. og CBS PRME som blandt andet skal sørge for at programmet forankres og bliver et langsigtet indsatsområde på tværs af de danske universiteter de næste mange år.
  • CBS PRME (Principles for Responsible Management Education), som  blandt andet skal sørge for at programmet forankres og bliver et langsigtet indsatsområde på tværs af de danske universiteter de næste mange år. PRME er et globalt uddannelsesinitiativ under UN Global Compact med mere end 800 tilsluttede business schools rundt om i verden. 

Unge er allerede i gang
Mens iværksætterugen og idekonkurrencen fokuserer på forretningsideer, så er en gruppe unge studerende gået bredere til værks. Siden oktober har 21 unge med forskellig uddannelsesbaggrund og nationalitet været valgt som de første Sustainability Influencers, et projekt skabt af foreningen Student & Innovation House og CBS PRME.  

Sustainability Influencers skal agere forandringsagenter og sætte retningen for initiativets første år ved at tage initiativ til bæredygtige forandringer på deres universiteter, i deres lokalmiljø og i de organisationer, de allerede er eller vil blive en del af i fremtiden. De første 21 er allerede i fuld gang med at indsamle data, der dokumenterer de studerendes behov og giver større viden om bærdygtighedsproblematikker og mulige løsninger.

”Den unge generation er ofte den mest oversete ressource, hvilket vi skal have lavet om på. Vi kan bidrage til nytænkning og forandring, som er fuldstændig essentielt for at nå de mål, der er sat for år 2030”, udtaler Louise Thomsen, Centre Manager for CBS Sustainability og medinitiativtager til Sustainability Influencers.

Bred opbakning
I tråd med Verdensmål nr. 17, partnerskaber for handling, er ambitionen for Sustainability Influencers-projektet at indgå partnerskaber med aktører, der kan styrke indsatsen og få flere studerende til at engagere sig i bæredygtighedsmålene og inspirere og klæde dem på til at blive forandringsagenter i den bæredygtige omstilling.

Sustainability Influencers har allerede indgået partnerskab med Impactful Jobs, Global Compact Network Denmark, Sustainable Now, SustainBase, SIVIL, Nordic Sustainability, IloveGlobalGoals, Tuborgfondet, Oikos Copenhagen og SDG Ambassadors Copenhagen. De er fortsat på udkig efter flere.

Læs også: Ny kampagne skal lære unge at elske verdensmålene

Udover indgåelsen af handlingspartnerskaber modtager initiativet også en bred opbakning på tværs af aktører. Bl.a. det tværpolitiske netværk af beslutningstagere bakker op og understreger, at initiativet er afgørende for udbredelsen af bæredygtighedsmålene og dét at skabe handling bag ordene:

”Hvis vi skal opnå Verdensmålene i 2030, er det afgørende, at vi engagerer og mobiliserer den yngre generation. Mange unge forstår umiddelbart vigtigheden af 2030-dagsordenen, og de har forudsætningerne for at skabe de forandringer, vi har brug for. Derfor hilser jeg initiativet Sustainability Influencers velkomment”, udtaler formanden for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling, Kirsten Brosbøl.

 - EHS

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

PwC Danmark
Webinar
Strengthen Sustainability Reporting with Due Diligence Processes

The EU has reached a political agreement on the corporate sustainability due diligence directive (CS3D).

Dato

24.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Dansk Industri
Seminar
Biodiversitets rolle i det bæredygtige byggeri

Som en del af den grønne omstilling og New European Bauhaus gentænker vi fremtidens byggede og beboede miljøer

Dato

24.04.2024

Tid

15:00

Sted

Industriens Hus H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V