InterfaceFLOR som grøn rollemodel

WWF Sverige lider ikke af berøringsangst over for virksomheder. På Earth Hour-konferencen 2010 var tæppevirksomheden InterfaceFLOR inviteret til at holde et indlæg om Mission Zero, der går ud på at gøre virksomheden miljøneutral i 2020. I den efterfølgende paneldebat deltog bl.a. IKEA.

I den efterfølgende paneldebat deltog udover Lindsey Parnell også Matilada Gustafsson, Ericsson og Thomas Bergmark, IKEA..

03.05.2010

CSR.dk

Der er ingen modsætning mellem bæredygtighed og forretningsmæssighed. De to begreber går hånd i hånd. Det var hovedbudskabet i Lindsey Parnells tale om, hvordan InterfaceFLOR, som han er topchef for i Europa, Indien, Mellemøsten og Afrika, betragter bæredygtig forretning.

InterfaceFLOR er et internationalt forbillede for især fremstillingsvirksomheder, der vil være grønne. Virksomhedens grundlægger og bestyrelsesformand besluttede i 1995, at virksomheden skulle lægge sin produktion helt om, og at den efter 25 år ikke længere skulle sætte sig et eneste miljøspor. Det er nu 15 år siden, og ifølge Lindsey Parnell er mere end halvdelen af målet nået.

Halvvejs mod nul
”Vi har reduceret udledningen af drivhusgasser med 71 pct. siden 1995 og sparet 405 mio. dollars ved omlægningen til miljøvenlig produktion, hvilket er beviset på, at der er gode penge i at være grøn,” fortæller Lindsey Parnell. De sparede omkostninger går direkte ned på den økonomiske bundlinje.

Under gennemgangen af InterfaceFLORs omlægningsprogram til miljøvenlig produktion, der indeholder syv forskellige indsatsområder, lagde Lindsey Parnell især vægt på virksomhedens fast forward-program, der går ud på at engagere medarbejderne.

”Det er den enkelte medarbejder og medarbejderne i grupper, der skal gennemføre virksomhedens forbedrede arbejdsrutiner til daglig, og dermed også dem der ved, hvad det er bedst at gøre. Derfor har vi gennem mange år opfordret medarbejderne til at tænke over og foreslå forbedringer i produktionen og i alle andre forretningsprocesser, fortæller Parnell.

”Det giver resultater at inddrage medarbejderne i miljøarbejdet i form af tilfredse og stolte medarbejdere og forbedrede økonomiske resultater,” fastslår Parnell.

Miljøforbedringer indgår i medarbejdernes bonusprogrammer og kan dermed mærkes på den månedlige lønudbetaling.

IKEA har næsen i miljøsporet
”Vi er efter en længere periode på flere år med forberedende arbejde og konkrete miljøprojekter blevet klar til at gå ud og fortælle offentligheden om vores erfaringer,” siger Thomas Bergmark, sustainability manager i IKEA Group.

IKEA har et tæt samarbejde med WWF Sverige om miljø. Der er dannet et selvstændigt selskab til at tage hånd om det omfattende samarbejde mellem Sveriges største virksomhed med over 200.000 medarbejdere og WWF Sverige.

Indtil videre har IKEA eksempelvis arbejdet med at udfase brugen af ineffektive glødelamper og i stedet udvikle mere energieffektive lyskildeløsninger baseret på kompaktlysstofbelysning (CFL), halogen og lysdioder (LED). CFL i en specifik produktserie er beregnet til at give energibesparelser på op til 80 pct. og holde op til ti gange længere end glødepærer.

IKEA har et langsigtet mål om, at alle bygninger skal forsynes med vedvarende energi, og at energieffektiviteten skal forbedres med 25 pct. i forhold til 2005. Der skal derfor blandt andet monteres ekstra isolering i varehusene for at spare på energien til opvarmning og køling.

Der findes også adskillige andre planer, blandt andet en om, at alle IKEAs lagre, varehuse, distributionscentre, fabrikker og kontorer skal opvarmes og afkøles ved hjælp af vedvarende energikilder, fx vind-, vand- og solkraft, biobrændstoffer og jordvarmeenergi.

- LL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

07.06.2024CSR.dk

Debat: Danskere skal kunne tage klimaboliglån

07.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

06.06.2024CSR.dk

Kantineleverandør uddanner ’climate chefs’

05.06.2024CSR.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København