Unleash 2018: Den svære toer lykkedes

Den anden udgave af innovationseventen Unleash blev afviklet i Singapore i forsommeren, og med direktør Henrik Skovbys ord gik det rigtig godt. Fra facilitatoren Deloitte fremhæver man både netværk og lærdom, og så er der enighed om Unleashs styrke som bæredygtighedsbrand.

Både store og små idéer så dagens lys ved årets event med deltagerne kom fra hele verden. Foto: Unleash.

30.09.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Som annonceret på CSR.dk i starten af januar, så skulle årets version af innovationseventen Unleash finde sted i Singapore, efter at København og Aarhus var værter for opstartsudgaven sidste år.

Fra slutningen af maj og en uges tid ind i juni var det så alvor i den sydøstasiatiske metropol, hvor omkring 1000 deltagere fra lidt over 100 lande mødtes for at pitche idéer, udveksle viden og ikke mindst netværke med hinanden og – måske endnu vigtigere – potentielle investorer.

Ligesom sidste år har vi talt med executive director for Unleash, Henrik Skovby, om, hvordan den stort opsatte begivenhed, som Carlsberg og formand Flemming Besenbacher ligeledes var involveret i igen, forløb.

”Det var en rigtig god event, som vores feedback fortæller os, at 98,5 procent af deltagerne vil anbefale. Og vi kan fornemme, at der er et impact i form af mange nye innovationer på en masse forskellige områder. Så selvom det var hårdt at stable det hele på benene på under et år, så synes jeg vi lykkedes rigtig godt med den svære toer”, siger han.

Antalsmæssigt er deltagerantallet nogenlunde det samme som sidste år, mens der er lidt færre lande repræsenteret (108 i år mod 129 sidste år). Men det er en helt bevidst strategi fra arrangørernes side, understreger Henrik Skovby.

”Vi har sigtet efter at gøre hele eventen lidt mere robust end sidste år, hvilket bl.a. indebærer et mere lokalt fokus, hvor vi gik målrettet efter at tiltrække flere lokale talenter fra regionen Sydøstasien. Formålet med det var simpelthen at få de konkrete projekter tættere på investorerne og dermed adgang til ressourcer, som der da også er flere, der har fået”, forklarer han.

Verdensmål i centrum
Igen i år var FN’s udviklingsmål, SDG’erne, omdrejningspunktet for Unleash, og mere specifikt målene 2 (Stop sult), 3 (Sundhed og trivsel), 4 (Kvalitetsuddannelse), 6 (Rent vand og sanitet), 7 (Bæredygtig energi), 11 (Bæredygtige byer og lokalsamfund), 12 (Ansvarligt forbrug og produktion) og 13 (Klimaindsats).

Om Unleash 2018

  • Afviklet fra den 30. maj til den 6. juni i Singapore med ca. 1000 deltagere fra 108 lande.
  • Blandt talerne var folk som Singapores præsident Halimah Yacob, skuespilleren Forest Whitaker, der også arbejder med fred og SDG’er for FN, Deloittes CSR-chef i Sydøstasien, James Walton, og den avancerede humanoid-robot Sophia.
  • Partnere og sponsorer tæller bl.a. Hempel Fonden, Carlsberg, Novo Nordisk, Bestseller, Grundfos, Microsoft, Rambøll Fonden, Tuborg Fondet, Vestas, Aarhus Universitet, CBS, WWF og Udenrigsministeriet.
  • Lokaliteten for næste års event er ikke på plads endnu, men ifølge Henrik Skovby er man i dialog med 11 byer ift. ikke bare 2019, men i et treårigt perspektiv. Bl.a. vil man gerne til Afrika på et tidspunkt, men de relativt høje omkostninger forbundet med eventen skærer dog det potentielle felt lidt ned.

Derudover grundlagde arbejdet i Singapore tanken om at have to tracks, som dels skal udvikle nye idéer, men også give plads til, at talenter og projekter fra de foregående år kan vende tilbage. Ifølge Henrik Skovby handler det om, at man har nogle ”akademitanker”, som går ud på at give deltagerne adgang til det Unleash også handler om, nemlig undervisning, uddannelse og personlig udvikling.

”På den måde kan vi arbejde videre med at transformere Unleash fra en event til en platform og et community, hvor de investerede ressourcer bliver brugt mellem de årlige events. Samtidig kan det også hjælpe deltagerne med at fastholde de netværk, de bygger op ved selve eventen, hvilket mange allerede gør meget ud af”, siger han.

Samlet set er Henrik Skovby heller ikke i tvivl om, at man med Unleash har fået bygget et stærkt brand op omkring bæredygtighed og netop netværksmulighederne, ikke mindst når det kommer til den omtalte kontakt mellem de unge innovatører og investorerne, der skal være med til at gøre idéer til virkelige projekter.

Deloitte investerer tid
Faciliteringen af den kontakt blev igen i år håndteret af revisions- og konsulentfirmaet Deloitte, hvor Ulf Valentin Jensen er projektleder for selskabets omfattende engagement, der ikke handler så meget om kolde kontanter, som om investeret tid.

”Som partner i Unleash kommer vi ikke med en finansiel donation, men derimod med en masse viden og knowhow. Vi sender omkring 50 erfarne konsulenter fra hele verden, herunder mange lokale, til eventen, som sammen med eksperter fra en lang række forskellige organisationer udgør et facilitatorteam på +120 mennesker”, forklarer han og fortsætter:

”Vi sikrer, at alle facilitatorer gennemgår et koncentreret træningsforløb i den innovationslabmetode, vi har været med til at udvikle. I løbet af de fem dages Innovation Lab guider facilitatorerne alle teams i gennem en proces fokuseret på løsninger af de mest rigide og komplekse problemer i verden. Og så kommer de med højt humør, humor og skaber denne her helt særlige Unleash-ånd af sammenhold og fælleskab.”

For Deloitte er netværksaspektet af Unleash også et afgørende parameter for involveringen og fremtidsperspektiverne for de unge og deres projekter. For som Ulf Valentin Jensen siger: ”Kompetencer er ikke nok i sig selv, det kræver den helt rigtige kombination af idé, vilje og netværk, at realisere sin idé. Her er Unleash-community’et af deltagere og partnerorganisationer utroligt vigtigt”.

Derfor hjælper han og hans kolleger gennem nogle CSR-programmer Unleash-deltagerne med at skabe disse nødvendige forbindelser. Han understreger i den forbindelse, at Deloitte ikke kan hjælpe alle teams på vej, men at man kan nå langt gennem det globale netværk og sparing med eksperter.

Udbytte både internt og eksternt
En virksomhed som Deloitte engagerer sig selv sagt ikke så forholdsvis massivt i en event som Unleash uden at have en form for udbytte for øje. Overordnet ser man gevinster på to fronter, forklarer Ulf Valentin Jensen.

”Internt er det som nævnt en kæmpe investering rent tidsmæssigt, men vi får også rigtig meget ud af det på netværksfronten. Vi er en ’people business’, så det at skabe relationer på tværs geografier og specialiseringer er vigtigt for, at vi kan dele erfaringer og blive ved med at levere de bedste løsninger. Derudover lærer vi en masse nyt af hele metoden omkring Unleash, eksempelvis i forhold til at operationalisere SDG’erne og bygge bæredygtige forretningsmodeller omkring dem”, siger han og fortsætter:

Der blev videndelt for alle pengene ved eventen. Foto: Unleash.

”Eksternt handler det meget om branding og positionering på markedet ved at vise, at vi tager ansvar. Generelt arbejder vi intensivt med vores purpose; vi vil lave ’impact that matters’ for både vores kunder, kollegaer og samfundet, og her er Unleash en af de ting, der giver mening for vores forretning.”

”Derudover”, tilføjer han, ”kan det tjene som et proof of concept for vores rådgivning – når nogle projekter tiltrækker investorer og bliver til virkelighed, så kan vi se, at vores arbejde gør en forskel.”

Når det kommer til fremtiden for Deloittes engagement i Unleash, slår Ulf Valentin Jensen fast, at man er klar til at gøre en langsigtet indsats, fordi de udfordringer der skal løses, har lange perspektiver og ikke lægger op til kortsigtede gevinster. Derfor følger man også udvalgte teams tæt efter eventen.

Konkret er man for tiden ved at forhandle et nyt globalt partnerskab på plads, hvilket Ulf Valentin Jensen er meget sikker på nok skal lykkes, således at man også er med i som minimum næste års event.

Danske værdier og danske virksomheder
Netop næste års event ser man allerede frem til i Unleashs sekretariat. Ifølge Henrik Skovby har i år været igennem en ”god udvikling, metoden er blevet skarpere og vi har fået overstået børnesygdommene”, selvom der dog stadig er ”meget af forbedre”, som han siger.

”Unleash er en life changing event for rigtig mange deltagere, og det skal vi holde fast i. Diversitet og forskellige socialøkonomiske vilkår er vigtige parametre for at få en bred deltagerskare, så det vil vi fortsætte med at prioritere”, understreger han.

”Og så håber vi at rigtig mange danske virksomheder vil fortsætte med at støtte op om det her projekt, om SDG’erne og om talentudvikling på de her områder. Det er en vigtig agenda, så det er endnu en ting, vi vil arbejde for; Unleash bygger jo på danske værdier, synes vi”, slutter Henrik Skovby.

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: innovation og bæredygtighed

Relateret indhold

27.02.2024CSR.dk

Sparekassen Kronjylland vil støtte fællesskaber, der har fokus på bevægelse

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

26.02.2024Valified

Sponseret

Finans som drivkraft for bæredygtig vækst & Impact

23.02.2024Odense Renovation

Sponseret

Ny lys opfindelse på skraldebilerne

21.02.2024Valified

Sponseret

Position Green og Valified lancerer banebrydende ESG-Løsning til brancheforeninger

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Health tech skal gøres hot

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Eliminér lønforskel mellem kønnene | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den anden del i forløbet og afvikles i samarbejde med EPIC (Equal Pay International Coalition) og Gapsquare. Her får du en gennemgang af det konkrete arbejde skridt for skidt med eksempler fra virksomheder samt Best Practice fra erhvervslivet.

Dato

28.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Kursus
CSRD bæredygtighedsrapportering

På kurset i CSRD-bæredygtighedsrapportering bliver du klogere på, hvorfor en robust forståelse af ESG (Enviromental, Social & Governance) og bæredygtighedsrapportering ikke blot er etisk og lovgivningsmæssigt nødvendigt for mange virksomheder, men også et strategisk aktiv for at fremtidssikre din virksomhed.

Dato

29.02.2024

Tid

08:30

Sted

HUSET Mødecenter, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart, Danmark