Ikea går ind i kampen mod madspild

Med det nye initiativ Food is Precious vil Ikea inden 2020 reducere madspild med 50 procent i alle kædens varehuse. På blot fem måneder er det lykkes koncernen at reducere sit madspild med 30 procent.

Tilbage i december 2016 startede IKEA sit nye initiativ "Food is Precious" op. I maj havde koncernen allerede opnået en reducering af madspild på 30 procent. Foto: IKEA .

21.06.2017

CSR.dk

Hos Ikea har man store ambitioner for varehusenes madspild. Således har koncernen sat sig et mål om, at man ved udgangen af 2020 vil have reduceret madspildet i kædens varehuse med 50 procent.

Derfor har man implementeret en smart scale-løsning i varehusene, så Ikea-medarbejdere i fremtiden kan indtænke nye måder, hvorpå de kan reducere madspild.

Læs også: Madspild på klimadagsordenen

Ved hjælp af en touchskærm, der er forbundet med et system, der bærer affaldsbeholderen og måler mængden af madaffald, kan indsamlede data identificere måder, så medarbejderen bedst muligt kan reducere madspild i det enkelte varehus.

Reducering af 341.000 kilo CO2
I maj måned havde 84 butikker, svarende til omkring 20 procent af alle Ikeas varehuse, implementeret madspildssystemet, der indtil videre har resulteret i en reduktion af 79.200 kilo madaffald – det svarer til cirka 341.000 kilo CO2.

Den nye madspildsløsning startede i december 2016 og har siden da vist sig at være en succes. Således har 70 procent af Ikeas medarbejdere fortalt, at de er glade for det nye initiativ, og 50 procent har valgt at tage initiativet med sig hjem:

”Det er meget opmuntrende at se de første resultater af vores nye initiativ Food is Precious. Takket være engagerede medarbejdere og vores nye scale-løsning har vi opnået en reducering af vores madspild på 30 procent. Med vores nye initiativ håber jeg, at vi kan inspirere andre til at tænke mad som en værdifuld ressource”, siger Michael La Cour, der er adm. direktør for IKEA Food Services AB.

Læs også: Ikea klar med køkkenlåger af genbrugsplast- og træ

For nylig blev han udnævnt til nyt medlem af the Champions 12.3 coalition – et partnerskab mellem ledere fra regeringer, virksomheder, internationale organisationer, forskningsinstitutter og det civile samfund, der er dedikeret til at fremskynde processen mod at nå målene for Sustainable Development Goals (SDG) Target 12.3 for madspild.

Medlemmer skal motivere og demonstrere
Ifølge Liz Goodwin, der er direktør for Food Loss and Waste hos World Resources Institute, er det medlemmernes opgave at påvirke fødevareforsyningen ved at motivere og demonstrere, at det både er muligt og nødvendigt at reducere madspild:

”Vi er alle sammen nødt til at forene os i kampen mod madspild. Kun ved at samarbejde på tværs af virksomheder, regeringer og borgere kan vi tage fat på et meget centralt spørgsmål i vores generation”, siger hun.

- EL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

22.10.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Miljøbevidste juledekorationer i papirsbakker

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

18.10.2024DELL A/S

Sponseret

Bæredygtig it er en af vejene til en grønnere fremtid

15.10.2024CSR.dk

VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

15.10.2024CSR.dk

Danske arealer skal bruges på ny bæredygtig måde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online