Ikea går ind i kampen mod madspild

Med det nye initiativ Food is Precious vil Ikea inden 2020 reducere madspild med 50 procent i alle kædens varehuse. På blot fem måneder er det lykkes koncernen at reducere sit madspild med 30 procent.

Tilbage i december 2016 startede IKEA sit nye initiativ "Food is Precious" op. I maj havde koncernen allerede opnået en reducering af madspild på 30 procent. Foto: IKEA .

21.06.2017

CSR.dk

Hos Ikea har man store ambitioner for varehusenes madspild. Således har koncernen sat sig et mål om, at man ved udgangen af 2020 vil have reduceret madspildet i kædens varehuse med 50 procent.

Derfor har man implementeret en smart scale-løsning i varehusene, så Ikea-medarbejdere i fremtiden kan indtænke nye måder, hvorpå de kan reducere madspild.

Læs også: Madspild på klimadagsordenen

Ved hjælp af en touchskærm, der er forbundet med et system, der bærer affaldsbeholderen og måler mængden af madaffald, kan indsamlede data identificere måder, så medarbejderen bedst muligt kan reducere madspild i det enkelte varehus.

Reducering af 341.000 kilo CO2
I maj måned havde 84 butikker, svarende til omkring 20 procent af alle Ikeas varehuse, implementeret madspildssystemet, der indtil videre har resulteret i en reduktion af 79.200 kilo madaffald – det svarer til cirka 341.000 kilo CO2.

Den nye madspildsløsning startede i december 2016 og har siden da vist sig at være en succes. Således har 70 procent af Ikeas medarbejdere fortalt, at de er glade for det nye initiativ, og 50 procent har valgt at tage initiativet med sig hjem:

”Det er meget opmuntrende at se de første resultater af vores nye initiativ Food is Precious. Takket være engagerede medarbejdere og vores nye scale-løsning har vi opnået en reducering af vores madspild på 30 procent. Med vores nye initiativ håber jeg, at vi kan inspirere andre til at tænke mad som en værdifuld ressource”, siger Michael La Cour, der er adm. direktør for IKEA Food Services AB.

Læs også: Ikea klar med køkkenlåger af genbrugsplast- og træ

For nylig blev han udnævnt til nyt medlem af the Champions 12.3 coalition – et partnerskab mellem ledere fra regeringer, virksomheder, internationale organisationer, forskningsinstitutter og det civile samfund, der er dedikeret til at fremskynde processen mod at nå målene for Sustainable Development Goals (SDG) Target 12.3 for madspild.

Medlemmer skal motivere og demonstrere
Ifølge Liz Goodwin, der er direktør for Food Loss and Waste hos World Resources Institute, er det medlemmernes opgave at påvirke fødevareforsyningen ved at motivere og demonstrere, at det både er muligt og nødvendigt at reducere madspild:

”Vi er alle sammen nødt til at forene os i kampen mod madspild. Kun ved at samarbejde på tværs af virksomheder, regeringer og borgere kan vi tage fat på et meget centralt spørgsmål i vores generation”, siger hun.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet