IFU sætter blus på energi

Investering i energi er investering i udvikling er pointen for IFU, der på Responsible Energy 26. oktober sætter fokus på bæredygtige energiinvesteringer der rykker verden fremad.

IFU har skarpt fokus på bæredygtige energiinvesteringer.

07.10.2016

CSR.dk

Hvordan skaber man forandring? Hvordan bliver verden anderledes i morgen end den var i går? Tja en måde er jo bare at vente – så sejler skibet nok videre i samme retning. Men vil man gøre en forskel er man nødt til at investere tid og penge i bedre forhold, nye projekter og nye eventyr.

Heldigvis har man som dansk virksomhed faktisk mulighed for en kæmpe hjælp og støtte fra Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, der netop er sat i verden for at bidrage til økonomisk og social udvikling rundt omkring på kloden.

”Hos IFU har vi en meget solid erfaring i at få lokalt forankrede projekter til at gøre en forskel lokalt, men også med en solid business case bag,” understreger Jacob Klingemann, Vice-President for Klima og Energi hos IFU og tilføjer ”Det afgørende er nemlig, at man får etableret en sund økonomi for alle parter i sådanne projekter – grundlæggende er det jo dét, der får både det enkelte projekt til at vokse sig stærkt, men også båret en langsigtet udvikling i mål.”

På Responsible Energy fortæller IFU derfor mere om arbejdet med at fremme strukturelle investeringsprojekter rundt i verden – hvilket sådan set lyder lettere end det er, fortæller Jacob Klingemann. ”Der er jo et betydeligt potentiale og også velvilje og virkelyst i mange lande rundt omkring, der ofte har en særdeles positiv holdning til nye teknologier og bæredygtige initiativer. Udfordringen er faktisk oftere, at vi kan sikre en tilstrækkelig stor skala i projekterne til, at IFU kan spille med – man kan lidt frækt måske sige, at danske virksomheder måske skal huske at drømme noget større?”

Tålmodighed er en dyd
Med ca. 18 mia. investeret i ca. 1200 projekter verden over, er IFUs en ret så erfaren partner for mange danske virksomheder allerede – men der er skam masser at komme efter endnu. ”Danske virksomheder er fx relativt forsigtige i Afrika og Latinamerika, men med Holland som eksempel er det altså ikke fordi, at virksomheder fra mindre nordeuropæisk land ikke kan komme langt. Det er måske mere eventyrlysten og viljen til det lange seje træk - som ofte kan være nødvendigt i disse lande – som vi mangler lidt af,” siger Jacob Klingemann.

På seminaret på Responsible Energy fortæller IFU derfor mere om, hvordan gode samarbejder kan komme i sving, hvor markederne bevæger sig hen og hvordan danske virksomheder – både små og store - kunne få en ret solid gevinst gennem en langsigtet fokus på udviklingslandene, påpeger Jacob Klingemann; ”Den danske kombination af kvalitet og fleksibilitet er meget brugbar i mange lande, så om end risikoen og tidsperspektivet nok er større end på visse andre markeder, så er potentialet altså også betydeligt større.”

På Responsible Energy fortæller DONG Energy, PKA, Rambøll, Danfoss, Siemens, IKEA, Novo Nordisk, Eniig og Rockwool om ansvarlige energiløsninger nationalt, lokalt og globalt. Læs mere om program og tilmelding på www.csr-link.dk

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

29.05.2025SustainBusiness

Sponseret

Fremtidens klimascenarier med Hans Sanderson

28.05.2025CSR.dk

Elektrificering knækker transportens CO2-kurve

28.05.2025Schur International Holding a/s

Sponseret

Ny kartonemballage til fiskeproducent helt uden plastik

27.05.2025CSR.dk

Grøn omstilling skal være en konkurrencefordel for produktionsvirksomheder

22.05.2025CSR.dk

Frej skyder nyt partnerskab i gang: Vi skal sikre Danmark en førerposition i regenerativt landbrug

22.05.2025CSR.dk

Plastprisen 2025 går til genanvendelse af stikkontakter

22.05.2025CSR.dk

Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet

20.05.2025Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Kaffens værdi overstiger langt fra det den koster

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Konkret klimakommunikation på sociale medier

Du lærer at producere SoMe-opslag om klimatiltag og får konkrete eksempler og cases til inspiration. Din underviser Astrid Haug sørger for, at du efter kurset kan lægge en plan og eksekvere på, hvordan du bruger din organisations sociale medier til at fortælle om klimatiltag og skabe onlinefællesskaber omkring dine bæredygtige budskaber.

Dato

02.06.2025

Tid

09:30

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 Kbh. S

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Nordic Meeting 2025

Through high-level plenaries and interactive workshops, the Nordic Meeting 2025 will dive into key themes such as achieving a just net-zero transition, effective stakeholder engagement, and navigating the evolving EU sustainability landscape.

Dato

02.06.2025

Tid

12:00

Sted

Helsinki

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Next Generation QMS Assessment Course

Et virtuelt kursus, som er designet til at give dig en anerkendt metode til at evaluere din virksomheds kvalitetsledelsessystem (QMS) i forhold til best-practice og anerkendte standarder.

Dato

03.06.2025

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

03.06.2025

Tid

08:30

Sted

Kongens Lyngby

Dansk Standard
Kursus
Svanemærket Byggeri Diplomkursus - 2 dage

På dette diplomkursus får du redskaberne til at varetage processen fra projektering til aflevering af et svanemærket byggeri.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart

SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus