I nyt samarbejde skal digitalisering bekæmpe madspild

Salling, Danfoss og Microsoft vil sammen reducere madspild og effektivisere forbruget af energi i køleanlæg gennem digitale løsninger.

I samarbejdet skal følsomme temperaturmålere give Sallings butikschefer bedre mulighed for at bevare mad, som ligger på køl. Akrivfoto..

04.01.2023

CSR.dk

Op til ti procent af alle udledninger af drivhusgasser skyldes mad- og energispild – det vil tre virksomheder nu gå sammen om at ændre.

Det skriver Jydske Vestkysten på baggrund af en pressemeddelelse.

Der er tale om Danfoss og Salling, som i et partnerskab med Microsoft vil styrke bæredygtig fødevaredetailhandel gennem digitalisering.

Salling har som mål at skabe en CO2-neutral forretning og investerer i de kommende år over 2,4 milliarder kroner i projekter inden for energi og bæredygtighed.

Læs også: Salling Group investerer milliarder i grøn strøm: ”Det er handling ikke ord, der gælder”

En del af dette tiltag omfatter et samarbejde med Danfoss og Microsoft om udvikling af digitale tjenester til sporing af temperatur- og energiforbrug i supermarkedskøling.

Det skal ifølge koncernen muliggøre forebyggende vedligeholdelse for at undgå mad- og energispild.

“Der er ingen tvivl om, at nye teknologier vil spille en vigtig rolle i at nå vores mål, og vi tager nye løsninger og opfindelser til os i alle hjørner af vores forretning. Vi ser frem til at udnytte denne nye teknologi og få indsigt, der vil tage os et skridt videre i forhold til at nå vores mål om at fjerne vores CO2-fodaftryk og drive en stadigt mere bæredygtig forretning,” siger Henrik Vinther Olesen, der er group vice president i Sallings CSR & Public Affairs-afdeling, i pressemeddelelsen.

Teknologi skal omsættes til handling
De næste seks måneder vil Salling blandt andet teste en ny funktion i Danfoss’ såkaldte følsomme temperaturmålere.

Hvis en fryserdør ved et uheld efterlades åben, eller hvis en køleskabstemperatur ikke er korrekt, vil butikscheferne modtage en advarsel, når kølingen når en ‘farezone’, før maden fordærves.

Læs også: Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål

De nye advarsler skal give butikscheferne bedre mulighed for at træffe korrigerende foranstaltninger, før maden går tabt.

“Vi har allerede nu teknologierne og metoderne til at opnå energieffektivitet, så vi kan levere umådeligt store udledningsreduktioner. Vi er stolte af at samarbejde med Salling Group, den største fødevaredetailhandler i Danmark, og ser frem til at hjælpe dem med at dekarbonisere,” siger Jürgen Fischer, president, Danfoss Climate Solutions, i pressemeddelelsen.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025CSR.dk

Ny måling: Klimakrisen rasler ned på danskernes bekymringsliste

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

23.04.2025CSR.dk

Tilbagetog? Bilproducenter går efter alternativer til elbilen

23.04.2025CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

22.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

22.04.2025Klimaklar

Sponseret

Mød os på LOOP Forum - og book 20 min gratis sparring med Klimaklar-rådgiver

18.04.2025CSR.dk

Mangfoldighed under pres: Danske erhvervsgiganter står fast

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle