IKEA er gode til mangfoldighed

Integration og tydelighed er IKEA's vej til mangfoldighed. Det er andre end dem selv begejstrede for. Så meget at de har fået en pris af ISS. Som selv er i gang med at sikre sig, at de enkelte dele i deres mangfoldighedsarbejde skaber værdi.

Foto: IKEA Østrig.

04.05.2017

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Torsdag d. 27. april 2017 blev IKEA Danmark den glade vinder af ISS’s Diversity Prize 2017. Ifølge Lotte Hjortlund Andersen, som er direktør for People and Culture i ISS i Danmark, var IKEA overraskede over, at de overhovedet blev nomineret.

”De siger, at mangfoldighed jo er noget, de gør og er i hver dag, hele dagen, så de havde ikke tænkt over, at de kunne vinde priser på det. Jeg synes, at man tydeligt kan se, at de har arbejdet med det i så mange år, at det ikke længere er et projekt, det er noget der lever i IKEA, og det synes jeg er virkelig stærkt,” siger Lotte Hjortlund Andersen i et interview med CSR.dk.

ISS undersøger egen praksis

ISS Danmark har i disse år ansat forskeren Lotte Holck fra CBS til at undersøge om den måde, mangfoldighed udspiller sig i praksis i medarbejdernes dagligdag, er med til at skabe værdi.

Lotte Holck har i et halvt år fulgt nogle teams og medarbejdere, for at se, hvordan diversitet fungerer, optræder og om det skaber værdi i det daglige arbejde. Det vil ISS bruge til at finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker, og indrette deres arbejde i tråd med den viden.

”Vi er jo en virksomhed med et stramt performancefokus, så vi er hele tiden optagede af at finde ud af, hvad det er, som dokumenteret har en positiv effekt på vores drift og resultater. Vi er meget glade for koblingen mellem evidens og det vi gør i forretningen. Det kræver så ind imellem at man investerer i at få det undersøgt, og det er dét, vi gør med Lotte Holcks arbejde,” forklarer Lotte Hjortlund Andersen.

Den tilstand kan Charlotte Jensen, som er Talent Manager i IKEA Danmark nemt genkende. F.eks. da CSR.dk spørger, hvornår arbejdet med mangfoldighed startede i IKEA.

Læs også: Diversitet: Nyt værktøj kan give virksomheder nødvendigt skub

”Det at rumme de mange er grundlæggende ting for os, så det er ikke noget, vi som sådan startede op med. Vores vision er at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker, og det peger mod mangfoldighed. Vi vil gerne, som forretning, være for de mange mennesker, så derfor er vi også nødt til at afspejle og tiltrække de mange mennesker. Det gør vi kun, hvis vi viser, at der er god plads hos os, uanset hvem man er. Også som kunde, hvor man skal kunne se sig selv i vores medarbejdere – ligesom man kan i de forskellige stilarter og materialer vores produkter findes i,” forklarer hun.

IKEAs resultater på f.eks. kvinder i ledelse er da også i den gode ende med omkring 54 procent kvinder i den samlede medarbejderskare og 48 procent kvinder set ud over alle ledelsesniveauer i 2016.

Mulighederne er tydelige
Lotte Hjortlund Andersen ser også IKEAs indsats for at synliggøre udviklings- og karrieremuligheder for medarbejderne, som en stor styrke:

”Jeg er meget begejstret for den organisatoriske transparens, IKEA har, som bl.a. har skabt synlige karriereveje. Det er også noget af det, vi i ISS tror meget på. Jo mere transparent virksomheden er om måden, de laver performancevurderinger og viser, hvornår medarbejderne er en succes - og samtidig skaber synlighed omkring karriereveje, jo bedre.”

Charlotte Jensen, Talent Manager i IKEA Danmark, glædede sig til at komme hjem og dele anerkendelsen med sine kollegaer..

En af de måder, IKEA arbejder for at skabe tydelighed er ved at have IKEA Journeys, som er en intern online platform, hvor medarbejdere kan læse kollegaers historie om hvordan deres arbejde har udviklet dem i IKEA. Et andet initiativ er den nyligt lancerede Talent Focus Week, hvor alle medarbejdere kan deltage i arrangementer om karriere- og udviklingsmuligheder og igen lytte til andre IKEA-folks historier.

Ingen træer ind i himmelen
Selvom mangfoldighed er en del af IKEAs grundlag, så bliver det ikke til virkelighed af sig selv.

”Vi er mere og mere bevidste om, at vi er nødt til at fastholde fokus på diversitet i praksis, for det er ikke nødvendigvis noget, som kommer af sig selv. Det må man arbejde på hele tiden,” siger Charlotte Jensen.

”Det vi forsøger at gøre, er at integrere mangfoldighed i alle vores eksisterende processer, så det er indbygget i den måde vi rekrutterer på, udvikler vores ledere etc. Vi arbejder f.eks. med unconscious bias (ubevidste fordomme, red.) som en del af ledertræninger, og i vores Talent Focus Week, hvor alle medarbejdere kan deltage. Vi er også for nylig begyndt at køre vores unconcsious bias-workshops i andre sammenhænge, fordi vi kan se, at deltagerne synes, det har værdi at blive mere bevidst om, hvad ens bias er, og hvordan man undgår, at de påvirker, de beslutninger man tager,” fortsætter hun.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

05.07.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk hjælper krigsskadede ukrainere

26.06.2024CSR.dk

Rapport: Forbrugere vælger oftere genbrugstøj

26.06.2024Dagrofa aps

Sponseret

Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet