H&M Foundation vil støtte kvindelige tekstilarbejdere i Bangladesh

Kvindelige tekstilarbejdere i Bangladesh er i øjeblikket presset fra alle sider. Digitalisering og automatisering har resulteret i usikre jobmuligheder, og coronakrisen kan resultere i massefyringer. Nu vil H&M Foundation støtte dem og deres familier.

Kvinder er særligt i fare for at miste deres arbejde, da de repræsenterer størstedelen af den samlede arbejdsstyrke inden for beklædningsindustrien og ofte anvendes til at udføre de opgaver, der er meget modtagelige for automatisering. Foto: CARE..

21.07.2020

CSR.dk

Bangladesh er af WHO blevet identificeret som et af de 25 mest sårbare lande i forhold til, hvor hårdt landet rammes af coronakrisen.

Læs også: Vestens systue bløder

Landet har en høj befolkningstæthed, et svagt sundhedsvæsen, dårlig infrastruktur og en lav bevidsthed om grundlæggende forebyggende foranstaltninger.

Da coronavirus hurtigt spreder sig i landet, er flere højrisikoområder i øjeblikket i lockdown for at opretholde social afstand og for at flade kurven ud.

Tekstilsektoren er en af de største bidragydere til landets BNP, og de lokale og globale effekter af pandemien har en stor indflydelse på tekstilarbejdere inden for beklædningsindustrien.

Samtidig baner brugen af automatisering og digital teknologi sig vej ind i tekstilindustrien, hvilket også skaber en stor risiko for arbejdsløshed for millioner af bangladeshere.

Kvinder er særligt i fare for at miste deres arbejde, da de repræsenterer størstedelen af den samlede arbejdsstyrke inden for beklædningsindustrien og ofte anvendes til at udføre de opgaver, der er meget modtagelige for automatisering. Der er et presserende behov for at skabe en dygtig kvindelig arbejdsstyrke for at redde job og skabe nye jobmuligheder.

Systemisk og langvaring forandring
H&M Foundation igangsætter et langsigtet projekt, der løber over flere år, for at støtte kvindelige beklædningsarbejdere, startende med deres presserende behov forbundet med covid-19.

Som et første skridt donerer de 12 millioner SEK (8,63 mio. dkk) til WaterAid, CARE og Save the Children for at give 26.700 unge kvinder og deres familier i og omkring Dhaka nødhjælp, og når også ud til en million mennesker med information om covid-19 og hygiejnepraksis.

”Vi vil støtte kvinder og deres familier direkte med for eksempel økonomisk støtte til mad, medicin og andre nødvendigheder, skabe covid-19-bevidstgørelse og -testning, hygiejnematerialer og håndvaskefaciliteter. Vi håber at se flere donorer vise deres støtte på forskellige måder”, siger Carola Tembe, Program Manager, H&M Foundation.

Der vil blive gjort brug af en holistisk tilgang for at involvere vigtige aktører fra forskellige sektorer til at opnå systemisk, langvarig forandring, der udstyrer kvindelige beklædningsarbejdere i Bangladesh til en fremtid, hvor arbejde defineres af automatisering og digitalisering.

H&M Foundation vil for eksempel se på oplæring, re-skilling, digital literacy-indsatser og iværksætteri.

Læs også: Rapport linker bl.a. Bestseller og H&M til tvangsarbejde i Kina

De vil også lancere samfundsprogrammer og bruge social innovation til at løse udfordringer eller fremkalde nye ideer, der er relevante for kvindelige tekstilarbejderes anvendelighed.

- SMF

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V