Har du en Nobelpristager i maven?

Ophavsmanden til mikrolån og Nobel pristager Muhammad Yunus gæster København i dag. Også i Danmark findes der iværksættere, der ligesom Yunus driver virksomhed for at skabe et bedre samfund. Center for Socialøkonomi oplever stigende interesse fra danske Yunus’er og nu også kommuner, virksomheder og frivillige organisationer i hele landet.

04.12.2008

CSR.dk

Socialøkonomisk iværksætteri handler om at løse samfundsproblemer på nye måder ved at kombinere forretningsprincipper med sociale målsætninger. De sociale formål spænder over alt lige fra beskæftigelse af udsatte grupper, dagtilbud til hjemløse og forbedret ældrepleje til nye børneinstitutionsformer eller nye indsatser der bevarer miljøet.
Hus Forbi er et godt eksempel, og også Baisikeli, Værestedet Muhabet, Huset Venture, ProRemus, Dynamoen, Minority Design og SPECIALISTERNE.
(se mere på: www.socialokonomi.dk)
Det er blot få eksempler på den underskov af danske iværksættere, der har en lille Yunus i maven. De har fundet nye svar på nogle af velfærdsstatens udfordringer ved at udvikle nye produkter og ydelser, nye forretningsmodeller og ikke mindst nye velfærdsydelser der berører borgerne direkte.

Interesse for socialøkonomi vokser
”Socialøkonomiske virksomheder har potentiale til at løse en række af velfærdssamfundets udfordringer. Men Danmark har brug for en ny social iværksætterkultur, hvis potentialet skal indfris. Og dette kræver et tæt samspil med private virksomheder, offentlige myndigheder og frivillige organisationer,” forklarer direktør for Center for Socialøkonomi, Lars René Petersen. Han oplever en stadig stigende interesse fra flere fronter. Blandt andet:

• Rådgiver centeret i snit 3 nye socialøkonomiske iværksættere om ugen.
• Frivillige sociale organisationer ønsker rådgivning om, hvordan de kan skabe egen indtjening.
• Kommuner ønsker at udvikle strategier for fremme af lokal social innovation.
• Erhvervslivet stiller frivillige mentorer til rådighed, som bidrager med viden, netværk og bestyrelsesarbejde for socialøkonomiske iværksættere.

Ingeniørernes A-kasse, ALKA Forsikring og BRFkredit er blandt nogle af de virksomheder, som samarbejder med socialøkonomiske virksomheder.
”Samarbejde med socialøkonomiske virksomheder medfører en række klare fordele for BRFkredit. Vi udvider vores forretningsnetværk, vi understøtter vores CSR-strategi, og der skabes nye forretningsmuligheder til gavn for alle,” forklarer Lars Hilberg, Personalechef i BRFkredit. Den nærmeste fremtid byder på spændende nye samarbejder med en række danske kommuner.

Center for Socialøkonomi: Arbejder for at styrke den socialøkonomiske iværksætterkultur i Danmark. Tilbyder bl.a. rådgivning, netværk, mentorordninger, udvikling af lokale iværksætterstrategier. Se mere på: www.socialokonomi,dk

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

23.06.2025CSR.dk

CO2-fjernelse rykker fra niche til nødvendighed

20.06.2025CSR.dk

Danske fødevaregiganter er splittede over fremtidens landbrug

20.06.2025CSR.dk

Grønne millioner skal friholde fiskeriet for CO2-afgift

19.06.2025CSR.dk

Naturen bliver overset som finansiel risiko i nordiske virksomheder

18.06.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Bæredygtighed: Den underkendte konkurrencemæssige fordel

18.06.2025CSR.dk

Investeringsdirektør: Vi skal levere grøn omstilling og gode afkast samtidig

18.06.2025Valified

Sponseret

Trendrapport: ESG er blevet en forretningsdisciplin

17.06.2025CSR.dk

Carlsberg vil gøre Danmark til foregangsland for regenerativt landbrug

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Afvigelseshåndtering og årsagsanalyse

I forbindelse med lukning af afvigelser og andre interne udfordringer er det meget vigtigt at få lavet en ordentlig årsagsanalyse. Årsagsanalysen laves for at identificere de grundlæggende eller underliggende årsager, få dem rettet og dermed forhindre gentagelser. Det sker jo af og til, at vi løser det samme problem igen og igen.

Dato

24.06.2025

Sted

Odense

Aros Business Academy
Kursus
Fra CSRD til VSME – Skab overblik og struktur i din rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

25.06.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4WIND Management Awareness Training

Event Description

Dato

30.06.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Specialist Training

Event Description

Dato

01.07.2025

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. juli: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.07.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online