Grundfos-topchef kræver handling – nu

Grundfos’ koncernchef, Mads Nipper, har sammen med andre tunge, globale erhvervsledere udfærdiget en FN-rapport om nødvendigheden for en ny, bæredygtig økonomisk model.

En mere bæredygtig økonomi er i følge FN's kommission for forretning og bæredygtighed også en mere inklusiv økonomi. Det kan måske komme en mangosælger i Filippinerne til gode. Foto: Flickr.com/Wayne S. Grazio.

07.02.2017

CSR.dk

"Der er behov for, at virksomhederne begynder at opføre sig virkeligt ordentligt. Ikke bare som i at undgå at havne på forsiden af Ekstra Bladet, men som i virkelig ordentligt. Det løser man kun ved at tænke langt bredere end til profit og cashflow, når man måler direktionen i en virksomhed", siger Grundfos' koncernchef Mads Nipper til Berlingske. Foto: Grundfos. .

Der skal gøres noget, og det skal være nu.

Sådan lyder budskabet fra den danske pumpeproducent Grundfos’ koncernchef, Mads Nipper, der sammen med 34 andre erhvervs- og organisationstopfolk fra hele verden står bag rapporten ’Better Business, Better World’, som blev udgivet forud for dette års World Economic Forum-topmøde i Davos.

”Hvis vi ikke får skabt mere lighed i verden, kommer klimaproblemer, vandproblemer og også migrationsproblemet til at eksplodere i hænderne på os”, siger Mads Nipper til Berlingske, der mødte erhvervslederen i forbindelse med præsentationen af rapporten.

Og det er præcis det budskab, der er at finde i rapporten. Sammen med en ny socialt inkluderende og grøn økonomisk model, der blandt andet bygger på smarte løsninger og ny teknologi.

Læs også: ’Hydrogenråd’ lanceret i Davos

Bag rapporten står FNs Business and Sustainable Development Commission, der blev nedsat ved sidste års Davos-topmøde med det formål at få gennemført FNs 17 globale udviklingsmål. De i alt 35 kommissionsmedlemmer er topfolk fra den globale erhvervs- og organisationsverden med Unilevers direktør, Paul Polman, i spidsen. Mads Nipper er udpeget af den danske regering.

”Fælles for alle er, at vi i stigende grad ser både de muligheder, der ligger i en mere social og inkluderende økonomi, men også nødvendigheden af, at vi tager et større ansvar”, siger Grundfos-chefen til Berlingske.

 ”Vi er nødt til det, men insisterer samtidig på, at vi faktisk kan tjene flere penge på at gøre det, men med en helt anderledes balance end i dag”, tilføjer han og henviser til rapportens vurderede potentiale hvis man løste verdens udviklingsproblemer; 12.000 milliarder dollars og 380 millioner nye arbejdspladser på globalt plan.  

Et langt, sejt træk
Mads Nipper er dog i høj grad bevist om de udfordringer, kommissionen har for at kunne nå sit mål om en grønnere og mere bæredygtig global, økonomisk model. Han ved, det kommer til at tage tid:

”Helt grundlæggende tror jeg ikke, at rapporten og vi som erhvervsledere kan lave et korttidsmirakel og vende det politiske spil de næste 24 måneder. Vi skal ikke være så arrogante, at vi tror, at vi som enkeltvirksomheder eller en samlet sektor, kan påvirke valgresultaterne”, siger Mads Nipper til Berlingske og tilføjer:

”Det handler om det lange seje træk frem mod 2030”.

-CHM

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

28.05.2024CSR.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

23.05.2024Foxway A/S

Sponseret

In-store vs online trade-ins: which one is better for your business?

22.05.2024CSR.dk

Nyt grønt råd skal identificere muligheder på tværs af den grønne omstilling

22.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Her tæller de medarbejderne for klimaets skyld

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online