GroupM Danmarks lancerer forbedrede barselsvilkår, der adskiller sig markant fra normen på området

For at skabe optimale rammer for et bæredygtigt familie- og arbejdsliv sætter GroupM barren højt med sin nye familiepolitik. Det betyder blandt andet, at alle GroupM Danmarks medarbejdere fra november får ens barselsvilkår uanset køn, familiekonstellation eller tilhørsforhold til barnet.

15.12.2021

CSR.dk

Visionen bag den nye familiepolitik er at skabe en barselsrejse, der er ensartet og transparent for alle medarbejdere. Den nye familiepolitik skal tage livtag med især tre udfordringer:

1. Alle typer af forældre og familier skal have samme vilkår.
2. Mænd og kvinder skal sikres samme pensionsopsparing, og endelig
3. Skal de barslende tilbydes en bedre tilbagevenden til arbejdet efter endt barsel. De nye tiltag tilgodeser forældre i langt højere grad end branchens vilkår generelt.

“Vores branche har ikke ligefrem ligget i front, når det gælder barselsregler og familiepolitik. Det gør vi radikalt op med, og sætter forhåbentligt en ny standard for hele branchen. Vi fjerner de forældede forestillinger om familiekonstellationer og skaber ensartethed på tværs af biologi, sociale relationer og køn. Og så eliminerer vi de negative konsekvenser for kvinder på barsel. Det gælder f.eks. lavere pensionsopsparing og dårlig balance mellem arbejde og privatliv”, siger GroupM CEO Jonas Hemmingsen.

Ved at tage bedre højde for den enkeltes livsfaser og forskellige familiekonstellationer vil GroupM bidrage til et mere bæredygtigt arbejdsliv, og derigennem både fastholde eksisterende og tiltrække nye dygtige medarbejdere. Mange nye forældre skifter nemlig arbejde kort tid efter barsel.

Med de nye regler gives alle typer forældre og familier de samme fair og lige vilkår. Det gælder, uanset om de er LGBTQI+ forældre, adoptanter eller en forælder, der ikke bor fast sammen med barnet.

De nye regler omfatter også vilkår for pension. Under den nye ordning betales fuld pension nu under hele barselsperioden. Dermed løser GroupM det grundlæggende problem, at kvinder i gennemsnit har en pensionsformue, der er 24 procent mindre end mænds (Kilde: Danica Pension).

Læs også: De danske barselsregler trænger til en brush up

”Selvom vores folkevalgte forsøger at skabe lighed i barselsperioderne, så er det fortsat sådan, at kvinderne afholder mest barsel. Og da minimumskravet i dag kun er betaling af pension under lønperioden, står kvinderne ofte tilbage med en mindre pensionsopsparing. Vi blander os ikke i beslutningen om hvem, der holder barsel, men sikrer med vores nye regler samme økonomiske vilkår for den barslende”, siger Jonas Hemmingsen.

Endeligt skal de nye vilkår gøre det nemmere for forældre at vende tilbage på arbejde efter endt barsel. Det handler om at tilbyde en bedre balance mellem familieliv og arbejdsliv. I GroupM oplever man for ofte, at forældre efter endt barsel alt for hurtigt forlader gruppen igen. En intern undersøgelse viser, at frafaldet bl.a. skyldes manglende fleksibilitetsmuligheder i arbejdstider, for dårlige onboardingprocesser ved tilbagekomst, el.lign.

“Med et nyt familiemedlem kan mange have behov for at være mere hjemme i perioden efter barslen eller måske bare en mere fleksibel arbejdsdag. Derfor kan det være af stor betydning for mange, hvis de ikke skal vende tilbage til en fuld arbejdsuge efter endt barsel. Undersøgelser viser også, at forældre typisk er langt mere effektive og produktive i arbejdet, når de vender tilbage fra barsel, så vi er overbeviste om, at det også økonomisk kan svare sig”, siger Jonas Hemmingsen.

Efter GroupM-reglerne kan første barselstager få op til 14 uger på nedsat tid (30 timer) og anden barselstager op til 7 uger på nedsat tid med fuld løn efter endt barsel. På den måde kan forældre og børn lande bedre i det nye liv – uden at bekymre sig om økonomien.

GroupM Danmarks nye familiepolitik:

- Kønsneutralitet: Køn er uden betydning. En barselstager er enten “Første barselstager” eller “Anden barselstager”.
- Diversitet: Vilkårene rummer alle familier. Også dem med andre konstellationer end mor og far og egne børn.
- Lige rettigheder for adoptanter: Adoptanter er ligestillet med biologiske forældre samme vilkår).
- Pension under hele barslen: Både under perioden med fuld løn, men også når den barslende er på barselsdagpenge. Normen er pension i fuldløn-perioden.
- 4 ugers barsel for anden barselstager. Normen er 2 uger.
- Nedsat tid efter barsel med fuld løn i perioden.
- Omsorgsdage med fuld løn for alle.
- Sorgorlov med fuld løn. Normen er dagpengesats i orlovsperioden.
- GroupM tilbyder også barselsnetværk internt i gruppen samt flere familiearrangementer, særlige kontormøbler, fokusrum, m.v.

- MTN

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Viegand Maagøe

Sponseret

Digital CO2-beregner viser uddannelsesinstitution vejen til skarpere klimaindsats

Mere fra...

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online