Green Power Denmark: Lad teknologier bygge bro mellem grøn energi og naturhensyn

Der er brug for vedvarende energi, og nye undersøgelser viser en stigende opbakning blandt danskerne. Alligevel spænder lokal- og naturhensyn ben for mange grønne energiprojekter. Derfor er det vigtigt, Dannmark tager ny teknologi i brug, der kan rette op på modsætningsforholdet mellem de to, lyder det fra Green Power Denmark.

Danskernes vilje til at få opført eksempelvis vindmøller "i baghaven" voksede markant efter Ruslands invasion af Ukraine. Foto: 123RF.

16.01.2023

CSR.dk

Foreningen af ”det dobbelte spor” - klima- på den ene side og naturhensyn på den anden - ved brug af moderne teknologi. Det er omdrejningspunktet for den konference som Green Power Denmark afholder torsdag den 19. januar i Københavns Zoo.

For udvidelsen af vedvarende energiproduktion i Danmark går alt for langsom, argumenterer interesseorganisationen, der peger på, at naturhensyn desværre er blevet en større klods om benet end nødvendigt.

”Det er afgørende for den grønne omstilling, at naturhensyn, biodiversitet og udbygning med vedvarende energi går hånd i hånd. Rundt om i landet har vores medlemmer dog mange vedvarende energi-projekter i støbeskeen, der stoppes på grund af særlige hensyn til naturen omkring solceller og vindmøller,” skriver Kamilla Thingvad, der er direktør for energiproduktion hos Green Power Denmark, i et debatindlæg i Altinget, og fortsætter:

”Hvis dokumentationen for, at naturen er truet, var uomtvistelig, ville det ikke være et problem. Men det sker ofte på en baggrund, hvor den tilgængelige viden er forældet og ikke passer til en dansk kontekst”.

I stedet bruger myndighederne forældet forskning, målemetoder og teknologier fra for eksemepl Tyskland og Sverige som udgangspunkt for deres vurderinger. Det betyder, at danske tilstande og moderne teknologi bliver overset – til stor skade for udbygningen af vedvarende energi og vores egen forsyningssikkerhed, argumenterer Kamilla Thingvad.

Læs også: Industriens centrale aktører: Danske genbrugstal skal frem i lyset

”Folkestemningen, der i årevis har ført til vindmøllestop i flere af landets kommuner, ændrede sig som ved et trylleslag efter Ruslands invasion af Ukraine. Og i de senere år er flere nye teknologier kommet til, der kan afværge nogle af den grønne omstillings negative konsekvenser på det omkringliggende natur- og dyreliv,” uddyber hun.

Et eksempel er fugles kollision med vindmøller, hvor teknologier med kunstig intelligens i dag kan genkende truede fugleracer inden de nærmer sig vindmøllerne og nå at stoppe vingerne, så kollisioner afværges.

Hos Green Power Denmark er man overbevist om, at vidensdeling tværs af fagfelter og kompetencer kan afdække endnu flere eksempler, hvor vedvarende energiprojekter er blevet unødigt stoppet – og hvor moderne teknologi kan forene natur- og klimahensyn.

”Vi skal være mere ambitiøse i den type af forskning, der kan inkorporeres i myndighedernes vurderingsgrundlag. Ad den vej kan vi øge sameksistensen mellem biodiversitet og vedvarende energi-anlæg,” afslutter Kamilla Thingvad.

- KCP

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

08.10.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Mangel på grus og jord skaber nye løsninger

07.10.2024Denteks A/S

Sponseret

Hoteller skal vælge tekstiler efter årstiden - måtter er eks. et praktisk og bæredygtigt valg

07.10.2024BSR

Sponseret

Is Your Company Ready for TNFD?

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024CSR.dk

Stor undersøgelse svarer på, hvordan vi renoverer klimavenligt

04.10.2024CSR.dk

EU planlægger at udskyde afskovnings-direktivet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager Online (INTL): Online certificate programme. Starting Oct. 2024

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting October 8.

Dato

08.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Webinar | Social bæredygtighed og S’et i ESG

Måske har din virksomhed mødt krav om ESG-dokumentation fra større kunder eller jeres bank? Måske vil I gerne være på forkant? Hop med på dette webinar og få en konkurrencefordel.

Dato

10.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Certificeringer, rapportering og dokumentation

Lær at dokumentere og rapportere på dine bæredygtige tiltag, fx ESG-rapportering, ordninger og certificeringer, så det følger EU-taksonomi, EU-lovgivning og CSRD. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

10.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

10.10.2024

Tid

08:00

Sted

Copenhagen Marriott Hotel