Grønne tage oplever stærk vækst

Eurotag Danmark har øget både salg og omsætning af det grønne tagprodukt Derbigum. Adm. direktør Peter Kranz tilskriver politiske krav og og miljøvenlig produktion som årsagen bag.

Grønne tage efterspørges i stor stil og Aarhus-virksomheden Eurotag har øget omsætningen med næsten en tredjedel. Her ses adm. direktør Peter Kranz med tidligere klimakommissær Connie Hedegaard. Foto: Eurotag..

19.05.2015

CSR.dk

Aarhus-virksomheden Eurotag Danmark mærker i stor stil en omlægning til grønt byggeri, og firmaets tagprodukt Derbigum har oplevet stor vækst. Hele 64 procent flere kvadratmeter tagpap er det blevet til sammenlignet med 2013.

Det har betydet en vækst på 31 procent i omsætningen for virksomheden, der er verdens eneste forhandler af cradle-to-cradle-certificeret tagpap.

Læs også: Carlsberg Byen genanvender gamle mursten  

Adm. direktør i Eurotag Danmark Peter Kranz tror på øget vækst i grønt byggeri:

”I takt med stigende politiske krav til genanvendelighed og miljøvenlig produktion vokser efterspørgslen også efter byggematerialer, der minimerer det miljømæssige fodaftryk og ligeledes giver plus i det grønne regnskab”, siger han og fortsætter:

”Samtidig har både bygherrer, projekterende og rådgivere i stigende grad fået øjnene op for, at de politiske mål om energibesparelser og CO2-reduktion i 2020 næppe kan realiseres uden en anderledes og langsigtet økonomisk tankegang”.

Læs også: Nyt værktøj kan vurdere bæredygtigt byggeri

Eurotag har længe fokuseret på en cirkulær forretningsmodel, hvor spild skal minimeres til det yderste. For eksempel opsamler de 30 lokale tagpapentreprenører det fraskårne tagpapmateriale, som efterfølgende afhentes og sendes til fabrikken i Belgien, hvor det bearbejdes og anvendes i produktionen af ny, bæredygtig tagpap.

Resultatet er systematisk genbrug af tonsvis af tagpap-rester, samt en recirkulering af alle produkter, forklarer Peter Kranz.

”Når økonomien bliver cirkulær, stopper værdiskabelsen på produktsiden i princippet aldrig. Gamle og udslidte materialer og spild fra produktionen bliver værdifulde ressourcer, der kan anvendes i ny produktion igen og igen. Der er et stort forretningsmæssigt potentiale i at producere på denne måde”, siger han. 

-JPN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle