God emballage kan reducere madspild
Bedre emballage spiller ifølge brancheorganisationen INCPEN en afgørende rolle for at mindske madspild.
Højkvalitets-emballage kan markant reducere madspildet i forsyningskæderne, fastslår en underleverandør til emballageindustrien. Foto: Photos.com. .
Dårlig opbevaring, et stramt fokus på ”bedst før-datoer”, rabatter på storkøb og forbrugere, der konsekvent går efter de billigste fødevarer, bidrager alt i alt til et øget madspild, skriver Actega, der producerer coating og tætningsmidler til emballage, i en pressemeddelelse.
Men ifølge Actega og den britiske brancheorganisation for bæredygtig emballage, INCPEN, kan bedre emballering afhjælpe nogle af problemerne med øget madspild.
Højkvalitets-emballage kan reducere madspildet i forsyningskæderne, hvis emballagen kan øge lagringsholdbarheden, medvirke til sikker transport og tage hensyn til ændringer i forbrugernes livsstil og adfærd.
Hvis emballagen kan give bedre beskyttelse og konservering af fødevarerne, er den en vigtig ”grøn teknologi”, lyder det fra Actega.
- JKK