Fristads præsenterer konceptet Forsbo: Arbejdstøj til industrien - med miljøvaredeklaration

Fristads tilføjer nu industrikonceptet Forsbo til sit sortiment af arbejdstøj, som er produceret med ekstra omtanke for miljøet. Det består af tøj med simpelt design og moderne pasform, som gør det lettere at profilere sig. Størstedelen af tøjet har en miljøvaredeklaration (EPD).

Forsbo-konceptet kan nemt kombineres på kryds og tværs for at skabe et unikt og ensartet look, og alle beklædningsgenstande er designet med henblik på at lette profileringen. Kollektionen giver desuden fuldt indblik i tøjets miljøpåvirkning gennem nøjsom kortlægning af alle produktionens faser.. Foto: Fristads Kansas

Arbejdstøjsproducenten Fristads Kansas, som distribuerer arbejdstøjsbrandet Fristads og herunder kollektionen Kansas i Danmark, tager nu endnu et skridt i den grønne retning med lanceringen af deres nye industrikoncept Forsbo.

Forsbo er en del af Fristads Green-kollektionen, som er den første tøjkollektion i verden med en miljøvaredeklaration. Derfor får man med Forsbo fuldt indblik i tøjets miljøpåvirkning gennem nøjsom kortlægning af alle produktionens faser.

- Vi har udviklet Forsbo for at imødekomme en øget efterspørgsel fra vores kunder på tværs af Europa. Det simple design, den moderne pasform og farvevalget gør det til det perfekte valg for virksomheder, som favner mange forskelligartede erhverv, og hvor ensartet arbejdstøj er nøglen til holdånd og sammenhold, siger Lena Bay Højland, produktdirektør hos Fristads.

Blandt andre produkter består Forsbo-konceptet på denne jakke, som er fremstillet i et let og slidstærkt materiale med behagelig mekanisk stretch.. Foto: Fristads Kansas

Behagelige arbejdstøjsshorts med mekanisk stretch og ribstrikket stretch i taljen.. Foto: Fristads Kansas

Præsterer præcis så godt som traditionelt arbejdstøj

Forsbo fås i en bred vifte af farver, og alt tøjet er godkendt til industrivask. Bukser og jakker kan nemt kombineres for at skabe et unikt og ensartet look, og alle beklædningsgenstande er designet med henblik på at lette profileringen.

Tøjet er kendetegnet ved høj komfort og stor bevægelsesfrihed samt en behagelig pasform med stretchindlæg - og så er der tale om slidstærkt, UV-beskyttet og OEKO-TEX-certificeret arbejdstøj, som er delvist fremstillet af metalfrit genbrugsmateriale.

Selvom der med andre ord er taget en del hensyn til miljøet, må og skal det ikke gå ud over kvaliteten, siger Lena Bay Højland, produktdirektør ved Fristads.

- Selvom vi har store ambitioner for bæredygtighed, betyder det ikke, at vi går ned på kvaliteten af vores produkter. Derfor har Forsbo været igennem præcis samme udviklings- og testforløb som traditionelt arbejdstøj. Vi vil være sikre på, at det er lige så holdbart og beskyttende, som vores kunder er vant til, når det først kommer ud i virkeligheden, siger hun.

Forsbos certificeringer og miljøvaredeklarationer pynter ikke kun i kraven og i klimaregnskabet; den gennemtænkte produktionsform og høje dokumentationsgrad gør også, at arbejdstøjet er nemmere at genanvende end traditionelt arbejdstøj.

En del af en langstrakt strategi

Det nye koncept og resten af Fristads Green-kollektionen er en del af virksomhedens samlede bæredygtighedsstrategi, som bygger på omhyggelig dokumentation af indsatser og effekter.

- Vores mål er at reducere vores miljøpåvirkning med 50 procent inden 2030, og arbejdet med et så gennemsigtigt værktøj som EPD'en giver os værdifuld indsigt i, hvordan vi kan udvikle mere bæredygtigt arbejdstøj uden at gå på kompromis med kvaliteten eller brugernes beskyttelse, siger Lena Bay Højland.

Allerede nu oplever Fristads Kansas, at deres kunder kvitterer for deres bæredygtige ambitioner med stor interesse.

- Vores arbejdstøj giver kunderne en nem og håndgribelig måde at gøre noget ved deres klimapåvirkning her og nu. Fordi vi giver gennemsigtighed og indblik i hele produktionen, får de skyts til deres klimaregnskab. Derfor er fremgangsmåden også en del af vores langstrakte strategi, som vi kommer til at arbejde videre med langt ud i fremtiden, siger Fristads Kansas’ salgsdirektør, Kim Hansen.

I slutningen af 2023 skiftede 130 chauffører og terminalarbejdere for eksempel fra transportvirksomheden Bach & Pedersen til mere bæredygtigt arbejdstøj fra Fristads, og flere forventes at følge trop i de kommende år. Samme år indgik Fristads en samarbejdsaftale med Vattenfall om et grønt pilotprojekt, hvor brugt arbejdstøj gennemses, repareres og genanvendes.

Forsbo-konceptet lanceres i maj 2024.

Fakta om Fristads Kansas

Fristads Kansas A/S distribuerer arbejdstøjsbrandet Fristads og herunder kollektionen Kansas i Danmark. Formelt er selskabet ejet af svenske Fristads AB og en del af den internationale koncern Hultafors Group. Hultafors Group er en af Europas største aktører indenfor arbejdstøj, fodtøj og hovedbeskyttelse, håndværk, værktøjsbælter og stiger til professionelle. Fristads Kansas har til huse i Odense og sælger sine produkter via webshop og forhandlernetværk. Læs mere her: www.fristads.com

14.05.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads præsenterer konceptet Forsbo: Arbejdstøj til industrien - med miljøvaredeklaration

02.04.2024Fristads Kansas

Sponseret

Klar med første cirkulære produkt: - Det har været en lang rejse

27.02.2024Fristads Kansas

Sponseret

Grønt pilotprojekt: Arbejdstøj fra 4.000 medarbejdere genanvendes

13.12.2023Fristads Kansas

Sponseret

130 chauffører skifter til mere bæredygtigt arbejdstøj: - Det bør brede sig til hele branchen

31.10.2023Fristads Kansas

Sponseret

Lena har kæmpet for mere bæredygtigt tøj i 5 år: - Jeg ville gøre en forskel

03.10.2023Fristads Kansas

Sponseret

Verdens første: Miljøvaredeklareret tøjkollektion er dyr at lave – men betaler sig på den lange bane