Fortsat fremgang i bæredygtigsheds-tal

Frank Fiskers, administrerende direktør for Scandic og koncernchef, kommenterer resultatet for 2008:...

Nøgletallene for en bæredygtig udvikling fortsætter med at vokse hos Scandic..

12.02.2009

CSR.dk

Frank Fiskers, administrerende direktør for Scandic og koncernchef, kommenterer resultatet for 2008:

- Jeg er rigtig glad for at kunne fremvise en betryggende salgsfremgang for 2008 (se faktaboks). Det er altid hårdt at sammenligne resultaterne for de forskellige år, når man kommer fra rekordhøje niveauer, og 2007 var virkelig et rekordår for Scandic. På trods heraf er det dog lykkedes os at fortsætte den positive tendens fra 2007 i det første halvår af 2008, mens efteråret naturligt nok blev lidt svagere. Også indtægten pr. tilgængeligt værelse, det vil sige det sammenlagte nøgletal for belægning og værelsespris, nåede det højeste niveau i første halvår for siden at falde noget i løbet af efteråret.
- Scandic har vundet markedsandele på de fleste markeder i løbet af 2008, hvilket viser, hvor vigtigt det er at have et stærkt varemærke i disse tider. Når økonomien er usikker, har kunderne en tendens til at vælge de velkendte alternativer, hvor de ved, hvad de får og det nyder Scandic godt af. Vi kan også se, at det er en fordel at fokusere så tydeligt på mellemklassesegmentet, som vi gør, da det i et vist omfang dæmper følsomheden i forhold til konjunkturudsving. I gode tider er der mange af lavprishotellernes kunder, som "køber opad" og vælger Scandic, og i dårlige tider er der mange af luksushotellernes kunder, som køber "nedad" og ligeledes vælger os.
- Hvad angår driftsresultatet, så har vi holdt EBITDA-marginalen på samme niveau som året forinden, både set i forhold til helåret og i forhold til efteråret, og vi har generelt et godt finansielt fundament og en god likviditet. Det er rigtig dejligt at kunne fremvise et så positivt resultat i disse tider. Vi har arbejdet hårdt på tidligt at skabe en mere fleksibel omkostningsstruktur, så vi kunne agere hurtigere og tilpasse os til den aktuelle situation. Det viser sig nu, at det var den rette vej at gå.

To nye hoteller i Polen
- Scandic fortsatte i 2008 med at udvide porteføljen af hoteller med sammenlagt seks nyåbnede hoteller og otte påbegyndte projekter. I efteråret åbnede vi to hoteller i Polen og skrev kontrakt på et hotel i Hamburg, hvilket føltes ekstra godt, eftersom vi i vores fortsatte ekspansion har valgt at fokusere på netop Nord- og Østeuropa. Vi har også fortsat med at investere i at forbedre vores nuværende hoteller. I de sidste to år har vi renoveret næsten 5.000 hotelværelser, hvilket svarer til seks værelser om dagen eller et værelse hver tredje time!
- Jeg har fået mange spørgsmål om, hvorvidt finanskrisen har fået os til at overveje at sænke ambitionsniveauet med hensyn til vores ekspansion, og svaret er, at vores ekspansionsplaner ligger fast. Den aktuelle konjunktursituation gør, at ejendomsselskaberne bliver lidt forsigtigere, og at de vil føle sig ekstra trygge ved styrken på den samarbejdspartner, de vælger. Derfor tager det lidt længere tid end normalt at få en aftale i stand, men på længere sigt er det faktisk gavnligt for Scandic, da vi kan fremvise en god "track record" gennem flere konjunkturcyklusser.

Fortsætter fokus på bæredygtighed
- Hvad angår vores arbejde med bæredygtighed, så har Scandic i mange år arbejdet systematisk med at reducere vores belastning af miljøet. Også i år kan vi fremvise lavere værdier for samtlige vigtige nøgletal. Nu begynder flere og flere hotelkæder at få øjnene op for, hvor vigtigt miljøarbejdet er, og selv om vi hilser alle initiativer på området velkommen, så ville jeg ønske at flere ville turde følge i vores fodspor og fremvise alle deres nøgletal. Det ville give mere viden om dette vigtige spørgsmål og gøre det lettere for kunderne at træffe bevidste valg.
- Det er svært at komme med nøjagtige prognoser om den fremtidige udvikling, og der er stor usikkerhed om, hvordan markedet vil udvikle sig i 2009. Det, vi har set frem til nu, er, at det første kvartal ser ud til at blive hårdt, hvilket også svarer ganske godt til vores forventninger. Scandic vil søsætte en række forskellige salgs- og markedsføringsaktiviteter i løbet af året, og vi er overbeviste om, at disse aktiviteter vil øge vores markedsandele. De foranstaltninger for at øge vores omkostningseffektivitet, som vi har truffet indtil nu, har fungeret godt, og det vil helt sikkert bidrage til, at vi også fremover vil have en god rentabilitet.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

19.04.20242030 Builders

Sponseret

The Importance of Employee Engagement in Corporate Sustainability

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

15.04.2024CSR.dk

Flere elbiler kræver nyt sikkerhedsfokus hos værksteder

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

23.04.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

PwC Danmark
Webinar
Strengthen Sustainability Reporting with Due Diligence Processes

The EU has reached a political agreement on the corporate sustainability due diligence directive (CS3D).

Dato

24.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Industri
Seminar
Biodiversitets rolle i det bæredygtige byggeri

Som en del af den grønne omstilling og New European Bauhaus gentænker vi fremtidens byggede og beboede miljøer

Dato

24.04.2024

Tid

15:00

Sted

Industriens Hus H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V