Forskningsprojekt skal mindske migranters arbejdsulykker i dansk landbrug

Med en bevilling på 2,5 millioner kroner skal Moesgårds Antropologiske Analyseenhed på Aarhus Universitet, i samarbejde med Seges, undersøge migranters sikkerhedsudfordringer i landbruget.

Forskningsprojektet skal skaffe ny viden om sikkerhedspraksis og risikohåndtering i dansk landbrug. Arkivfoto..

12.10.2021

CSR.dk

Hvordan kan vi sikre mere arbejdssikkerhed blandt migranter i dansk landbrug? Det skal et nyt antropologisk forskningsprojekt blandt andet forsøge at finde svar på.

Bag forskningsprojektet står Moesgårds Antropologiske Analyseenhed, Mantra, der i samarbejde med Seges skal skabe ny viden om sikkerhedspraksis og risikohåndtering i dansk landbrug til gavn for nationale og internationale medarbejdere, ledere og eksterne aktører i dansk landbrug.

Læs også: Ukrainske landbrugsarbejdere bliver tvunget til at betale løn tilbage

En åben verden
Seges er et fagligt videns- og innovationshus, der arbejder med alt, som har med landbrugsdrift at gøre, og bidrager blandt andet til dataindsamlingen og analysen. Baggrunden for projektet er, ifølge projektleder ved Mantra Johanne Korsdal Sørensen, at dansk landbrug er blevet internationaliseret.

Medarbejdere fra hele verden udgør omkring 35 procent af arbejdsstyrken. Dansk og international forskning viser imidlertid, at både ledere og migranter i landbruget oplever samarbejdsudfordringer, som kan påvirke arbejdsmiljøet og sikkerheden.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø estimerer en underregistrering af anmeldelsespligtige ulykker i landbruget på op til 85 procent.

Læs også: Bæredygtige landbrug danner grundlag for 40 nye grønne anbefalinger

”Fremtidig forebyggelse af ulykker i landbruget kræver derfor et styrket samarbejde om sikkerheden. I Mantra på Aarhus Universitet ser Adrienne Mannov og jeg derfor også frem til at samarbejde med blandt andet Astrid Stampe Lovelady fra Seges om at undersøge såvel landmænds som danske og internationale arbejderes sikkerhedspraksis på danske landbrug”, siger Johanne Korsdal Sørensen.

Projektet er finansieret af Arbejdsmiljøforskningsfonden med 2,5 millioner kroner og er navngivet ”Migranters sikkerhedsudfordringer i landbruget - antropologisk forskning i sikkerhedspraksis".

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

Hvordan vil du have din kaffe?

21.10.2024Blind Coffee

Sponseret

16.10.2024CSR.dk

Flere fælles frokostmåltider skal øge trivsel

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

11.11.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus