Forsikringsselskab: Bæredygtigt byggeri er en udfordring for brandsikkerheden

Danskerne bygger mere og mere bæredygtigt, men brugen af nye byggematerialer kan udgøre en reel udfordring for brandsikkerheden. Derfor vil F&P nu løfte brandsikkerheden med nyt tryghedsudspil.

Da byggeribranchen er begyndt at arbejde med mindre kendte materialer, kræver det også mere oplysning om brandsikkerhed, mener F&P. Foto: F&P..

07.12.2022

CSR.dk

Både nye huse og renoveringer bliver mere og mere grønne og bæredygtige. Utraditionelle byggematerialer og -metoder vinder indpas side om side med de mere traditionelle.

Men selvom udviklingen med mere bæredygtigt byggeri er positiv og vigtig, så skaber den også udfordringer for brandforebyggelse og brandsikkerhed, fordi vi bygger med mindre kendte materialer.

Læs også: Ny master skal styrke viden og kompetencer inden for bæredygtigt byggeri

Det mener forsikringsselskabet F&P, der derfor har udarbejdet et nyt tryghedsudspil, som skal øge brandsikkerheden i Danmark – også når det gælder bæredygtigt byggeri og bæredygtige reparationer.

”Brug af bæredygtige materialer i bygninger er en sund og god udvikling for samfundet og for den enkelte bygningsejer. Men det er samtidig en udfordring for brandforebyggelsen, brandsikkerheden og for de slukningsmetoder, der skal bruges, hvis der opstår brand. Det skal vi have løst,” siger Pia Holm Steffensen, underdirektør i F&P.

Obligatorisk brandeftersyn
Hun peger på, at der er brug for en større viden om eksempelvis de konkrete bygge- og isoleringsmaterialer, når brande skal forebygges eller slukkes.

”Forebyggelse af brand er det mest bæredygtige, og det kræver et godt kendskab til bygningen og overblik over de bygge- og isoleringsmaterialer, der er anvendt. I forbindelse med brandslukning skal der også kunne sættes ind på en måde, der mest effektivt slukker branden i netop den bygning.”

Derfor foreslår forsikringsselskabet, at man udvider det nuværende BBR-register med oplysninger om vægkonstruktioner og isoleringsmaterialer i ydervægge og tag.

Læs også: Nyt katalog blotlægger plastudfordringer i bæredygtigt byggeri

”Det er vigtigt ved en brandslukning at vide, om og hvor der er brugt brandbare isoleringsmaterialer, men det er også vigtigt for forsikringsselskaberne at kende materialernes reaktioner over for fugt, når omfanget af en skade bagefter skal håndteres og opgøres,” siger Pia Holm Steffensen.

F&P foreslår også, at der jævnligt skal være obligatorisk brandeftersyn af større beboelsesejendomme.

”Ofte udvikler brandene sig meget kraftigt, fordi brandsikringen ikke er blevet vedligeholdt godt nok igennem tiden. Derfor er der behov for at udvikle et brandeftersyn skræddersyet til beboelsesejendomme. Det skal være nemt for alle, der ikke er brand- eller bygningssagkyndige, at forebygge brand,” siger underdirektøren.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle