Fonde og rådgivere imponerede af Unleash

Aktører som Hempel Fonden, Rambøll og Deloitte i Danmark deltog i Unleash 2019 for at støtte op om de mange idéer. Engagement omkring verdensmålene og eventens enorme potentiale bliver fremhævet, og alle regner med at vende tilbage i år.

Anders Holm (i midten) på scenen i Shenzhen sammen med repræsentanter for Project Access for Refugees og OneDay Health. Foto: Hempel Fonden.

19.03.2020

Anders Kampmann, CSR.dk

Et af de helt afgørende parametre for ikke alene afviklingen af, men også selve fundamentet for Unleash Lab-eventen, er aktiv deltagelse og finansielle bidrag fra en stribe partnere, der kan dels kan skabe grundlaget for begivenheden, og dels sørge for rådgivning og økonomiske gevinster til de bedste projekter.

Læs også: ”Vi vil være en innovationsmaskine under SDG’erne”

I denne den tredje artikel i CSR.dk’s dækning af Unleash Lab 2019 i kinesiske Shenzhen i november sidste år har vi talt med tre af disse partnere i form af Hempel Fonden, der ejer malingkoncernen Hempel, det rådgivende ingeniørfirma Rambøll og den danske afdeling af konsulentvirksomheden Deloitte.

I den første artikel fortalte direktør Henrik Skovby om tankerne bag eventen, mens vi i den anden mødte to af de konkrete projekter, Project Access for Refugees og OneDay Health, der har fået solidt udbytte af at deltage.

Hempel Fonden er en af de aktører, der i 2019 var med til at præmiere bl.a. netop Project Access for Refugees og OneDay Health, og som i øvrigt har været i Unleash siden den første udgave i Danmark i 2017, fortæller direktør Anders Holm.

”Vi var med det første år, fordi vi synes det var et virkelig godt initiativ, der kombinerer mange af de ting, der optager os: entreprenørskab samt engagement omkring og nye løsninger på globale problemer relateret til FN’s bæredygtighedsmål”, siger han og fortsætter:

”Eventen udgør en stærk platform som katalysator for nye ideer og netværk blandt talenter på tværs af lande. Samtidig er jeg meget imponeret af sekretariatet i Unleash, som virkelig gør et godt stykke arbejde.”

Til forskel fra 2017-eventen har Hempel Fonden de to seneste år valgt at deltage mere aktivt, hvor man ikke alene har bidraget økonomisk, men også som dommer og eksperter, ligesom fonden i 2019 var med til at udvikle Unleash+, som PA4Refugees og OneDay Health som bekendt var en del af.

Om støtten til de to projekter forklarer Anders Holm, at de i fondens øjne ”begge på hver deres måde arbejder med en løsning på et konkret problem. Deres pitch var gode og folkene bag fremstod meget professionelle og strategisk velovervejede. Endvidere er begge not-for-profit-organisationer, som er et sted i deres udvikling, hvor vi vurderede, at vores støtte virkelig kunne gøre en forskel for dem”, som han siger.

Udover de enkelte projekter vil man med sit bidrag, som Anders Holm rent økonomisk karakteriserer som ”ikke en af vores største donationer. Til gengæld er det en af dem vi bruger noget tid på”, gerne støtte Unleash og eventens udvikling generelt.

”Og dermed bidrage til større engagement omkring verdensmålene og nye løsninger på globale problemstillinger”, slutter Anders Holm, der i øvrigt fortæller, at man er i dialog med Unleash omkring sit engagement i år.

Vigtigheden af diversitet
Rambølls deltagelse i Unleash 2019 – sammen med Rambøll Fonden – blev orkestreret af selskabets regionale direktør for miljø og sundhed i Singapore, Juliana Ding, der selv oplever eventen ”som en stærk platform til at tænde op under de unges passion for SDG’erne” og ”en fremragende mulighed for talenterne til at få udviklet og testet deres idéer”, som hun skriver til CSR.dk.

Ugen i Shenzhen var både intens og life-changing for Rambølls 10 deltagere, beretter Juliana Ding. Foto: Rambøll.

Rambøll Fonden har været involveret i Unleash siden starten i 2017, i tråd med SDG17 om partnerskaber, som Juliana Ding fremhæver som et af de mål, man prioriterer. Netværksaspekterne er i det hele taget vigtige for Rambøll, både når det gælder den generelle værdi for alle deltagerne, og for selskabets egne unge talenter.

Dem sendte man 10 af til Shenzhen, og den efterfølgende dialog bød ifølge Juliana Ding på en enstemmig konklusion: ugen i den kinesiske millionby var både intens og life-changing. Deltagerne lærte vigtigheden af at flytte fokus fra symptomerne på et problem til de underliggende årsager, og så fik de udvidet deres horisonter, når det gælder bredt samarbejde.

Læs også: Unleash 2018: Den svære toer lykkedes

”Talenterne fik mere end noget andet bevist vigtigheden af diversitet. Vores unge talenter var imponerede af, hvad man kan opnå ved at arbejde med et hold af fremmede mennesker fra vildt forskellige kulturelle og professionelle baggrunde, dele idéer, erfaringer og meninger, og lære fra hinanden”, skriver hun.

På den måde strækker Unleash-oplevelsen sig langt ud over ’bare’ den ene uge i Kina. Rambølls deltagere har med Juliana Dings ord tilegnet sig en samling af ”værktøjer, viden, forståelse og forbindelser, der kan anvendes i forhold til stort set hvilket som helst problem, vi står overfor.”

Netop dette fokus på Verdensmålene og kulturel diversitet gør i Rambølls øjne Unleash unik, og til et projekt og en begivenhed, der ”ville have godt af noget mere global opmærksomhed”, som Juliana Ding formulerer det.

”Det er en årlig event med et begrænset mandat frem til 2030, hvilket afspejler det akutte behov for innovative løsninger, der kan tackle mange af verdens miljømæssige og samfundsrelaterede udfordringer”, skriver hun.

Rådgivning handler meget om fokusering
For Deloitte handler engagementet i Unleash om at gøre en forskel. Konsulentfirmaet var i 2019 med i Lab-ugen for tredje år i træk, denne gang med over 60 rådgivere, konsulenter og facilitatorer fra 18 lande, herunder en gruppe fra Danmark.

En af dem var Søren Schou, der har titel af manager for SDG strategy and innovation. Han var en del af Deloittes team omkring Unleash+, hvor han i løbet af det, han kalder ”en intensiv uge” med ”overraskende god stemning” bl.a. stiftede bekendtskab med både solide koncepter som Project Access for Refugees og OneDay Health, men også mindre udviklede idéer.

”For vores vedkommende udvalgte vi 25 teams, hvoraf jeg arbejdede med to, og hjalp dem med at opbygge deres businesscase og skubbe dem i den rigtige retning. Der var tydeligvis teams på meget forskellige niveauer; fra de velafprøvede modeller som Project Access, til nogle noget løsere tanker”, forklarer han.

Konkret handlede Søren Schous og Deloittes rådgivning meget om at få de forskellige teams til at målrette deres idéer. Som eksempel nævner han filippinske GOViral, der fik indsnævret et meget bredt fokus med mange retninger til at arbejde målrettet med én idé, om at bekæmpe udbredelsen af hepatitis B i landet.

”For at hjælpe grupperne i den proces, prøver vi at stille dem nogle meget specifikke spørgsmål; Hvad er det egentlig, I vil? Hvor meget tid vil I bruge? Vil I gøre det, der skal til? Er I it in to win it? Den type, som kan hjælpe dem med at få tænkt deres forretningsmodel igennem og gøre dem klar til det allervigtigste, nemlig at få finansiering på plads”, siger han.

Generelt var det endnu en gang en god oplevelse at være med, ikke alene resultatmæssigt på vegne af de deltagende projekter, men også på de interne linjer, hvor deltagerne såvel arbejdsmæssigt som personligt rykker sig i løbet af ugen.

”Over en bred kam er vi enormt glade for at være med. Det er tydeligt, at folk vender tilbage med ny energi og en følelse af, at de har været med til at starte en bevægelse med kæmpe potentiale, selvom alle idéerne måske ikke er klar endnu. Så jeg er heller ikke i tvivl om, at vi skal med igen i år”, slutter han.

Læs også: Novozymes og Grundfos leder efter nye ideer hos iværksættere

Hvordan det skal foregå, er ikke klarlagt endnu, men ifølge Global Brand Platforms Lead for Deloitte i Storbritannien, Leena Patel, er man i øjeblikket i dialog med Unleash om årets event. Generelt understreger hun, at Deloitte som stiftende partner i Unleash, med et bredt engagement alle år, ser sig selv som en vigtig del af begivenheden.

Unleash 2020 er stadig i færd med at blive fastlagt, både hvad angår lokation og dato, men så snart det sker, er CSR.dk naturligvis på pletten.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

03.06.2024BSR

Sponseret

The United States Is At Risk of Marginalizing Itself on Sustainability: What Business Can Do

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)