Fonde og rådgivere imponerede af Unleash

Aktører som Hempel Fonden, Rambøll og Deloitte i Danmark deltog i Unleash 2019 for at støtte op om de mange idéer. Engagement omkring verdensmålene og eventens enorme potentiale bliver fremhævet, og alle regner med at vende tilbage i år.

Anders Holm (i midten) på scenen i Shenzhen sammen med repræsentanter for Project Access for Refugees og OneDay Health. Foto: Hempel Fonden.

19.03.2020

Anders Kampmann, CSR.dk

Et af de helt afgørende parametre for ikke alene afviklingen af, men også selve fundamentet for Unleash Lab-eventen, er aktiv deltagelse og finansielle bidrag fra en stribe partnere, der kan dels kan skabe grundlaget for begivenheden, og dels sørge for rådgivning og økonomiske gevinster til de bedste projekter.

Læs også: ”Vi vil være en innovationsmaskine under SDG’erne”

I denne den tredje artikel i CSR.dk’s dækning af Unleash Lab 2019 i kinesiske Shenzhen i november sidste år har vi talt med tre af disse partnere i form af Hempel Fonden, der ejer malingkoncernen Hempel, det rådgivende ingeniørfirma Rambøll og den danske afdeling af konsulentvirksomheden Deloitte.

I den første artikel fortalte direktør Henrik Skovby om tankerne bag eventen, mens vi i den anden mødte to af de konkrete projekter, Project Access for Refugees og OneDay Health, der har fået solidt udbytte af at deltage.

Hempel Fonden er en af de aktører, der i 2019 var med til at præmiere bl.a. netop Project Access for Refugees og OneDay Health, og som i øvrigt har været i Unleash siden den første udgave i Danmark i 2017, fortæller direktør Anders Holm.

”Vi var med det første år, fordi vi synes det var et virkelig godt initiativ, der kombinerer mange af de ting, der optager os: entreprenørskab samt engagement omkring og nye løsninger på globale problemer relateret til FN’s bæredygtighedsmål”, siger han og fortsætter:

”Eventen udgør en stærk platform som katalysator for nye ideer og netværk blandt talenter på tværs af lande. Samtidig er jeg meget imponeret af sekretariatet i Unleash, som virkelig gør et godt stykke arbejde.”

Til forskel fra 2017-eventen har Hempel Fonden de to seneste år valgt at deltage mere aktivt, hvor man ikke alene har bidraget økonomisk, men også som dommer og eksperter, ligesom fonden i 2019 var med til at udvikle Unleash+, som PA4Refugees og OneDay Health som bekendt var en del af.

Om støtten til de to projekter forklarer Anders Holm, at de i fondens øjne ”begge på hver deres måde arbejder med en løsning på et konkret problem. Deres pitch var gode og folkene bag fremstod meget professionelle og strategisk velovervejede. Endvidere er begge not-for-profit-organisationer, som er et sted i deres udvikling, hvor vi vurderede, at vores støtte virkelig kunne gøre en forskel for dem”, som han siger.

Udover de enkelte projekter vil man med sit bidrag, som Anders Holm rent økonomisk karakteriserer som ”ikke en af vores største donationer. Til gengæld er det en af dem vi bruger noget tid på”, gerne støtte Unleash og eventens udvikling generelt.

”Og dermed bidrage til større engagement omkring verdensmålene og nye løsninger på globale problemstillinger”, slutter Anders Holm, der i øvrigt fortæller, at man er i dialog med Unleash omkring sit engagement i år.

Vigtigheden af diversitet
Rambølls deltagelse i Unleash 2019 – sammen med Rambøll Fonden – blev orkestreret af selskabets regionale direktør for miljø og sundhed i Singapore, Juliana Ding, der selv oplever eventen ”som en stærk platform til at tænde op under de unges passion for SDG’erne” og ”en fremragende mulighed for talenterne til at få udviklet og testet deres idéer”, som hun skriver til CSR.dk.

Ugen i Shenzhen var både intens og life-changing for Rambølls 10 deltagere, beretter Juliana Ding. Foto: Rambøll.

Rambøll Fonden har været involveret i Unleash siden starten i 2017, i tråd med SDG17 om partnerskaber, som Juliana Ding fremhæver som et af de mål, man prioriterer. Netværksaspekterne er i det hele taget vigtige for Rambøll, både når det gælder den generelle værdi for alle deltagerne, og for selskabets egne unge talenter.

Dem sendte man 10 af til Shenzhen, og den efterfølgende dialog bød ifølge Juliana Ding på en enstemmig konklusion: ugen i den kinesiske millionby var både intens og life-changing. Deltagerne lærte vigtigheden af at flytte fokus fra symptomerne på et problem til de underliggende årsager, og så fik de udvidet deres horisonter, når det gælder bredt samarbejde.

Læs også: Unleash 2018: Den svære toer lykkedes

”Talenterne fik mere end noget andet bevist vigtigheden af diversitet. Vores unge talenter var imponerede af, hvad man kan opnå ved at arbejde med et hold af fremmede mennesker fra vildt forskellige kulturelle og professionelle baggrunde, dele idéer, erfaringer og meninger, og lære fra hinanden”, skriver hun.

På den måde strækker Unleash-oplevelsen sig langt ud over ’bare’ den ene uge i Kina. Rambølls deltagere har med Juliana Dings ord tilegnet sig en samling af ”værktøjer, viden, forståelse og forbindelser, der kan anvendes i forhold til stort set hvilket som helst problem, vi står overfor.”

Netop dette fokus på Verdensmålene og kulturel diversitet gør i Rambølls øjne Unleash unik, og til et projekt og en begivenhed, der ”ville have godt af noget mere global opmærksomhed”, som Juliana Ding formulerer det.

”Det er en årlig event med et begrænset mandat frem til 2030, hvilket afspejler det akutte behov for innovative løsninger, der kan tackle mange af verdens miljømæssige og samfundsrelaterede udfordringer”, skriver hun.

Rådgivning handler meget om fokusering
For Deloitte handler engagementet i Unleash om at gøre en forskel. Konsulentfirmaet var i 2019 med i Lab-ugen for tredje år i træk, denne gang med over 60 rådgivere, konsulenter og facilitatorer fra 18 lande, herunder en gruppe fra Danmark.

En af dem var Søren Schou, der har titel af manager for SDG strategy and innovation. Han var en del af Deloittes team omkring Unleash+, hvor han i løbet af det, han kalder ”en intensiv uge” med ”overraskende god stemning” bl.a. stiftede bekendtskab med både solide koncepter som Project Access for Refugees og OneDay Health, men også mindre udviklede idéer.

”For vores vedkommende udvalgte vi 25 teams, hvoraf jeg arbejdede med to, og hjalp dem med at opbygge deres businesscase og skubbe dem i den rigtige retning. Der var tydeligvis teams på meget forskellige niveauer; fra de velafprøvede modeller som Project Access, til nogle noget løsere tanker”, forklarer han.

Konkret handlede Søren Schous og Deloittes rådgivning meget om at få de forskellige teams til at målrette deres idéer. Som eksempel nævner han filippinske GOViral, der fik indsnævret et meget bredt fokus med mange retninger til at arbejde målrettet med én idé, om at bekæmpe udbredelsen af hepatitis B i landet.

”For at hjælpe grupperne i den proces, prøver vi at stille dem nogle meget specifikke spørgsmål; Hvad er det egentlig, I vil? Hvor meget tid vil I bruge? Vil I gøre det, der skal til? Er I it in to win it? Den type, som kan hjælpe dem med at få tænkt deres forretningsmodel igennem og gøre dem klar til det allervigtigste, nemlig at få finansiering på plads”, siger han.

Generelt var det endnu en gang en god oplevelse at være med, ikke alene resultatmæssigt på vegne af de deltagende projekter, men også på de interne linjer, hvor deltagerne såvel arbejdsmæssigt som personligt rykker sig i løbet af ugen.

”Over en bred kam er vi enormt glade for at være med. Det er tydeligt, at folk vender tilbage med ny energi og en følelse af, at de har været med til at starte en bevægelse med kæmpe potentiale, selvom alle idéerne måske ikke er klar endnu. Så jeg er heller ikke i tvivl om, at vi skal med igen i år”, slutter han.

Læs også: Novozymes og Grundfos leder efter nye ideer hos iværksættere

Hvordan det skal foregå, er ikke klarlagt endnu, men ifølge Global Brand Platforms Lead for Deloitte i Storbritannien, Leena Patel, er man i øjeblikket i dialog med Unleash om årets event. Generelt understreger hun, at Deloitte som stiftende partner i Unleash, med et bredt engagement alle år, ser sig selv som en vigtig del af begivenheden.

Unleash 2020 er stadig i færd med at blive fastlagt, både hvad angår lokation og dato, men så snart det sker, er CSR.dk naturligvis på pletten.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus