Faldgruber og fordele ved mikrochips sat ind i hånden

Seks medarbejdere fra rejseselskabet TUI har fået indopereret en mikrochip under huden, frivilligt. Det sætter tanker i gang og HK understreger, at det aldrig må blive arbejdsgiveren der har råderet over medarbejdernes krop. TUI finde debatten spændende.

Mikrochips, der opereres ind under huden på medarbejdere er en af de nyeste teknologier på markedet, men det kan have mange uforudsigelige konsekvenser, advarer HK-formand. Arkivfoto..

26.04.2019

CSR.dk

"Vi mener dog, at det er vigtigt, der er styr på data og konsekvenserne, så arbejdsgiveren ikke får en form for råderet over vores krop", siger sektorformand for fagforbundet HK/Privat, Simon Tøgern. Foto: HK.

Sektorformand for fagforbundet HK, Simon Tøgern, mener, at rejsebureauet bevæger sig ud på 'en farlig glidebane' og opfordrer medarbejdere til at være opmærksomme på mulige konsekvenser ved brugen af den nye teknologi.

”Da vi alle begyndte at rende rundt med mobiler med GPS, tænkte de færreste af os på, hvordan virksomheder kunne udnytte vores placering, men det kan vi jo se i dag. Det er altid sjovt til at starte med, men der kommer tit uforudsete konsekvenser”, siger Simon Tøgern til A4 Medier.

Han mener, at det aldrig må blive et krav til medarbejdere, og hvis de frivilligt siger ja, så skal de altid have mulighed for at få den fjernet igen. Det skal altså stå helt klart for den ansatte, hvad det indebærer at få placeret mikrochippen under huden, ifølge HK-formanden.

”Det aktuelle eksempel er jo ikke effektiviserende, men på sigt kan denne teknologi sikkert hjælpe en masse. Vi mener dog, at det er vigtigt, der er styr på data og konsekvenserne, så arbejdsgiveren ikke får en form for råderet over vores krop”, siger HK-formanden til A4 Medier.

TUI reagerer glædeligt på debat
Rejseselskabet TUI har det fint med den debat, som initiativet har skabt. Det er en del at virksomhedens DNA at prøve ny teknologi lyder meldingen:

”Det er vigtigt, at vores ansatte bliver inspireret og får muligheden for at få den nyeste teknologi helt ind under huden”, siger TUIs pressechef, Mikkel Hansen, til A4 Medier.

De nye mikrochip har ikke inkorporeret nogen form for GPS-signal, ligesom TUI heller ikke kan installere noget software uden de ansattes tilladelse.  

”Vi ser det mest som en gadget, vi forærer de af vores medarbejdere, der har lyst til det. Med tiden kan de nok også bruge den til andet end arbejde. I Sverige (hvor over 4.000 mennesker har en chip i hånden, red.) kan man blandt andet bruge chippen til at betale på visse togstrækninger”, siger han til A4 Medier.

Læs også: Tui følger med på klimavognen og CO2-kompenserer rejser

Mikkel Hansen understreger, at ordningen er helt frivillig, og at selskabet ikke kunne finde på at kræve en indoperation. Medarbejderne kan få fjernet chippen igen, hvis de ønsker det, på TUIs regning, forklarer han.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

26.07.2024CSR.dk

Landsdækkende klimasamarbejde tættere på EU-millioner

26.07.2024CSR.dk

Undersøgelse: otte ud af ti danskere holder fast i rejsevaner trods klimaforandringer

15.07.2024BSR

Sponseret

How Financial Institutions Can Manage Human Rights-Related Risks

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

05.07.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk hjælper krigsskadede ukrainere

26.06.2024CSR.dk

Rapport: Forbrugere vælger oftere genbrugstøj

26.06.2024Dagrofa aps

Sponseret

Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)