Faldgruber og fordele ved mikrochips sat ind i hånden

Seks medarbejdere fra rejseselskabet TUI har fået indopereret en mikrochip under huden, frivilligt. Det sætter tanker i gang og HK understreger, at det aldrig må blive arbejdsgiveren der har råderet over medarbejdernes krop. TUI finde debatten spændende.

Mikrochips, der opereres ind under huden på medarbejdere er en af de nyeste teknologier på markedet, men det kan have mange uforudsigelige konsekvenser, advarer HK-formand. Arkivfoto..

26.04.2019

CSR.dk

"Vi mener dog, at det er vigtigt, der er styr på data og konsekvenserne, så arbejdsgiveren ikke får en form for råderet over vores krop", siger sektorformand for fagforbundet HK/Privat, Simon Tøgern. Foto: HK.

Sektorformand for fagforbundet HK, Simon Tøgern, mener, at rejsebureauet bevæger sig ud på 'en farlig glidebane' og opfordrer medarbejdere til at være opmærksomme på mulige konsekvenser ved brugen af den nye teknologi.

”Da vi alle begyndte at rende rundt med mobiler med GPS, tænkte de færreste af os på, hvordan virksomheder kunne udnytte vores placering, men det kan vi jo se i dag. Det er altid sjovt til at starte med, men der kommer tit uforudsete konsekvenser”, siger Simon Tøgern til A4 Medier.

Han mener, at det aldrig må blive et krav til medarbejdere, og hvis de frivilligt siger ja, så skal de altid have mulighed for at få den fjernet igen. Det skal altså stå helt klart for den ansatte, hvad det indebærer at få placeret mikrochippen under huden, ifølge HK-formanden.

”Det aktuelle eksempel er jo ikke effektiviserende, men på sigt kan denne teknologi sikkert hjælpe en masse. Vi mener dog, at det er vigtigt, der er styr på data og konsekvenserne, så arbejdsgiveren ikke får en form for råderet over vores krop”, siger HK-formanden til A4 Medier.

TUI reagerer glædeligt på debat
Rejseselskabet TUI har det fint med den debat, som initiativet har skabt. Det er en del at virksomhedens DNA at prøve ny teknologi lyder meldingen:

”Det er vigtigt, at vores ansatte bliver inspireret og får muligheden for at få den nyeste teknologi helt ind under huden”, siger TUIs pressechef, Mikkel Hansen, til A4 Medier.

De nye mikrochip har ikke inkorporeret nogen form for GPS-signal, ligesom TUI heller ikke kan installere noget software uden de ansattes tilladelse.  

”Vi ser det mest som en gadget, vi forærer de af vores medarbejdere, der har lyst til det. Med tiden kan de nok også bruge den til andet end arbejde. I Sverige (hvor over 4.000 mennesker har en chip i hånden, red.) kan man blandt andet bruge chippen til at betale på visse togstrækninger”, siger han til A4 Medier.

Læs også: Tui følger med på klimavognen og CO2-kompenserer rejser

Mikkel Hansen understreger, at ordningen er helt frivillig, og at selskabet ikke kunne finde på at kræve en indoperation. Medarbejderne kan få fjernet chippen igen, hvis de ønsker det, på TUIs regning, forklarer han.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

09.05.2024BSR

Sponseret

Driving Forward Human Rights in Transport & Logistics

08.05.2024Semler Gruppen A/S

Sponseret

Semler Gruppen certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads

08.05.2024CSR.dk

Supermarkedsgigant får ny pensionsaftale med fokus på klima og sundhed

02.05.2024BSR

Sponseret

Building an Effective Supply Chain Data Ecosystem to Prevent Forced Labor

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København