Et nyt Dansk Energi-netværk, der skal hjælpe med at forankre bæredygtighed i strategiarbejdet, har set dagens lys

"Det er dejligt, at så mange har mod på at dele nogle af de udfordringer, dilemmaer og muligheder, som vi alle sammen møder i arbejdet med at forankre bæredygtighed i strategiarbejdet," siger chefkonsulent i Dansk Energi, der er tovholder for netværket.

21.03.2022

CSR.dk

Et nyt Dansk Energi-netværk, der skal hjælpe med at forankre bæredygtighed i strategiarbejdet, har set dagens lys. Det skriver Dansk Energi.

Bæredygtigheds- og strategichefer fra et bredt udsnit af Dansk Energis medlemkreds mødtes for nylig mødtes i netværket for første gang.

"Vi er glade for, at vi kan være værter for samtalerne om bæredygtighed i et sektorperspektiv. Det er et uundgåeligt forretningsstrategisk tema, der betinger fremtidens license to operate. Og det er dejligt, at så mange har mod på at dele nogle af de udfordringer, dilemmaer og muligheder, som vi alle sammen møder i arbejdet med at forankre bæredygtighed i strategiarbejdet," sagde Ida Marie Behr, chefkonsulent i Dansk Energi, der sammen med konsulent Frederik Ingvordsen, er tovholder for netværket.

Esben Lanthén, der er managing partner i virksomheden Nordic Sustainability, der har specialiseret sig i at rådgive om krydsfeltet mellem strategi og bæredygtighed, kom med indspark på det første netværksmøde.

"I bliver nødt til at sætte høje, videnskabeligt baserede mål, selvom I ikke ved præcis, hvordan I skal nå dem. Ellers bliver klimakrisen ikke løst. Nuludledning af CO2 vil være et oplagt mål for mange, men en del virksomheder tænker allerede nu et skridt videre ved at tage fat på, hvordan de kan bidrage positivt. Vi skylder som generation på kontoen, så det er måske ikke nok at mitigere sit aftryk," lød hans budskab blandt andet.

Læs også: CSR Agendaen #10 om bæredygtighedsarbejdet i 2022

Han understregede dog også, at omverdenen kan godt tåle at høre, at man ikke er i mål med alt endnu. Og at vi som mennesker og virksomheder aldrig når frem til det ideelle mål.

Christina Blak fra We Love People holdt ligeledes et oplæg, hvor hun belyste udviklingen i arbejdet med at dokumentere bæredygtigheden. Her er begrebet ESG – environment, social, governance – et nøgleord.

"ESG er en ny valuta i virksomhedsledelse. Det er et sprog, vi skal udvikle, og en praksis, vi alle bliver nødt til at tage del i. Udfordringen er, at bæredygtighed er et multifacetteret felt. Men som virksomhed synes jeg, at man skal starte der, hvor man allerede har gang i noget rigtigt, for det er et kæmpe område at give sig i kast med. Vi er alle sammen oppe i fuldt pensum hele tiden," påpegede hun. 

De sidste par år har hun beskæftiget sig indgående med landets største virksomheders rapportering inden for ESG – og har blandt andet udarbejdet et barometer, som viser tendenser og fokus i C25-virksomhedernes rapportering på bæredygtighed. For mens det er ledelsen, der driver forandringen i den enkelte virksomhed, er det måltal og dokumentation, der sikrer, at den ønskede forandring sker.

Barometeret viser, at E’et de sidste par år har fået mest opmærksomhed med fx klimaregnskaber og mitigerende adfærd, men at det lige nu er S’et, det sociale i form af mennesker, trivsel mv., der rører på sig i de store koncerner, og at vi kan forvente en større balance mellem E, S og G i fremtiden.

Arbejder du i en virksomhed under Dansk Energi, Wind Denmark eller Dansk Solkraft med bæredygtighed, strategisk bæredygtighedskommunikation eller bæredygtighedsrapportering, og synes du, at dette netværk lyder som noget for dig? Så kontakt Frederik Ingvordsen, fin@danskenergi.dk eller Ida Marie Behr, imb@danskenergi.dk.

- MTN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

13.06.2024CSR.dk

Nu er 30 procent af Carlsbergs ledelse kvinder

13.06.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

Er din bestyrelse “Fit for 55”?

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

10.06.2024BSR

Sponseret

Double Materiality and Decision Quality: An Opportunity for the Courageous

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C