Et bæredygtigt samarbejde

Det unge designfirma MOVE er som det første danske designfirma indskrevet i The Designers Accord, som er en førende international interesseorganisation for bæredygtigt design. MOVE udgør en ny type dansk designfirma, der rådgiver erhvervslivet i at gøre bæredygtigt design til en god forretning. Et aktuelt samarbejde med det danske computerfirma Zepto om at skabe en ”bæredygtig bærbar” får ros af Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Jesper Nørgaard Pagh (tv) og Bo Borbye Pedersen (th)..

26.01.2009

CSR.dk

MOVEs vision er at skabe bæredygtige produkter, der omfatter både økonomiske, sociale og miljømæssige forhold. Det handler om at skabe nye rentable produkter uden at skabe mere affald.
”Fremtidens design handler ikke alene om at designe et flot produkt, men om at designe et produkts levetid fra vugge til vugge – altså at designe produkter til forbrug uden samtidigt at designe affald. Med det forretningskoncept er vi nu blevet en del af The Designers Accord,” forklarer 31årige Jesper Nørgaard Pagh, mDD og partner i MOVE.

Den bæredygtige bærbare
I samarbejde med Polyform Arkitekter og Zepto har MOVE udviklet den første generation af en bæredygtig bærbar under navnet ”A Bright Green Laptop”. Computeren er fra fødsel designet til ikke at ende sit liv på lossepladsen, men til at blive returneret til producenten, hvor elementer kan genbruges til nye computere. Et koncept som underdirektør hos Zepto, Morten Kjærsgaard, ser flere fordele i.
”Kravet om genbrug er vendt fra et problem til en fordel. Gennem en ”grøn leasing-model” kan vi tilbyde vores kunder løbende opgraderinger og udskiftning af deres gamle pc med en ny. Samtidigt får Zepto adgang til at genbruge centrale computerkomponenter og ikke mindst fastholde kunderne i langvarige forhold,” forklarer Morten Kjærsgaard.
MOVEs koncept betyder, at Zepto i stedet for at producere og sælge computer-hardware bliver en slags service-provider, som stiller hardware til rådighed for deres kunder.
”Konceptet stiller os overfor to grundlæggende udfordringer. For det første skal der etableres en infrastruktur, som gør det muligt at lease og upgrade produkterne kontinuerligt. For det andet så skal der produktudvikles en ny type laptop, som understøtter genbrug. En laptop i dag ikke designet til at blive skilt ad. Vores koncept vil gøre det enkelt at pille en laptop fra hinanden og udskifte dele med plug-and-play moduler,” afslutter Jesper Nørgaard Pagh.

Innovativt samarbejde
Det nyskabende samarbejdet mellem MOVE og Zepto høster ros fra udviklingsdirektør Jørgen Rosted i FORA under Erhvervs- og Byggestyrelsen. Et samarbejde, som han mener, er noget danske virksomheder skal satse på i fremtiden.
”Den absolut største udfordring er, hvordan vi får flere til at tage ansvar for den bæredygtige udvikling. Fornuftig brug af ressourcerne og begrænsning af affaldsmængderne er et vigtigt mål for bæredygtig udvikling – og er ofte to sider af samme sag. Hvorfor ikke udvikle produkterne, så mest muligt kan genbruges eller nedbrydes? Det sparer både affald og ressourcer. Den rette kombination er forskning og udvikling af renere teknologier og belønning af miljøvenlig adfærd. Det er derfor positivt, at designvirksomheder som MOVE og producenter som Zepto indgår et samarbejde tidligt i en innovationsproces. Det er disse integrerede samarbejder, der vil kunne sikre Danmark en unik position som foregangsland inden for grøn teknologi og grøn innovation,” forklarer Jørgen Rosted.

www.csr.dk/strategi

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

22.04.2024BSR

Sponseret

Beyond 2025: Setting Credible Sustainability Goals for Long-Term Impact

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

19.04.20242030 Builders

Sponseret

The Importance of Employee Engagement in Corporate Sustainability

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus